Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín
Diskusná téma:

Cestujúci zadarmo - nebola to väčšina

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#65388
Cestujúci zadarmo - nebola to väčšina 65388
KATKA fer (ID: 4914) | 81% Začiatočník
KATKA fer | 22.5.2017 10:09
Včera som bola navštíviť kamarátku na sídl. Šváby. Nastúpila som do autobusu 45 na zástavke Švábska. Nastúpila som do autobusu zároveň aj skupina cigáňov-rómov. Bola som milo prekvapená, keď vodič vozidla zastavil, autobus uzavrel a kontroloval cestovné lístky. A čo myslíte, všetci mali platné cestovné lístky až na cigáňov-rómov, ktorý síce mali lístky, ale boli neplatné pretože boli už minimálne raz označené, vybraté z odpadkových košov. Vodič ich požiadal, aby vystúpili, keďže nemajú platné cestovné lístky. Tí síce vystúpili, nadávali mu, vyhrážali a že vraj sa budú sťažovať.
V ten istý deň som cestovala pre prestúpení na linke 28, kde sa odohral podobný prípad. Nastúpil cigáň-róm do autobusa, a vodič prekontroloval cestovné lístky a čuduj sa svete aj ten mal lístok, ktorý vybral z koša a mal ho už pred kontrolou označený, avšak už neplatný. Vodič ho vykázal z autobusu, ale ten už sa nevyhrážal.
Snáď len by som doplnila svoj názor, že takto by mali vodiči DPMP postupovať vždy a na linkách 45, 28, 39, od zástavky Švábska, pretože romikovia-cigáni chodia vyberať smetné koše na Šváboch a potom z tými vecami napratanými do viacerých tašiek nastupujú do spomínaných autobusov a dajú sa odviezť samozrejme zadarmo, keďže sú menšina "ktorá má na takéto cestovanie nárok".
Predpokladám, že v tomto smere by mal postupovať aj DPMP a riešiť takéto cestovanie aj v iných situáciach, keďže ich revizori vykonávajú kontrolu zdá sa mi len vtedy a tam, kde takéto problémy nevzniknú a aj u bezdomovcoch a vykazovať ich z dopravy, pretože mi, ktorí si platíme sme z tohoto hľadiska diskriminovaní a obťažovaní smradom a hlukom.
#65390
RE: Cestujúci zadarmo - nebola to väčšina 65390
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 22.5.2017 12:45
Map-kare bi sebe maľi vžac priklad zos DP Ostrava. Tam namesto revizoroch zrobeľi asistentoch dopravi na"najviťažeňejšich"linkoch dze cestuju diskriminovane. Nadavki, hrozbi, šicko z ľudskimi pravami maju však i mestkich policajtoch. Aľe už čeľa obžalobe s porušovaňa ľudskich prav a rasistickoho diskriminivaňa, už je i dajaka žaloba, bo dzeci ňemožu prisc načas do školi, školski autobus prazdňi. Mišľim, že sudi im vihoveju, kec ňe česke ta štrasburske na 100%. DP Ostrava skrachuje co budu mušec placic odškodne.
Aľe mušime i pochaľic, ostravske seniorske romove čestňe placa.
#65393
RE: Cestujúci zadarmo - nebola to väčšina 65393
tomas285 (ID: 2087) | -15% Praktikant
tomas285 | 22.5.2017 13:42
Dakujem za postrehy, skúsim pripojiť skúsenosti zo zahraničia. Na vytipovaných , ,problematikých" úsekov, kde nastupujú , ,socialne slabší" spoluobčania je nástup prednými dverami, kde každý cestujúci sa vodičovi preukáže platným cestovným lístkom, oznáči si ho pred ním alebo priloží k čítačke na kontrolu. U vytaženejších lokalít majú na to vodiči asistenta ktorý sedí pri dverách a má žltý pásik alebo reflexnú vestu. Prinesie to síce zdržanie ale pochopte to, že proste veeelmi velká skupina ludí sa naučila mat akosi , ,vsetko zadarmo" a nič neplatiť. Vy ostatný to taháte za ních, preto by sa mali aj sami cestujúci ozvat, ak vidia niečo podobné. Pripomínam len, že zďaleka nejde o rómov... . Je to globalný problém a vždycky priživník/parazit nemože existovat bez hostiteľa a len tvrdou realitou určitá mentálne slabšia skupina ludí pochopí, že musia niesť následky za svoje správanie a konanie. Ale to samé aj o sociálnych dávkach. TAk isto sa hovorí, že romovia poberaju všetko ale nieje to tak. Neviem či vobec tretina poberatelov su romovia... . Proste paraziti vychovány tymto zle nastaveným systémom ktorých si štát sám vyživuje.. . Že nemajú prácu ??? Kravina a opakujem kravina. Zo zdravých ludí nepracuje len ten, kto nechce a má problémy sam zo sebou. Ja to tvrdím stále, sociálne dávky by mali byt vyššie ale mali by ich dostávat uiba ludia, ktorý do fondov solidariti poeniaze odvádzali, nie naopak ! To sa týka aj dochodkov a pod. Krúte ale pravdive a spravodlivé !!! Matka privedie na svet pocas života 16 detí a má nárok na štatny dochodok ? Nie a v žiadnom prípade ! Nemože pýtat peniaze od niečoho, do čoho počas života nedala ani korunu. Ale predsa ma 16 detí ktoré na dochodku maju voči takej matke vyživovaciu povinnost a ked každý dá po 20-30 €, tak o matku majú ppostarané . Tak vážený, toto je demokracia a spravodlivosť ! Ak si to ale niekto vysvetluje , ,humánnejšie" je proste hlúpy ! A aj z krestatnskeho hladiska je to ťažký hriech , ,10 prikázanie: , ,Nepožiadaš majetku blížneho svojho" ... . , takže majetku ludí, ktorí celý život platili odvody !!! !!! !!! !!! !!! !!!
#65394
bezdôvodná šikana 65394
civilisations (ID: 921) | 34% Profesionál
civilisations | 22.5.2017 14:19
Ak je pasažier zjavne pod vplyvom alkoholu, obťažuje cestujúcich, je špinavý, správa sa neprístojne, tak dobre, vodič má právo skontrolovať cestovný lístok a vykázať takúto osobu z dopravného prostriedku. Ale, čo ak cestujúci slušne nastúpi, slušne sa správa, neoznačí si lístok, pretože má voľný lístok a vodič začne cestujúceho bezdôvodne šikanovať, žiada predložiť lístok, a ak aj cestujúci ukáže voľný lístok, vodič nemá ako takýto lístok skontrolovať. Takúto situáciu som už dvakrát zažil v prešovskej MHD, keď išlo o šikanu zo strany vodiča, keď vodič sa nedokázal preukázať odznakom a preukazom, či má právo takto kontrolovať, hral sa na revízora, cestujúceho vyhadzoval bezdôvodne z trolejbusu, požadoval lístok a cestujúci odmietol takúto kontrolu, pretože mal voľný lístok. Desať minút sme stáli na zastávke, pokiaľ si ten somár vodič sadol do kabínky a celý bledý od zlosti pokračoval v jazde a začal sa venovať tomu, čomu má a to jazde a nie bezdôvodnej šikane cestujúcich. Celú situáciu mám nahratú na mobil a urobiť to mne, správať sa tak voči mne, nielenže sa s vodičom vôbec nebavím, ale v momente na neho zavolám políciu a nech ho v momente hoc i od zlosti roztrhne, nemá právo takejto kontroly.
#65402
RE: bezdôvodná šikana 65402
prepo (ID: 2287) | 29% Praktikant
prepo | 22.5.2017 15:48
Ak by kontroloval revízor tak cestujúci bez lístka dostane pokutu. Od vodiča len vyhadzov, takže pre tých bez lístka je to zase len výhoda.
Nemyslím si, že vodič len tak bez príčiny chcel skontrolovať lístok a pridával si prácu naviac. Asi má už tých bezplatne sa voziacich plné zuby. Ale môžem sa mýliť.
#65404
RE: RE: bezdôvodná šikana 65404
civilisations (ID: 921) | 34% Profesionál
civilisations | 22.5.2017 15:56
Každý, kto si v MHD neoznačí lístok, je bezplatne sa voziaci? Máme prestupové lístky a máme voľné lístky.
#65414
RE: RE: RE: bezdôvodná šikana 65414
prepo (ID: 2287) | 29% Praktikant
prepo | 22.5.2017 18:55
Písal som niekde niečo o označovaní lístka?
Písal som o tom, že vodič mohol mať pochybnosti. Aká buzerácia, ukážem mu lístok a je to. Ak viem, že je to vodič. Neubudne zo mňa.
#65426
RE: RE: RE: RE: bezdôvodná šikana 65426
jankakor (ID: 2715) | 4% Majster
jankakor | 24.5.2017 16:07
Ake pochybnosti? Sofer sa ma venovat jazde a nie slusne cestujucich obcanov buzerovat. Su to kreteni co si v zivote dokazali urobit akurat vodicak... vymyte tupe mozgy. Na Gresovej pri sude chceli vystupit manzelia, stari dôchodcovia o barlach, ledva sa udrzali na nohach, postavili sa k dveram, vsetkym v autobuse bolo jasne, ze vystupuju, len soferovi nie, lebo zabudli stlacit tlacidlo, tak neotvoril dvere a odisiel zo zastavky a skodoradostne sa rehlil do spätneho zrkadla... a z dalsej zastavky, od nemocnice, spät na Gresovu je poriadna streka.
#65432
RE: RE: RE: RE: RE: bezdôvodná šikana 65432
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 24.5.2017 17:02
Väčšina šoférov zastaví. Aj šofér môže mať zlý deň. Najmä pri dnešných zápchach, keď každý chce, aby robil zázraky.

Súhlasím s Prepom ohľadom ukazovania lístkov.
#65440
RE: RE: RE: RE: RE: RE: bezdôvodná šikana 65440
jankakor (ID: 2715) | 4% Majster
jankakor | 25.5.2017 12:34
Nielenze nezastavia, ale pri nastupovani do autobusu su na dverach rôzne spôsoby otvarania dveri z vonka, niektore jednoduchym tlacidlom, niektore velkym okruhlym tlacidlom, akoze otvaranie dlanou a to je dost problematicke, viem to i z vlastnej skusenosti, lebo to tlacidlo nie vzdy reaguje a darmo na tlacidlo tlacis, buchas a dvere sa ti neotvoria, soferi sa z toho rehlia a zo zastavky skeriac sa odidu. Casto sa stava, ze ludia dobiehaju k dveram a soferi dvere im pred nosom zatvoria a rehliac sa odidu... tak toto je podla teba normalne? Nevraviac o tom, ze listky su casove... A to, ze su sem tam nejake zapchy, soferov nejako netrapi, pracovny cas im bezi tak ci tak...
#65435
RE: RE: RE: RE: RE: bezdôvodná šikana 65435
prepo (ID: 2287) | 29% Praktikant
prepo | 24.5.2017 20:45
To predsa takto nemôžeš hodnotiť. Tu je kontrola lístkov a ty hovoríš o vystupovaní. To sú dve rozdielne situácie, rôzny vodiči, nemôžeš zrazu povedať, že všetci sú tupci.
Ja mám známeho programátora a nie zlého (dávno v začiatkoch počítačov), ktorý ešte brigádoval ako vodič MHD.
#65441
RE: RE: RE: RE: RE: RE: bezdôvodná šikana 65441
jankakor (ID: 2715) | 4% Majster
jankakor | 25.5.2017 12:38
No a co ked brigadoval? Aka kontrola listka vodicom? Idiot za volantom si vsimol, ze si si neoznacil listok, tak ta ide zbuzerovat ci mas listok?
#65407
na asocialne zivly 65407
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 22.5.2017 17:34
sa ide sofistikovane,99 % su mentalne "velmi jednoduchi", aby nekvakali , ze kontroluju len ich tak vodic samozrejme kontroluje aj ostatnych cestujucich, potom retarderi nemaju argumenty a musia vystupit
--v konecnom dosledku je to vsetko ochrana ostatnych cestujucich
--minule nastupil pri hypertescu nafetovany d%g%s, v ruke handra s toulenom...
--kto z vas by chcel s nim sediet a cestovat az do Sarisa, a to nehovorim o matkach s detmi v autobuse...next
#65409
RE: na asocialne zivly 65409
jankakor (ID: 2715) | 4% Majster
jankakor | 22.5.2017 17:42
Poniektori soferi mhd su na mentalnej urovni nafetovanych retardovanych degesov...
#65415
65415
sangalo (ID: 5117) | 5% Pokročilý
sangalo | 23.5.2017 14:47
nerozumiem, naco je romom listok vybraty z kosa, ked im aj tak nemaju co vziat o))))

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK