obsah:

dnes je Streda - 23. máj 2012 - Želmíra | zajtra Ela

PIS.sk

Diskusia k článku: Poslanci schválili prestavbu kultúrneho strediska pre potreby MŠ

• Poslanci schválili prestavbu kultúrneho stredis... 21006

Reaguj

gorozlypes (ID: 909)
    gorozlypes | 30.9.2011 10:06
    Tak toto je krásssnaaaaaaa záležitosť. Čiže v Šebastovej im idú prestavovať škôlku za 575 500€ čo je 17 337 513 sk. By ma zaujímalo, či tam budú pozlatené WC, diamantové kľučky a pod. Ale jednoznačne múdrosť dňa bol Pucher: "Podľa viceprimátora Reného Puchera (nezávislý) ide o projektovanú sumu, s ktorou sa pôjde do verejnej súťaže a podľa predpokladov, môže byť konečná cena o 20 - 30 percent nižšia." No mám za to že to dopadne ako so všetkými projektami ... A to poslancom neprekáža? Škôlka za 18 mega ??? !!! ! Tak mesto je rozbité ako po bombardovaní a tu sa ide OPRAVOVAŤ škôlka pre 40 detí za 18 mega? To nikomu neprekáža?

• 21007

Reaguj

blackfire (ID: 43)
    blackfire | 30.9.2011 10:38
    A komu to bude prekážať? Nikomu. Kultúrne stredisko končí, a ostane bytovka s neplatičmi, ktorá by bola zrekonštruovaná rovnako "lacno". Ale treba ešte nejaké zákazky pre ROPO, tak šup šup.

• že tam budú musieť dať zlaté kľučky, 21015

Reaguj

hena (ID: 1255)
    hena | 30.9.2011 16:08
    som na sto percent presvedčená. Človek nemusí byť stavebným inžinierom, aby zistil, že je to veľmi nadhodnotená stavba. Asi by bolo výhodnejšie v tomto prípade predať kultúrny dom a škôlku postaviť novú. Ešte by na tom mesto aj zarobilo. Ale to by sa "páni radní" museli naozaj venovať svojej práci a nie svojím kšeftom. V tej Šebastovej asi majú všetci svoje investície, keď tam idú peniaze na cesty, škôlku, potom asi na futbalové ihrisko, keď o to svoje prišli... .

• 21017

Reaguj

noris (ID: 163)
      noris | 30.9.2011 17:45
      tak moment, okrem cesty do tesca (ktoru pretlacil niekdajsi poslanec Cizmar) sa tu za posledne obdobie od mesta nezainvestovalo ani cent! A o chodnikoch v niektorich castiach ani vo sne, clovek vystupi z autobusu a musi slapat po frekventovanej ceste domov. Konecne sa tu investuje do skolky (aj ked prehnane, ale predsa) pretoze je tu nutna, je tu plno mladych rodin atd.

• RE: 21021

Reaguj

global (ID: 721)
        global | 1.10.2011 08:33
        presne tak!

• RE: RE:tak moment, 21025

Reaguj

hena | 1.10.2011 13:24
          v oblasti Kalvárie sa 40 rokov neinvestovalo nič. Chodník existuje len na jednej ulici (Za Kalváriou), aj to len z jednej strany. Chodil si už po nespevnenej ceste ? A na cestach v tejto časti mesta nechcú opravovať ani výtlky - diery aj pol metra hlboké, lebo cesty patria Štátnym lesom. MHD premáva len od okrajovej časti - cca 50m od nábrežnej komunikácie a po ulici Za Kalváriou. Starí ľudia z konca Terchovskej to k najbližšej zastávke majú aj 2 km. Aj tu máme deti, ktoré potrebujú škôlku a školu, aj tu pribúda mladých rodín. Nikto sa nestará kam ich musíme voziť. V celej oblasti nie je ani jeden obchod, miestnosť na občianské stretnutia a pod. V novinách je vyjadrenie Drutarovského, že v N. Šebastovej sa preinvestovalo veľa peňazí do ciest Na Tablách. Tak , čo je pravda ? A škôlky na Sekčove sú prázdne, aj školy - určite to nie je ďalej ako majú ľudia z Kalvárie. V čase krízy takto mrhať peniaze, je ... .
          Nie som proti výstavbe škôlke, ale proti tejto konkrétne nezmyselnej investícií.

• súhlasím 21027

Reaguj

gorozlypes | 1.10.2011 15:54
            18 miliónov je obrovská suma. A to ešte na rekonštrukciu. To nech radšej kúpia pozemok a postavia novú škôlku. Určite to vyjde lacnejšie. Hena však poukázala na logiku - čísla napustia. 600 000 euro do Šebastovej znamená - 600 000 euro na ostatné časti mesta. Ale čo si ľudia zvolili, to majú. Nič sa s tým nedá robiť. Máme demokraciu.. či ako sa to volá...

• 21043

Reaguj

fleš (ID: 594)
    fleš | 3.10.2011 09:21
    Hmm ja by rad vedel ze z akych to studniciek vytiahli tie peniaze na tuto rekonstrukciu :) ci to su nejake EU fondy alebo normalne miestne peniaze.

• RE: 21049

Reaguj

BMWAUDINA (ID: 1896)
      BMWAUDINA | 3.10.2011 13:31
      Predpokladám, že z rozpočtovej dokumentácie. Teraz len sledovať vestník verejného obstarávania:www.uvo.gov.sk.

• Nižná Šebastová 21077

Reaguj

gorozlypes | 4.10.2011 10:05
      je nejaká privilegovaná Mestská časť. Postavila sa im tam cesta za 300 000 euro (platilo mesto). Potom semafor za 300 000 - to zaplatil štát. Čiže teraz sa tam ide investovať ďalších 600 000 eruo.. Dokopy:1 200 000 euro - čo je takmer 40 000 000 korún !!! !! Viete mi povedať ktorá mestská časť dostala investície v rovnakej výške? To na tom MsZ už fakt všetci spadli z čerešne?

• Privilegovaná lokalita N.Šebastová 21078

Reaguj

hena | 4.10.2011 10:24
    Asi tomu treba urobiť koniec a verejne sa ozvať, inač bude mesto do r.2014 bez možnosti niečo zainvestovať. Vie niekto presné čísla investícií v tejto oblasti v posledných rokoch? Hoďte to sem, nech vieme presne, ako to v skutočnosti je. Dobre by bolo aj zistiť kto všetko má v danej oblasti pripravené pozemnky na IBV.

• 21080

Reaguj

BMWAUDINA | 4.10.2011 11:12
    No , ja si zasa viem živo predstaviť odčlenenie Vyšnej Šebastovej od Prešova a jej zlúčenie s Ľuboticami. No a potom z rozpočtu Prešova na jej existenciu nepôjde ani cent. Ha ha ha. Proste , každá mestská časť potrebuje love. Nezávidím im , ale , ale myslím si, že investovať by sa malo na občana a hlavu.

• tu 21081

Reaguj

gorozlypes | 4.10.2011 11:45
      sa nebavíme o závidení. Je nepredstaviteľné, aby do jedinej mestskej časti išli prostriedky takýchto rozmerov. Hlavne ako vyzerá mesto tak ako vyzerá !!! Niekto si tu z nás robí prdel..

• RE: tu 21082

Reaguj

BMWAUDINA | 4.10.2011 11:58
        Nuž kto, no predsa poslanci mestského zastupiteľstva, ale aj samosprávneho kraja. Tu ide totižto ruka v ruke. Peniaze na účely rekonštrukcii je možné získavať z fondov, ale tu už všetci vieme, pričom mesto môže ušetriť. Ale celkovo je mi z toho nanič. Pozrime sa napr. aj na dopravu ako takú. Žiadna konkrétna zmienka o stavebných konania pre stavby obchvatov . Ale dá sa ak ide o iné než sedenia na poslaneckej stoličke a rozkrádať čo sa dá. Toto ma vytáča:www.prievidza.sk%2Fspravodajstvo%2Fpokracovanie... onclick="window.open(this.href); return false;" rel="nofollow">http://www.google.sk/url?sa=t&source=web&cd=6&v...
        alebo toto:http://nitra.sme.sk/c/6071418/semecs-stavia-nov....
        Len v Prešove sa NEDÁ.

• RE: 21096

Reaguj

para (ID: 681)
      para | 4.10.2011 16:57
      ta k tomuto prispevku len tolko jedna sa o Niznu Sebastovu nie Vysnu ta stale obcou bola a je... ak by sa Nizna sebastova odlucila od mesta mala by sa lepsie ... cele sirpo je na chotari sebastovej a lubotic tak z podielovych dani je stale tato mestska cast ukracovana na ukor mesta...

• RE: RE: 21103

Reaguj

hena | 4.10.2011 21:37
        niekto je slabý v jednoduchej matematike 3:87

• RE: RE: RE: 21126

Reaguj

para (ID: 681)
          para | 5.10.2011 12:53
          skor by som sa pozastavila nad tou sumou ktora sa tu chce ocividne preliat ... . to ze je potrebna skolka aj v tejto mestskej casti je fakt a to ze niekto si chce pri tom prilepsit je viac ako jasne nam vsetkym

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný prihlásený používateľ. Registrácia

PRIHLÁSENIE

zabudol som heslo

Užívateľ neprihlásený. Registrácia

INZERCIA

ico

Reality: Dám do prenájmu (46479)

Posledná kancelárska miestnosť o výmere 58 m2 v CENTRE TS7 uprostred mesta Prešova. 1. Poschodie, terasa s výhľadom do záhrady, parkovanie v cene.

0905890506 | cena: dohodou
ico

Reality: Dám do prenájmu (43410)

Priestory v administratívnej budove v širšom centre na Plzenskej ulici č.2. Výhodná cena nájmu vrátane kvalitného internetu v cene nájmu.

0905324336 | ico
ico

Elektro / PC: Predám (45945)

Lacno predáme pokladňu Elcom Euro 2000T - digital 2 x termopáska, nie je fiskalizovaná.

0905890506 | cena: dohodou

© Copyright 2000 - 2011 Vádium s.r.o., Prešov