obsah:

dnes je Streda - 23. máj 2012 - Želmíra | zajtra Ela

PIS.sk

Diskusia k článku: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v sťažnosti rodičov sú klamstvá

• Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v sťažnost... 24862

Reaguj

jozo (ID: 71)
    jozo | 26.1.2012 18:31
    Tak tak, niektorí rodičia namiesto toho, aby priznali, že splodili narušené dementné dieťa, radšej vinia kadekoho... Za socíku učiteľka pred tabuľou zmaľovala dieťa do bordova a doma dostalo druhé kolo a bol pokoj. Dnes sa tu ideme hrať na právnikov, a kadejaké hlúposti a samozrejme médiá potrebujú zaplniť televízne noviny... . Takýchto "obvinení" sa za školský rok znesie desiatky... V prvom rade si treba zistiť fakty a prešetriť na úrovni školy... Čudujem sa, že pán Hagyari sadol rodičom na lep a urobil zo seba hlupáka. A vôbec divím sa, že rodičia nezažalovali danú učiteľku aj za to, že dieťa vyhodila z okna a na školskom dvore ho umučila.

• RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v sťaž... 24863

Reaguj

droid (ID: 40)
      droid | 26.1.2012 18:40
      suhlas, asi to budu nejaky dolezity rodicia... co robia burku v pohari :)

• RE: RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v ... 24869

Reaguj

jopa (ID: 99)
        jopa | 26.1.2012 19:33
        obvinit učitelku rozmazat jej meno po mediach ale svoje meno medializovať nechceli asi vedia prečo že su asi na hlavu a by ich niekto spoznal čo su zač

• RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, ž... 24872

Reaguj

jozo | 26.1.2012 19:39
          jednoznačne zažalovať rodičov za utŕhanie na cti a zhoršovanie spoločenského uplatnenia. Potom by som ich chcel vidieť, akí budu "machri". Hlupáci.

• RE: RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy tvrd... 24873

Reaguj

PinkGlasses (ID: 1658)
            PinkGlasses | 26.1.2012 19:59
            Bohužiaľ, aj pán primátor, možno v dobrej viere, prilial svojim konaním olej do ohňa. Podľa mňa mal zavolať riaditeľku, rodičov a pani učiteľku k sebe a konfrontovať. Až potom podávať trestné oznámenie. No doplatil na svoju dobrotu a ochotu pomôcť.

• RE: RE: RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy ... 24874

Reaguj

5kvietok (ID: 225)
              5kvietok | 26.1.2012 20:08
              ...dobrotu a ochotu... . Však je právnik, čo sa tak unáhlil. Podané len z jednej strany. A čo prezumcia neviny. Nedali učiteľke šancu na obhajobu. Toto určite nebolo dieťa obyčajných smrteľníkov. Či?

• RE: RE: RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy ... 24885

Reaguj

lubos.lukac (ID: 711)
              lubos.lukac | 26.1.2012 21:32
              Jednoznačne "zapálil oheň". S tvojim návrhom plne súhlasím. Okrem poslednej vety, "dobrotou" by som to jednoznačne nenazval.

• RE: RE: RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy ... 24960

Reaguj

Synklastyk (ID: 204)
              Synklastyk | 28.1.2012 20:36
              Pán primátor rád vystupuje v TV, tak si nenechal šancu ujsť... A to ne olej lial, ale benzín.

• RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, ž... 27419

Reaguj

Izac (ID: 3299)
          Izac | 16.4.2012 16:14
          Hlavne, že náš pán právnik P. H. sa vedel v médiách prezentovať. Neviem či vie ako sa má postupovať!!! Hlavne, že sa prezentoval v médiách ako spravodlivý!!! Ale neviem prečo hneď sa prezentoval , že dáva trestné oznámenie!!! Podstata, že vystúpil v médiách, veď to bol jeho cieľ!!!

• RE: RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy tvrd... 27423

Reaguj

sara (ID: 2503)
            sara | 16.4.2012 17:30
            čo má tvoja reakcia spoločné s touto témou? keď ti leží primátor v žalúdku tak mu to povedz ak máš na to gule a nerozprávaj ako stará baba na trhu:-)
            lepšie by bolo ak by list od rodičov zahodil a nereagoval? čo ak ty budeš tiež raz potrebovať pomoc, páčilo by sa ti ak by si ťa nik nevšimol? vyšetrí sa to a pravda sa zistí, nie?

• RE: RE: RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy ... 27427

Reaguj

poctivec (ID: 3222)
              poctivec | 16.4.2012 18:51
              Tomu sa povie konštruktívna kritika sara :)Tomu sa povie slušnosť a spravodlivosť. Tomu sa povie úcta k politickému súperovi... . našťastie takých chudákov ako je Izac veľa nie je. Len tu je ich koncentrácia vysoká :)

• RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v sťaž... 24880

Reaguj

Roobert (ID: 2742)
      Roobert | 26.1.2012 20:35
      v tomto pripade doktor jednoznacne prestrelil. zabudol na porekadlo dvakrat meraj a raz rez...

• RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v sťaž... 24887

Reaguj

pavel hagyari (ID: 197)
      pavel hagyari | 26.1.2012 21:34
      absolutne akceptujem prezumpciu neviny a toto som aj deklaroval mediam..ja nie som vysetrovatel a nemozem ani zasahovat do setrenia..kedze dosiel podnet, ktory vykazoval vsetky znaky tr.cinu tyrania, aj na navrh nacelnika mes...tskej policie, bol som povinny tento podnet postupit policii..kedze sa ozvali media a ziadali informacie, podal som info, ze som vec postupil na setrenie..ak som odpovedal na hypoteticke otazky novinarov, vzdy som najprv zdoraznil prezumpciu neviny..je mi luto, ak bola reportaz spracovana inak...je mi luto celeho incidentu, tak ci tak...a ak media nastavili moju vypoved na vine ucitelky, tak pustili len cas mojho infa..ak by som odmietol dat info, bol by som obvineny, ze sa snazim vec zmiest pod koberec..bolo mojou povinnostou nexat vec presetrit nezavislym vysetrovatelom...dnes dom to mediam znova zdoraznil, ze nebudem zasahovat dosetrenia a akceptujem prezumpciu neviny...o to viac, ze som pravnik...dak za poxopenie

• RE: RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v ... 24890

Reaguj

klimec (ID: 3142)
        klimec | 26.1.2012 21:45
        pan Hagyari, trebalo by sem tam vyjst aj do terenu a nie len sediet za stolom a riešit veci formou a to je bomba budem vtelke.ale ked Vam tak zaleži na detoch tak by sa asi trebalo pozriet aj na tych rodičov či chyba nieje tam...
        Ps:madia vas odpocuvaju ci ako sa to dozvedely...

• RE: RE: RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, ž... 25175

Reaguj

harlem (ID: 2849)
          harlem | 3.2.2012 10:04
          pán primátor,
          v Taliansku za posledný rok došlo k trom prípadom, kedy boli obvinené učiteľky materskej škôlky z týrania detí. Vo všetkých prípadoch sa rodičia obrátili na políciu, ktorá sa prípadmi zaoberala. Polícia v triedach nainštalovala mikrokamery a dokázala učiteľkám ich vinu. Až keď polícia mala v rukách dôkazy, prípad bol zverejnený a publikovaný v televízii RAI 1. Vy ste na jednej strane hovorili o prezupcii neviny a na druhej strane ste hneď vyniesli rozsudok na základe jednostranného tvrdenia rodičov.

• RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v sťaž... 24893

Reaguj

Marcel (ID: 2656)
      Marcel | 27.1.2012 00:46
      Mily Jozo! Dost odvazne tvrdit - spodili narusene dieta§ - dieta je adoptovane, to po prve. a po druhe traone, ze dakedy ucka zmalovala decko do bordeova - to ty si kde chodilo do skoly??? ? co je dieta aby ho bili? sory. trapne

• RE: RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v ... 24902

Reaguj

jozo | 27.1.2012 09:49
        o to viac, keď je adoptované, tak by rodič mal vedieť odhadnúť, či si vymýšľa alebo nie... Asi rodič nemal viac rozumu ako to decko, keď s takouto už na prvý pohľad prepáč kravinou ide do médií a za primátorom... To by sa tá učiteľka musela zblázniť, aby dieťa pred celou triedou "mučila"... A čo tá učiteľka podľa teba?? Na kauzu sa zabudne, zvalí sa to na dieťa, čo to má v živote ťažké.. Všetci to uzavrú a bude pokoj... Ale s tou učiteľkou sa to bude ešte ťahať roky...

A asi si ešte socík nezažil, tak sa nevyjadruj k niečomu o čom nemáš ani páru... Pretože fyzické tresty boli za socíku úplne normálne. A ten prípad, o ktorom som hovoril, sa stal na ZS Prostejovská, niekedy okolo roku 1988. V tej triede som totiž bol a bál som sa že pojdem ku tabuli aj ja... Trápny si predovšetkým ty so svojimi neznalými príspevkami.

• RE: Učiteľka z materskej školy tvrdí, že v sťaž... 24910

Reaguj

bibs (ID: 3146)
      bibs | 27.1.2012 14:25
      Pridajte sa prosín ma Facebooku kazdy, kto chcete Teréziu podporit. Skupina sa volá: Terézia Šebešová-PODPORUJEM JU

• 24867

Reaguj

5kvietok (ID: 225)
    5kvietok | 26.1.2012 18:48
    "Dôležití rodičia" s rozmaznaným deckom - 5 a dvadcať na zadok

• 24879

Reaguj

Roobert | 26.1.2012 20:34
    dnesni rodicia su taki ze len zatrtkat, splodit dieta a potom odlozit a nestarat sa... pche

• RE: 24898

Reaguj

Filio (ID: 469)
      Filio | 27.1.2012 07:49
      Vid priklad, ze roobert? :D

• RE: RE: 24900

Reaguj

Roobert | 27.1.2012 08:25
        vidim, ze som si na pis.sk nasiel noveho "kamarata" oponenta... ksuper...

• 24884

Reaguj

klimec (ID: 3142)
    klimec | 26.1.2012 21:15
    ucitelka ma plnu podporu mna aj mojej manzelky, ten dotičny chlapec je fakt problemovy a hadzat vynu za jeho vychovu na učitelku je nemoralne a podle...moje deti na ucitelku terku nemaju zleho slova. Pan otec a pani mama dajte to doporiadku a poslite chlapca k psichologovy a verejne sa ospravedlnte!

• 24891

Reaguj

jozo | 26.1.2012 22:27
    Nepochybujem o tom, že vo veľmi krátkom čase sa verejnosť dozvie ako to bolo. Že si to chlapec doma vymyslel a rodič išiel v nevedomosti "bojovať" sa svojho problémového syna...
    Keď sa to teda potvrdí, budem pozorne sledovať, či sa NIEKTO danej mladej učiteľke ospravedlní, za to, že si niekto len tak ľahkovážne zahral kocky o jej kariéru... Pretože daný rodič ostal v anonymite, ale daná učiteľka bola pre nič za nič negatívne medializovaná v celonárodnom médiu.
    A aj keď verím pánovi primátorovi, že do médií išiel zostrihaný rozhovor, vyznelo to tak ako to vyznelo, teda už len upáliť za Petrovanami, ale očakávam od neho, v prípade dokázania neviny mladej učiteľky, isté vyhlásenie a možno aj nejaké ústretové gesto... Celá táto aféra musí byť pre ňu nenormálne frustrujúca...

• RE: 24892

Reaguj

apolonia (ID: 3140)
      apolonia | 26.1.2012 22:51
      Obviniť bez prešetrenia , len na základe nejakého listu je veľká chyba! Dať to hneď do médií? Pán primátor , hanba a sklamanie . Takto vidno ako si vážite prácu učiteľa !

• RE: RE: 24896

Reaguj

hena (ID: 1255)
        hena | 27.1.2012 07:46
        To, že deti majú bujnú fanzáciu vie každý, kto ich má. Neviem však, či hra na "únos" je práve najvhodnejšiou.
        Vkaždom prípade mali rodičia navštíviť učiteľku, prípadne osloviť rodičov iných detí a záležitosť vybaviť. Nemusia to byť hneď drzí rodičia nespratného decka, ako tu niekto píše, ale jednoducho na to svoje je každý veľmi citlivý.
        Viete, poznám dvojicu veľmi obľúbených učiteliek, ktoré spolu pracujú. Raz mi rozprávali, že nespratného chlapca, ktorý sa posmieval ostatným zobliekli do naha a všetci sa z neho smiali. Vraj to neuveriteľne pomohlo. Aj v tom čase, keď sa to stalo, by to urobilo riadny poprask a nikto, kto ich osobne pozná , by neveril, že sú niečoho takého schopné. Ako sa hovorí - v každom z nás sa skrýva malý terorista. Záleží od mnohých faktorov a okolností, či tomo dáme voľný priebeh, alebo túto temnú stránku v sebe potlačíme.
        Myslím, že toto všetko treba poriadne vyšetriť a učiteľky by mali používať vhodnejšie hry.

• 24903

Reaguj

jozo | 27.1.2012 09:55
    Aj pedagóg z Pedagogickej fakutly PU potvrdil, že takéto zážitkové učenie je úplne bežná vec pedagógov, dieťa si ďaleko viac zapamätá nejakú hru, ako nejakú poučku... Nepochybujem, že učiteľka nepochybila... A to, že dieťa bolo adoptované a problematické celú nemôže byť ospravedlnením rodiča... Pretože ešte pred tým, ako išiel s vecou von, mal komunikovať s učiteľkou, riaditeľkou školy, školským pedagógom, a detským psychológom... Urobil chybu a okrem toho si zahral nepeknú hru s kariérou učiteľky. Očakávam verejné ospravedlnenie od daného rodiča aj primátora!!! !

• 24904

Reaguj

kacena (ID: 3145)
    kacena | 27.1.2012 10:15
    je to hanba ako vie niekto pospinit.ja mam tak isto obidve deti v tej skolke a ucitelka Terka ucila obe moje dcery a nikdy sme nemali ziadny problem prave naopak deti ju zboznuju naozaj nechapem ako sa taketo mohlo nieco stat myslym si ze nielen ja ale vsetci rodicia ktory ju poznaju vedia ze je to hlupost.a vyjadrenie nasho primatora no hanba.je mi luto ze sa zas nieco deje na nasej skolke lebo je to velmi dobra skolka ale vsetko pominie drzim prsty pani ucitelke.

• mediálny primátor 24905

Reaguj

zero266 (ID: 1240)
    zero266 | 27.1.2012 10:21
    Primátor Prešova Pavel Hagyari dnes ráno uviedol: „Dostal som podnet od rodičov dieťaťa. Keď som prvýkrát videl tento list, tak som sa posadil do kresla a keď som ho podrobne prečítal, tak ma adrenalín postavil na nohy. Ak je len desatina pravdy, čo sa píše v tom liste, tak je to amorálne, odsúdeniahodné a patrí do stredoveku. Požiadal som riaditeľku sekcie, pod ktorú patria naše školské zariadenia, aby prípad prešetrili. Mojou povinnosťou je podať podnet na trestné stíhanie nemenovanej učiteľky.“

Som zvedavý, ak sa nepotvrdí obvinenie, či bude pán primátor čestný chlap, a mal by sa ospravedlniť SÁM do každého média, kde poskytol svoje vyjadrenie. Nie cez svoju hovorkyňu. Ctí sa prezumpciu neviny, ale pozastavil činnosť ha, ha, ha.

CHcel si urobiť v médiach PR, ale toto mu maximálne nevyšlo.

• Velmi krásne a zvlást verejného cinitela hodné,... 24911

Reaguj

bibs | 27.1.2012 14:44
    Pan JUDr. Hagyari by sa mal teraz znovu posadit do kresla a poriadne sa zamysliet, ale tentokrat uz sam nad sebou. Toto totiz nebola reakcia hodná nieto ze verejného cinitela, ale este ani len cerstvého praktikanta niekde prvy tyzden na stázi. Takáto hysterická reakcia zodpovedá skor hormonálnemu pomäteniu zmyslov v najhorsej fáze predmenstruacného syndrómu. Normálneho cloveka nestavia predsa "adrenalin na nohy" po precitani jedneho sugestivne ladeneho sukromneho listu, ale najprv si preveri a presetri vsetky fakty, kym nieco takeho vypusti z ust a kym bez overenia zacne jednat ako pomätenec. V akomkolvek inom pripade sa uz neda hovorit o nezaujatosti. Ale zial, uz ani o profesionalite dotycného.

• 24912

Reaguj

para (ID: 681)
    para | 27.1.2012 15:05
    postup primatora nepochopitelny ... ja len na tym rozmyslam ci uz rodicom chlapca doslo ze urobili chybu ... asi uz by bolo nacase

• hena 24913

Reaguj

Marcel (ID: 2656)
    Marcel | 27.1.2012 15:17
    hena - jediny super nazor!

• 24914

Reaguj

gentleman (ID: 607)
    gentleman | 27.1.2012 15:46
    Poznáme meno učiteľky, poznáme riaditeľku škôlky, poznáme názor primátora, ale nepoznáme sťažovateľa ! Ak si stojí za svojou sťažnosťou , nech sa v prvom rade predstaví ! Je to postavené na hlavu. Platí prezumpcia neviny, obvinenú poznáme a sťažovateľ je anonymný ! Sťažovateľ odmieta čeliť názoru verejnosti, ale bez problému vystavuje na pranier druhých ! Nepoznám pravdu, takže sa neodvažujem prezentovať akýkoľvek názor, ale správanie sa rodiča je veľmi neštandartné!

• RE: 24919

Reaguj

jozo | 27.1.2012 18:19
      PRESNE TAK,
      prosíme zverejniť meno sťažovateľa, aby každý poznal toho ... uja... :)

• RE: RE: 24921

Reaguj

jopa | 27.1.2012 20:37
        došiel mi list že vraj pan Primator bije svojich podriadenich posielam to mediam tak asi by to mohlo tiež byť

• RE: RE: RE: 24931

Reaguj

zero266 (ID: 1240)
          zero266 | 27.1.2012 22:55
          na základe precedensu, ktorým sme boli svedkami (pozastavená činnosť učiteľky, aj keď pán primátor dodržuje prezumpciu neviny) by mal mať aj pán primátor pozastavenú činnosť :)

• RE: 25013

Reaguj

mmmj (ID: 3159)
      mmmj | 29.1.2012 21:13
      ...s týmto presne súhlasím...a keďže sa títo ľudia nevedia postaviť pred kamery tiež a konfrontovať Terkine tvrdenia, pokiaľ si teda myslia že je to pravda, tak už len to mi zaváňa niečim čo nie je v súlade s "kostolným poriadkom"... Terku, poznám...obaja moji synovia k nej chodili (ten mladší stále chodí) a všetky deti ju doslova a do písmena milujú... Takže všetci za ňou stojíme a budeme bojovať spolu!!! !

• 24922

Reaguj

ladislav (ID: 2562)
    ladislav | 27.1.2012 20:42
    takže dnes napišem primatorovi že učitelka psychicky tyrala moje dieta tak, ze ho az adrenalin postavi na nohy.a mam postarane ze ucitelka je odstavena moje dieta neprepadne a ostatni ucitelsky zbor po...rany da mojmu dietatu prejst. DAKUJEM ZA NAVOD p. PRIMATOR

• RE: :))) asi tak Laco. 24924

Reaguj

bibs | 27.1.2012 21:17
      Kedze na to ides velmi rozumne, priam ... . Hagyariovsky, tak tomu davam velku sancu na uspech ;) Ked to vyslo raz, nevidim jediny dovod, preco by to nemalo vyjst znova. Oooooppps... .jedine ze by ... .si pan primator verejne priznal, ze urobil chybu? ;))

• RE: RE: :))) asi tak Laco. 24928

Reaguj

lubos.lukac | 27.1.2012 22:36
        to nehrozí...

• 24927

Reaguj

nonazdar (ID: 231)
    nonazdar | 27.1.2012 22:27
    bije ma bida kde to hlasit?

• RE: 24929

Reaguj

bibs | 27.1.2012 22:42
      :)))) no predsa pánovi Hagyarimu. :)). Zdvihne mu to adrenalín, zdvihne sa z kresla, a podá podnet na trestné stíhanie dotycnej bidy. :) je to predsa jeho povinnostou ;))).

• Ťažký súd 24948

Reaguj

Mizu Presovsky (ID: 100)
    Mizu Presovsky | 28.1.2012 16:06
    Zažil som divé deti nevychovávané rodičmi a chránené pred učiteľmi, ale tiež som zažil, teda nie v škôlkach, ale škole, že učiteľka nezvládala sama seba, nie to ešte deti s ktorými začala trepať puberta. Stačí niekedy problém v rodine alebo zdravotné či psychycké problémy a učiteľka to nemusí zvládnuť. Dnes na to platí hlavne kamera a záznam. Na mieste riaditeľky by som to riešil takto a nezvládnuteľné deti by som vyradzoval zo skôlky, aby ho pre ochranu ostatných detí nemusela učiteľka zväzovať. Nech si ho najprv rodičia poriešia u psychiatra.

• RE: Ťažký súd 24949

Reaguj

jozo | 28.1.2012 16:29
      otázka kamerového záznamu je otázka peňazí, a ťažko riaditeľka škôlky zabezpečí kamerový systém, keď ledva vyfinancuje platy učiteľkám.. to len tak na okraj..
      Podobne vyradiť dieťa zo škôlky tiež nie je jednoduchá vec, každý rodič je na svoje dieťa citlivý a ťažko si priznáva, že práve jeho dieťa má isté problémy pre detského psychiatra alebo psychológa. Existujú bežné postupy, ako sa rieši problém hyperaktívneho alebo inak problémového dieťaťa, nie je to nič neobvyklé, rieši sa to na každej škôlke alebo škole... To, ako sa to riešilo v tomto prípade je ukážka, ako sa to riešiť nemá. Ako sa obišli všetky predpísané možnosti a ako sa išlo rovno "upáliť" učiteľku na hranici...

• RE: RE: Ťažký súd 24956

Reaguj

Mizu Presovsky | 28.1.2012 20:24
        Dnes väčšina foťákov robí záznam a tiež neverím, že sa nenájde obyčajná videokamera. Niekedy stačí aj pol hodiny aby bolo vidno či je dieťa nezvládnuteľné a či je nebezpečné pre ostatné deti.
        S tým upaľovaním súhlasím, bolo treba preveriť decko a nie len lámať palicu nad učiteľkou. Je to ale poučním pre učiteľov, že by si mali urobiť záznam s problémových detí, aby potom mali podklady. Dnes to začína byť ako v Amerike, každý blbec sa ide súdiť, stačí ak má prachy na právnika.

• RE: RE: RE: Ťažký súd 24967

Reaguj

lubos.lukac | 28.1.2012 21:09
          Mizu, zhodneme sa obaja, že je to viac ako "ťažký súd"... . Predpokladám aj v tom, že (podľa mňa) bolo potrebné túto vec riešiť (konzultovať) okamžite v kruhu MŠ - učiteľka - rodičia - dieťa. Reakcia pána primátora je podľa mňa unáhlená a neprospela veci. Ak by šlo o oznámenie samotné, to (ak by chceli) dali by rodičia a nečakali (možno nečakali ani reakciu k akej došlo), že to urobí primátor na základe ich listu.
          K tvojej myšlienke - "kamerový systém" - chcem iba upozorniť, že podľa "Pedagogicko-organizačných pokynov 2011-2012", časť Bezpečnosť a prevencia, sa píše: Neodporúčame inštalovanie kamier bez súhlasu všetkých dotknutých osôb. V prípade, že škola (aj materská) chce zaviesť a prevádzkovať kamerový systém, je potrebné v súlade so zákonom č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov... , vylúčiť , aby neboli porušené práva dotknutých osôb (detí, žiakov, učiteľov, ostatných zamestnancov škôl). Obrazové a zvukové záznamy (teda aj videozáznamy), týkajúce sa fyzických osôb alebo ich prejavov, sa smú vyhotovovať alebo použiť len s ich povolením."
          Finančne to tiež nie je jednoduché (MŠ nemá tiež len jednu miestnosť). Je taktiež veľmi jednoduché z niekoho urobiť niečo, z čoho sa len ťažko spamätá, aj keď verím, že primátor to nemyslel tak, ako to nakoniec dopadlo.
          A posledná myšlienka - prvoradá musí byť prevencia, a snaha, aby bolo postarané o všetky deti v ich záujme (je otázke či tomu tak všade aj je na Slovensku). Povedzme si rovno - absencia špeciálnych pedagógov, etopédov a ostatných odborných zamestnancov (samozrejme veľa závisí aj od rodičov) sa skôr či neskôr prejavia či už na základnej, strednej, ale aj vysokej škole, či v živote samotnom... . Len tak "okrajovo" pozrite si kam sa to dotiahlo v Štátnom vzdelávacom programe, ako neskutočne klesli požiadavky na deti v jednotlivých predmetoch, vezmite si niekedy učebnicu svojho dieťaťa do rúk a prelistujte si ňou...

• RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 24994

Reaguj

Mizu Presovsky | 29.1.2012 15:45
            Na jednej strane sa hráme na ochranu osobnosti a pritom zasa máme problém s určením vinníka. Jednoznačne sa mali veci riešiť ako si povedal konzultáciou. Na druhej strane si viem predstaviť, že konzultácia u niektorých "ľudí" rezultuje bonzovanie (ohovorenie) na vyšších miestach, lebo si nejaká učiteľka dovolila skritizovať ich dieťa.

• RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 24995

Reaguj

Mizu Presovsky | 29.1.2012 15:47
            Nuž a čo sa toho kamerového systému týka, tak ak sa Vám nepáči že tento systém máme, dajte si dieťa inde. Každý by podpisoval pri zapísaní že súhlasí s týmto systémom.

• RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25181

Reaguj

dendy (ID: 3172)
            dendy | 3.2.2012 10:49
            Ja sa prikláňam k názoru, že absentujú na školách odborní pracovníci t.j. špeciálni pedagógovia, ktorí sú kompetentní riešiť problémové, špeciálne situácie a pomáhať ako deťom, tak aj rodičom.

• RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25188

Reaguj

sara | 3.2.2012 13:47
            mne sa zase zdá, že dnešné deti musia zvládnuť viac učiva než my, keď sme boli deťmi. Ale ostaňme v školke. Je pekné, že sa snažia deti naučiť čo najviac, ale možno by bolo dobré nechať deti sa voľne hrať, veď kedy sa majú hrať ak nie teraz. Učiť sa ešte budú mať čas. je to len môj názor, aby ste mi tu zase všetci nenadávali.

• RE: RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25191

Reaguj

Lyžiarka (ID: 3167)
              Lyžiarka | 3.2.2012 14:07
              Aj hra musí mať svoje pravidlá a mala by takisto vzdelávať a vychovávať.
              Naopak, dnešné deti majú omnoho menej učiva ako naša generácia. To čo sa učilo na prvom stupni sa učí na druhom a v menšom merítku. Taká matematika už zďaleka nie je to čo bývalo. Nedávno dávali v TV o tom príspevok - 9+0+9+9*0+9=?. Kde poukazovali, že onedlho bude problém mať na vysokých školách vzdelaných ľudí, a že môžu zaniknúť niektoré technické odbory, lebo na ZŠ a SŠ sa matematika vypúšťa.

• RE: RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25194

Reaguj

lubos.lukac | 3.2.2012 14:58
              Sara - K pripomienke "že dnešné deti musia zvládnuť viac než my, keď sme boli deťmi" - ABSOLÚTNY NESÚHLAS. Sám som učiteľ, učím 10 rokov... , viem porovnať veľmi dobre učivo vtedy a teraz. Viem veľmi dobre porovnať staré - nové knihy / učebnice. Ak by som nepripravoval a nedával na svoju webstránku desiatky pracovných listov pre žiakov, nemali by sme pomaly čo robiť po polroku... . Pre porovnanie: zbierka "stará" z MAT pre žiakov 4. roč. a "nová" - absolútne neporovnateľné. Nehovoriac o učebnici SJL, či PRI... .
              Sara - pri všetkej úcte, vaše komentáre ma presvedčili, že nemáte pedagogické vzdelanie a nemáte ani predstavu o výchove a vzdelávaní detí. Je veľmi nesprávne a chybné myslieť si, že deti sa iba učia a nemajú čas na zábavu či hru... . Deti majú času a voľnosti viac než dosť... , nedá sa to ani porovnať s tým ako to bolo kedysi.
              Váš názor vám neberiem, ale nesúhlasím s postojom aký ste zvolili k učiteľke danej MŠ, ani k osočovaniu aké používate, nehovoriac už o tom aký bol váš prvý príspevok k danej problematike.

• RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25264

Reaguj

sara | 7.2.2012 13:18
                Niekedy učitelia len odrepotali, čo mali na papieri a koniec, ale dnes majú niečo vysvetliť tak , aby deti zaujali a to sa im veľmi nechce, že? Ale nehádajme sa. Ja som myslela hlavne na jazyky. Môj syn, keď pôjde do školy, bude mať od prvej triedy ZŠ 3 cudzie povinné jazyky. Mne sa to zdá trocha veľa.

• RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25267

Reaguj

lubos.lukac | 7.2.2012 14:51
                  Sara, nesúdim nikoho kým ho osobne nepoznám. Moji žiaci majú vlastnú webovú stránku /rodičia nemajú žiadne náklady na jej prevádzku - doména, webhosting, moja práca = zdarma/, na nej vyše 100vku pracovných listov, ďalšie min. 100 už žiaci absolvovali a sú z webu stiahnuté/, k tomu prirátajme vyše 100 pc prezentácii /nie stiahnutých, ale mnou pripravených - opäť bez toho, aby to finančne pocítili rodičia. Poznám veľa učiteľov pripravujúcich sa na vyučovanie ako ja, nie som sám. A jazyky? Od prvej triedy 3 cudzie povinné jazyky? To kde ste zapísali alebo idete zapísať syna, môžem vedieť o akú školu ide? Apropo učím aj ANJ 1. a 2. st. ZŠ, neviem o 3 cudzích jazykoch, nepočul som o tom ešte, poučte ma.

• RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25268

Reaguj

kulik (ID: 90)
                    kulik | 7.2.2012 15:03
                    Možno má na mysli jazyk slovenský...

• RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25269

Reaguj

sara | 7.2.2012 15:05
                    Ukrajinská ZŠ, lebo ja inú v okolí nemám. Vyučuje sa nemecký, ukrajinský a anglický jazyk od prvej triedy. Plus náš samozrejme. Veľa na takého drobca. Podľa mňa. S matikou súhlasím, tá je určite dôležitá. Ja by som dala, ak by som mohla, povinnú maturitu.

• RE: Ťažký súd 25021

Reaguj

sara | 30.1.2012 12:10
      Ja si myslím, že tá učiteľka by si tiež mohla nájsť lepšie hry s deťmi. a nie na zlých cudzích. čo tak básničky, pesničky, sánkovanie... . Keby môjmu decku prelepila ruky páskou hoci len zo srandy určite by som jej strelila po papuli. Podľa mňa ona potrebuje psychiatrické liečenie a už vôbec by nemala ostať v škôlke. Deti neklamú. A aj môj 3 ročný syn mi vie presne a jasne opísať čo robili celý deň v školke a ešte sa nestalo, že si vymýšľal. Každý pozná svoje dieťa najlepšie. Ja by som na ňu podala trestné oznámenie.

• RE: RE: Ťažký súd 25022

Reaguj

Bill (ID: 55)
        Bill | 30.1.2012 12:47
        Vyššie je kontakt na stránku na fcb, tam sú aj videá z akcií tejto škôlky, tak myslím, že nacvičuje aj tančeky. A že prelepovala deťom ruky páskou, toto nie je dokázané, ani prezentované ostatnými deťmi.

• RE: RE: RE: Ťažký súd 25110

Reaguj

sara | 1.2.2012 13:03
          tá koza sa sama priznala, že to prelepovenie rúk bolo v rámci hry, ale trochu divná hra, nie? veď vyšetrovanie odhalí pravdu.

• RE: RE: Ťažký súd 25029

Reaguj

bradaty (ID: 2890)
        bradaty | 30.1.2012 14:23
        a razom by tvoje dieta malo matku s obvinenim z napadnutia, genius!

• RE: RE: Ťažký súd 25035

Reaguj

bibs | 30.1.2012 17:56
        Pre Saru. Tak ani nie ze vysetrenie, ale hned rovno liecenie, vravis? Tak vies co, moja zlata? TEBA by tam z vas dvoch zarucene poslali ako prvú. To si staci bez urazky precitat len tento tvoj neinteligentny agresivny prispevok. A ked sme uz pri tom. Zvlast v dnesnom svete aky je. Basnicky a pesnicky tam s nimi urcite riesi, a urcite nie malo, spolahni sa. Ale upozornovanie na nebezpecenstva hroziace od cudzich, zvlast malym dovercivym cloviecikom, urcite patria k programu rovnako nedielne. V opacnom pripade si tie basnicky a pesnicky budes moct mozno recitovat raz tak akurat sama sebe, az ti nejaky uchyl tvoje dieta odkragluje lebo ho uplne jednoducho naláka za sebou aj na taku hlupu navnadu ako cukrik, alebo odkaz od mamicky. A mimochodom. Nastuduj si najprv aspon najelementarnejsie informacie o zazitkovom uceni nez tu zacnes vytahovat pästne pravo. Kde koncia argumenty, tam zacinaju facky.

• RE: RE: Ťažký súd 25037

Reaguj

jopa | 30.1.2012 19:11
        počúvaj nebudeš ty sestra tej mamičky, čo písala primátorovi lebo máš podobné zmýšlanie

• RE: RE: RE: Ťažký súd 25038

Reaguj

jopa | 30.1.2012 19:13
          bola ta sprava pre saru

• RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25112

Reaguj

sara | 1.2.2012 13:08
            nie ja som nezávislá. nepoznám ani rodičov ani učiteľku, ale mám zdravý rozum.

• RE: RE: Ťažký súd 25270

Reaguj

elnino (ID: 336)
        elnino | 7.2.2012 15:08
        Tak, tak Sara, ste v tom s najlepším primátorom na Slovensku vedno. On odhalil týranie dieťaťa a ty si učiteľku diagnostikovala. To len debilní rodičia v škôlke podpisovali petíciu na jej podporu, lebo si myslia, že ich deti učí dobre. Ale nemajú potuchy o tom, v čom si vy s primátorom uvedomujete - mali by učiteľku zavrieť, lebo je nebezpečná pre spoločnosť.

• RE: RE: RE: Ťažký súd 25272

Reaguj

sara | 7.2.2012 15:17
          v čom si vy uvedomujete? to nemá ani hlavu ani pätu. :-)

• RE: RE: RE: RE: Ťažký súd 25273

Reaguj

elnino (ID: 336)
            elnino | 7.2.2012 15:25
            Asi nemá. Uznávam, že to mohlo byť sformulované aj lepšie. Dalo sa čakať, že nebudeš reagovať k podstate, ale k štylistike. Nechcel by som byť tvoje dieťa - bolo by to ťažké detstvo.

• 25036

Reaguj

jozo | 30.1.2012 18:44
    sara, prečo vlastne dávaš svoje dieťa do škôlky, keď nedôveruješ bežne zaužívaným metodickým a pedagogickým postupom??? nechápem... Alebo druhá možnosť, napíš nejakú smernicu, podľa ktorej sa špeciálne k tvojmu decku budú správať učiteľky...

• RE: 25074

Reaguj

apolonia (ID: 3140)
      apolonia | 31.1.2012 18:51
      Sarka , preštudovala si si ISCED 0? Jednou z výkonových štandardov , s ktorými sa majú deti zoznámiť , aby mohli dostat osvedčenie k vstupu do základnej školy je , aby vedeli rozpoznať nebezpečenstvo kontaktu s cudzími osobami . Ako si to vysvetlila Ty svojmu dieťaťu ? Púhe konštatovanie a vysvetľovanie dieťaťu nedá to , čo "hraný príklad" . Možno to nebolo šťastné riešenie, ale skôr zapamätateľné . Možno Ty aj ostatní pochybovači , by ste si mali preštudovať na minedu - stránke min. škol.osnovy , aby ste pochopili o čom to všetko je !

• RE: RE: 25087

Reaguj

kafe59 (ID: 3158)
        kafe59 | 31.1.2012 21:28
        Veru, apolonia, mas cistu pravdu. Dobre tej sare pises, veru dobre. Milujem take premudrete mamicky.

• RE: RE: 25091

Reaguj

dovolenka (ID: 2617)
        dovolenka | 31.1.2012 22:46
        Ja som ucitelka, poznam osnovy a vsetko, co ucitel poznat ma, ale ak ide o to, aby moje vlastne dieta niekto sputal tak , ze by to bolo v ramci vychovno-vzdalavacieho procesu, ci preto, ze je tazko zvladnutelne-" ci je pori 5 rocnom clovieciku tiez otazne" NIKDY by som si do nezelala. Ani ako ucitelka, by som nikdy to dietatu za ziadnych okolnosti neurobila.

Ak nacvik, tak prosim, vsetci sme svoje deti ucili, ze si od cudzich ludi nesmu zobrat cukriky, ze nesmu ist s cudzimi ludmi do auta, , do pivnice a pod. Deti to pochopili, ci nie?

Moze to byt ta naj...skolkarka ucitelka, ale toto prehnala, aj ked len ona vie, preco konala tak, ako konala.

A ze rodicia nekomunikuju? Viete, ake kroky urobili predtym, kym napisali primatorovi?

Ich odsudzujete, ucitelku obhajujete a netusite, kde je pravda.

A ze sa uciteľky zastane kolegyna? Ved sa to robi v kazdej profesii, ci nie?

Mne je v prvom rade luto toho chlapceka. Dospeli do rozchodia, vieme my, ake nasledky toto vsetko zanecha na psychike dietata?

• RE: RE: 25114

Reaguj

sara | 1.2.2012 13:14
        A určite je tam napísané: zviažte dieťa aby sa ostatní na ňom mohli smiať. Áno zapamätateľné, dieťa z toho môže mať ešte 10 rokov traumu a byť utiahnuté a učiteľka je nešťastnica no tak ju tu ešte všetci poľutujte!!!

• RE: 25088

Reaguj

kafe59 (ID: 3158)
      kafe59 | 31.1.2012 21:31
      Niektorym zadubenym hlavam to nevysvetlis. Nevyznaju sa v danej problematike, ale kecaju do toho ostosest. Vid: sara.

• RE: RE: 25111

Reaguj

sara | 1.2.2012 13:06
        čo? veď ja držím stranu rodičom, lebo určite majú pravdu. Učiteľka to prehnala a nemá žiadnu česť sa teraz priznať.
        Deti pochopia aj metódou rozhovoru, že sa nemajú stretať s cudzími, netreba ich preto zväzovať, do čerta!

• RE: 25113

Reaguj

sara | 1.2.2012 13:09
      Ja učiteľkám dôverujem a zatiaľ som nemala problém, ale aj učiteľka môže zlyhať. A ak to nezvláda, nech ide pracovať inde.

• RE: RE: 25122

Reaguj

hena (ID: 1255)
        hena | 1.2.2012 14:25
        Je tu veľmi emotívna diskusia a niektorí zaujímajú stanovisko bez toho, aby porozmýšľali nad faktami.
        1. hra na únos - unesená mala byť učiteľka, ale potom bolo unesené dieťa - zviazané, prelepené ústa
        2. rodičia po informácií od dieťaťa protestujú.
        Možno sú tieto "hry" bežné na západe, ale napríklad ja toto naozaj nepovažujem za vhodné. Keby to urobil niekto môjmu dieťaťu, tiež protestujem. Dala by som si to však najprv vysvetliť v škôlke. Ale vieme, či to tak neurobili a nedostali odmietavé stanovisko? Možno sa nechceli zviditeľniť týmto spôsobom. Čo odsudzujeme ? Prečo ste sa vrhli na Saru - veď povedala len svoj názor .
        Som už babkou a vidím, že dnes sú deti živšie a nevyspytateľnejšie . Je ich ťažšie zvládnuť. Zároveň sú však oveľa citlivejšie. Jednoducho v tomto prípade sa rozmazalo to, čo sa mohlo jednoduchým rozhovorom oboch strán urovnať. Lenže ochotu a citlivý prístup treba z oboch strán a nevyhlasovať - ja som nepochybila - na to sú tu iní, aby zvážili a posúdili.

• 25129

Reaguj

dendy | 1.2.2012 15:36
    Z môjho pohľadu chápem emotívnu argumentáciu zo strany pozitívnych i negatívnych postojov pisateľov, či sa týkajú učiteľky , či rodičov v danej problematike. Môžem povedať, že ako rodič po vypočutí zaobchádzania sa s dieťaťom, by som reagovala možno ako Sara( prvotne, potom by som oslovila učiteľky, riaditeľku až potom primátora, mesto atď.), zo strany učiteľky , by som určite obhajovala stanovisko správnej aktivity realizovanej podľa ISCEDU - VVP. Neviem ako dlho pani učiteľka pôsobí v praxi, ale ja ako pedagóg z dlhoročnou aktívnou činnosťou, by som volila určite vhodnejšie spôsoby ( obrázky, hry s maketami atď.), nie preto, že by kreativita učiteľky nebola na mieste, ale práve odozva jej , čo najlepšie mienených poznatkov pre deti sa obrátili proti nej.

• RE: 25176

Reaguj

harlem | 3.2.2012 10:11
      ... .no a už sme doma. Chce nám ešte niekto na základe svojej pedagogickej praxe povedať, ako by sa mali deti formovať?
      Dendy tu sa rieši iný problém.

• 25179

Reaguj

dendy | 3.2.2012 10:44
    Harlem nejde o to dávať rady ako formovať dieťa, na to sú rodičia, učiteľ len dopĺňa a rozširuje spojitosti v tej ktorej oblasti. Poukazujem na to, že musíme rozlišovať, usmerňovať a predvídať správnosť konania nielen svojho ( pedagógov), ale aj rodičov, čiže , čo kto smie, môže, čo bude atď. ( chapačka?) neviem, či to chápeš, myslím, že tvoj názor na učiteľov je svojsky a kritický, možno , že nie vždy ti sadli podľa tvojej chuti, čoooo, len poučujú a poučujú xixixixi APROPO problém chápem !!! !!! !!! !!! Som nielen pedagóg, ale aj rodič, takže asi chápem spojitosti, emócie, oboch strán a pravdu povediac je to veľmi zložité , pretože ako vieme každý má svoju pravdu. Myslím, že len obe strany najlepšie vedia ako to všetko je a prečo. My všetci vlastne len vyjadrujeme názory, nič viac a jeden sa prikláňa tu druhý tu.

• 25180

Reaguj

fleš (ID: 594)
    fleš | 3.2.2012 10:45
    Je to fake a velky humbuk. Ako som pisal vyssie, som s pani ucitelkou ktora ma pekne gelove nechty. Ten chlapcisko a rodicia to prepiskli kusok. Fake obvinenie nech nenecha tak, nech to poriesi aj s primatorom, ma dost velky plat aby aj ucitelke mohol kompenzovat jeho hnusny predslov do medii.

• RE: 25229

Reaguj

harlem | 5.2.2012 18:03
      dendy, chapačka, ja mám totiž rovnakú diagnózu ako aj ty (učiteľ-pedagóg).

• RE: RE: 25336

Reaguj

dendy | 10.2.2012 14:35
        Ahaaaaaaa, takže situáciu obaja dobre chápeme, no nie! A s tou diagnózou maš fakt pravdu xixixi!!! !!

• Prečo???? 25348

Reaguj

Telisuf (ID: 3161)
    Telisuf | 11.2.2012 19:45
    a zasa sme sa vyriadili a pichli sme do učiteľov, čo tak si trocha pichnúť do advokátov, sudcov. Nemáte odvahu? Prečo?

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný prihlásený používateľ. Registrácia

PRIHLÁSENIE

zabudol som heslo

Užívateľ neprihlásený. Registrácia

INZERCIA

ico

Reality: Dám do prenájmu (43410)

Priestory v administratívnej budove v širšom centre na Plzenskej ulici č.2. Výhodná cena nájmu vrátane kvalitného internetu v cene nájmu.

0905324336 | ico
ico

Elektro / PC: Predám (45945)

Lacno predáme pokladňu Elcom Euro 2000T - digital 2 x termopáska, nie je fiskalizovaná.

0905890506 | cena: dohodou
ico

Reality: Dám do prenájmu (46479)

Posledná kancelárska miestnosť o výmere 58 m2 v CENTRE TS7 uprostred mesta Prešova. 1. Poschodie, terasa s výhľadom do záhrady, parkovanie v cene.

0905890506 | cena: dohodou

© Copyright 2000 - 2011 Vádium s.r.o., Prešov