Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín
Diskusná téma:

Pravicové paradoxy

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#59784
Pravicové paradoxy 59784
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 24.4.2016 14:34
Nedávno sa nechal počuť jeden pravicový exminister práce a socialnych veci, že nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily sa má riešiť imigráciou.
Takže keď sme dosiahli situáciu že je nedostatok kvalifikovaných pracovníkov, tak nebudeme týmto zvyšovať mzddy, aby sme pritiahli naspáť našich mladých vyhnatých pľudrivaním priemyslu a poľnohospodárstva, ale dotiahneme sem imigrantov. Viac imigrantov o ktorých sa bude treba starať a budú brať minimálne mzdy, z ktorých budeme musieť mať vysoké odvody aby sme vyzbierali na chod sociálnych fukcií štátu a štát samotný.
#59788
RE: Pravicové paradoxy 59788
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 24.4.2016 17:28
Asi mu šturela do kešeňi "daco" mama Merkel. Tote džihadzikove ňikda robic ňebudu. Mihaľa treba poslac do plinu.
#59799
RE: Pravicové paradoxy 59799
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 24.4.2016 19:55
Slováci sú asi náročnejší ako imigranti. A možno ani nie, lebo ani imigranti sa sem nehrnú.

Pravicový exminister vravel o Rumunoch, ktorí pracujú v našich automobilkách, keďže školstvo nebolo pripravené na taký rozvoj priemyslu. Omnoho vypuklejší problém je v Česku, kde už teraz pracujú desaťtisíce Ukrajincov. A Česi naopak od nás neemigrujú. Tam niet ľudí, lebo je veľa práce.
#59833
RE: RE: Pravicové paradoxy 59833
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 25.4.2016 20:11
Rumuni nie sú žiadni lúmeni, v Senici chceli preniesť výrobu kabelových zväzkov do Rumunska, ale nakoniec v tichosti zostala výroba v Senici a tam to išlo do vytratena, lebo neboli schopní zabezpečiť kvalitu.
Tu ide skôr o to aby sme konečne povedali, že pravica kašle na ľudí a ako by im mala pridať, dotiahnu tu aj moslimov, čo nám zachvílu budú diktovať aké mäso máme jest v jedálňach a čo si ženy majú obliekať aby ich neprovokovali k znásilňovaniu atď.
Takže nie imigranti ale konečne zaplatiť ľuďom za výkony ako v Nemecku aj mzdu ako v Nemecku.
Potom bude možné znížiť odvody a bude dosť na všetko. Hlavne sa ale vrátia mladí naspäť na Slovensko.
#59836
RE: RE: RE: Pravicové paradoxy 59836
peko (ID: 92) | 12% Majster
peko | 25.4.2016 21:27
no sudruhovia co su dlhe roky pri moci ta za toto nepochvalia.
#59858
A trošku šef analytikov Uradu vlády...ANO FICOVEJ VLADY !!! 59858
sympos (ID: 3507) | 100% Praktikant
sympos | 26.4.2016 17:07
Akú by malo mať Slovensko imigračnú politiku?

Ekonomické analýzy ukazujú, že migrácia krajinám, ktoré sú jej cieľom, v zásade neškodí. Slovensko by sa preto malo snažiť využiť to vo svoj prospech. Aby ľudia, čo prídu na Slovensko, mali profil, ktorý mu pomôže. Premiér Fico sa vyjadril, že chce zo Sýrie len kresťanov. V európskej debate sa to hodnotí negatívne, za návod, ako sa to nemá robiť. No David Cameron v mene Veľkej Británie povedal v zásade to isté, ale s tým, že Briti pôjdu do Sýrie a vyberú si migrantov tam. Nepovedal však, na základe akých kritérií si budú vyberať. Je to vec marketingu. Mohli sme povedať, že pomôžeme riešiť sýrsky problém tým, že prijmeme napríklad z Jordánska dvadsať- či tridsaťtisíc sýrskych utečencov, ktorých si vyberieme podľa ich potrieb a toho, ako nám môžu pomôcť. Sýria je krajina s dobrým školstvom, preto brať odtiaľ utečencov môže byť pre nás výhodné. A napriek tomu, čo sa tam deje, je tam veľa sekularizovaných obyvateľov, náboženský fanatizmus tam bol viac-menej importovaný. Teda ak Slovensko tvrdí, že nechce mešity, môže vybrať ľudí aj tak, aby to prospelo slovenskej ekonomike, aby sa príliš nenarušila kultúrna homogénnosť krajiny a zároveň by sme pomohli ľuďom, ktorí si pomoc zaslúžia.
Vy teda hovoríte, že ak by sem prišlo napríklad 30-tisíc utečencov, mohlo by to byť pre Slovensko dobré?

Áno, ak by u nás neboli v utečeneckých táboroch, ak by sme ich nedržali za plotom, ak by sme im dovolili pracovať. Pokiaľ sa tí ľudia zamestnajú, využijú svoje talenty, budú pre nás prínosom.
#59871
RE: A trošku šef analytikov Uradu vlády...ANO FICOVEJ VLADY !!! 59871
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 27.4.2016 07:43
Sa mi páči to o importovaní extrémizmu do Sýrie. To isto zlosyn Putin tam takto, aby mohol ukazať ako on vie proti extrémizmu bojovať.
Strácam sa v tom čo cituješ a čo hovoríš sám. Asi to je ale len redactor a analytik.
S tým, že imigrácia odborníkov prospieva krajinám možno v podstate súhlasiť, ale hlavne v krajinách kde tí odborníci chýbajú, nie však v krajinách ako je Slovensko, z ktorej tí odborníci kvoli platom odchádzajú.
Inak ide len o prospech tých čo bohatnú ešte aj na vojne v Sýrii.

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK