Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
Diskusná téma:

SMER_ácke pole v Šebastovej za 700 000€ (21 000 000SK)

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#67169
SMER_ácke pole v Šebastovej za 700 000€ (21 000 000SK) 67169
gorozlypes (ID: 909) | 9% Profesionál
gorozlypes | 30.10.2017 16:56
Ako ste poriešili tento problém na zasadnutí mestského zastupiteľstva v stredu dňa 11.10.2017? Kam ste podľa Vášho najlepšieho svedomia a vedomia čo najhospodárnejšie nasmerovali verejné financie? 16 poslancov mestského zastupiteľstva a to menovite: Janette Langová, Daniela Mrouahová, Miroslav Benko, Rudolf Dupkala, Juraj Hudáč, Mikuláš Komanický, Martin Lipka, Martin Matejka, René Pucher, Štefánia Andraščíková, Ján Ahlers, Peter Cvengroš, Katarína Ďurčanská, Martin Ďurišin, Jaroslava Kutajová a Štefan Szidor odsúhlasili nákup pozemku v katastrálnom území Nižná Šebastová od vlastníka v celosti, Mareka Jaša, vo výmere 2,9583 ha. Pozemok je evidovaný v kultúre orná pôda a v aktuálnom územnom pláne mesta Prešov je určený na športové využitie. Viete spoluobčania v akej cene bol odsúhlasený nákup? V cene 24,24 eur/m2 t.j. celková suma za 723 217 eur !!! Trištvrte milióna eur !!! Spoluobčania, viete si predstaviť, čo je to za obnos? Čo za tým bolo, vážení poslanci??? A čo sa to vlastne kúpilo pre mesto Prešov, aká nehnuteľnosť? Tvrdím, že mačka vo vreci, a k tomu aj bez znalostí skutkového stavu nehnuteľnosti. Proste peniaze vhodené do studne. V čom je problém ? V tomto :
https://martinfecko.blog.sme.sk/c/467655/futbal...

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

#67194
Pravá tvár poslanca NR Martina Fecka a jeho pracovné výsledky 67194
itakseda (ID: 5318) | -25% Začiatočník
itakseda | 2.11.2017 08:48
Vážení Nižnošebastovčania, milí rodáci,
nedajte sa oklamať!

Do vaších domácností bol doručený pamflet, ktorého autorom je poslanec NR SR Ing. Martin Fecko. Keďže je plný osočovania a zavádzajúcich informácií, pokladám za nevyhnutné naň zareagovať.
Kým prejdem k jeho obsahu, pristavím sa pri forme doručenia. Tento hanopis bol v jednej obálke s predvolebnými letákmi Ing. Fecka. Prečo? To si ľahko všetci domyslíte, lebo voľby sú už za dverami.
Pán Ing. Fecko píše, že za človeka majú hovoriť skutky a nie reči. S tým možno len a len súhlasiť, keby nešlo práve o spomenutého pána Fecka. Viete o nejakom jeho skutku, ktorý by zlepšil život obyvateľov Nižnej Šebastovej či Prešova? Ja nie. Prečo? Lebo taký neexistuje. Je poslancom Národnej rady SR už tretie funkčné obdobie a jediným výsledkom sú prázdne reči a sľuby.
Aby som nikomu nekrivdil, pánovi Ing. Martinovi Feckovi sa predsa len niečo podarilo, a to do dôsledkov. Naštartoval proces likvidácie futbalového ihriska v Nižnej Šebastovej a aktívne sa na ňom podieľal. Údajne zastupoval ústavné právo vlastníkov. Zadarmo? Výsledok všetci poznáme. Tam, kde by iní chodili už po kanáloch, pán Ing. Fecko ešte len začína. Neschopnosť premení na cnosť a pasuje sa do úlohy záchrancu šebešského ihriska či futbalu.
Bolo by to pochopiteľné a možno aj chvályhodné, keby svoje pochybenia chcel napraviť reálnym a hlavne čestným spôsobom. Čo však tento pán robí? Presný opak! Sám veľmi dobre vie, že pôvodný futbalový areál nie je možné obnoviť bez dohody s pánom M. Jašom, vlastníkom niekoľkých parciel v areáli. A tak namotáva ľudí na nezrealizovateľnú predstavu vo svojej hlave. Keby len namotával! Pokúša sa niektorých vlastníkov obrať o ich pozemky pod ihriskom. S ostatnými v mene Občianského združenie NNŠ uzatvára nevýhodné a nevypovedateľné nájomné zmluvy na dvadsať rokov. Za pár drobných! Paradoxne mu na to mnohí naleteli, lebo mu dôverovali. Toto je zastupovanie práv vlastníkov? Asi ťažko!
Pán Ing. Fecko útočí a obviňuje poslancov Mestského zastupiteľstva, osobitne tých za náš volebný obvod, lebo hlasovali za nový futbalový areál v Nižnej Šebastovej. Že sa pokúsili napraviť to, čo on totálne zbabral a kazí ďalej.
A to nie je zďaleka všetko. Návrh na túto lokalitu (zmenu v územnom pláne) podalo Občianske združenie Naša Nižná Šebastová, ktorého členom je aj Ing. Fecko. Nie mestskí poslanci, ale práve Ing. Fecko navrhol túto lokalitu (pri čističke odpadových vôd) na futbalové ihrisko! Teraz schizofrenicky bojuje proti vlastnému návrhu a systematicky klame obyvateľov Nižnej Šebastovej. Tí, čo ho poznajú vedia, že neurobí buď nič, alebo ešte väčšiu škodu.
Ďalej padajú obvinenia zo zlého gazdovania a nehospodárneho zaobchádzania s financiami mesta. Pán Ing. Fecko zabudol spomenúť, že práve kvôli takým rojkom ako je on, sú riešenia ním spôsobených škôd až príliš drahé.
Naopak, netreba len kritizovať, treba aj pochváliť: Pán poslanec NR SR Fecko je "skvelý gazda". On si za tie roky v politike nagazdoval veľmi slušne a evidentne sa mu ešte máli. On nehospodárne nevynaložil žiadne prostriedky. Ani nemohol, lebo nikomu nič nedal, pre nikoho nič neurobil. On je totiž naučený len brať, nie dávať. A je mu tak dobre... Ešte by veľmi veľmi potreboval aspoň jednu funkciu. Že v minulosti odsudzoval tých, čo sedeli na viacerých "stoličkách"? Nevadí, to si už pamätá málokto.
Keďže sa pán Ing. Martin Fecko nemôže prezentovať nijakým reálnym výsledkom svojej verejno-politickej "práce", ostáva mu jediné: Kydať špinu, klamať verejnosť, ohovárať a obviňovať ostatných kandidátov na poslancov do VÚC, aby sa po ich chrbtoch dostal k ďalšej funkcii. Naučil sa žiť z verejných peňazí, veď prečo nie, je to ľahký a pohodlný život. Žiadna zodpovednosť, len benefity! Čo iné by robil?
Celá doterajšia volebná kampaň do VÚC sa niesla v korektnom, zdravom a súťaživom duchu. Týka sa to deväťdesiatich ôsmich kandidátov. Len jeden jediný kandidát – Ing. Martin Fecko sa uchýlil k špinavému ohováraniu a osočovaniu ostatných. Prečo? Asi preto, že za každú cenu chce byť aj poslancom zastupiteľstva VÚC v Prešove. Neštíti sa preto ničoho a tento účel mu svätí všetky prostriedky. Toto je "slušná zmena"?
V prípade Ing. Martina Fecka sú odvolávky na svedomie a hodnoty vytvorené našími predkami výsmechom do očí a prejavom farizejstva najhrubšieho zrna. O tom, akých poslancov potrebujeme alebo nepotrebujeme, budú našťastie rozhodovať všetci voliči a nie pán Fecko.

Ak niekoho týmto listom obťažujem, vopred sa mu ospravedlňujem.

S úctou Martin Lipka v.r.
#67195
RE: Pravá tvár poslanca NR Martina Fecka a jeho pracovné výsledky 67195
peko (ID: 92) | 12% Majster
peko | 2.11.2017 10:56
To ze sa vy v Šebeši zeriete je jedna vec ale povedzme si 25€ za rolu..? ? Biznis zivota ... .a že treba futbal. štadion v Šebesi?? pre koho?? Lubotice vedla a vo Vysnej Sebastovej je futbal. štadion celkom fajn... Tha o čo tu ide...iba o prachy!!
#67216
RE: RE: Pravá tvár poslanca NR Martina Fecka a jeho pracovné výsledky 67216
borec (ID: 3376) | 23% Profesionál
borec | 2.11.2017 23:55
Veď podľa nich ide o smiešnych 22 milión bývalých korún. A to už sranda nie je. A poskladať sa na ich biznis majú všetci Prešovčania z daní.
Keď tak veľmi chcú, nech si robia biznis ale za svoje.
#67170
67170
peko (ID: 92) | 12% Majster
peko | 30.10.2017 17:39
Minimalne na zamyslenie..a hlavne mačovia tzv.nezavisly akoze Ssmer... Pred volbami by odhlasovali aj min. Metro.. Na Jarkovu a Slovensku ul.peniaze nie su je hanba na mesto Presov ze hl.ulice v centre mesta vyzeraju ako z r.85.to len na margo ... .ale priority zjavne pomylene..
#67172
67172
mp3k (ID: 3703) | 8% Začiatočník
mp3k | 30.10.2017 17:51
Treba sa priamo opýtať pána Dupkalu na FB ako bude reagovať! Hanba
#67176
Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67176
Marek Jaš (ID: 5316) | 100% Začiatočník
Marek Jaš | 31.10.2017 08:30
Vážení čitatelia ,

Nedá mi, aby som nereagoval na tento blog poslanca NR SR Fecka, ktorý si týmto blogom robí predvolebnú kampaň do VUC volieb. V tomto článku je veľa klamstiev a osočovania od človeka, poslanca NR SR za obyčajných ľudí, pričom on sám obyčajných ľudí oberá o pozemky a svojim konaním znehodnocuje ľudom pozemky.
V prvej polovici blogu poslanec pekne opísal, prečo skončila činnosť na starom ihrisku v Nižnej Šebastovej . V ďalšej časti píše klamstvo , že mnou ponúknutý pozemok sa nachádza, citujem „pozemok sa nachádza na rovine, v nive riečky Sekčov“ ... , môj pozemok sa nachádza na vyvýšenom mieste, kde má v susedstve, na nižšom mieste, o rozlohe niekoľko ha, polder pre rieku Sekčov. Ak by mesto Prešov odstránilo smetisko, ktoré má sčasti aj na svojom pozemku, potom by bol bezproblémový prístup na ponúknutý pozemok . Dnes sú všetky pozemky potrebné na prístupovú cestu vysporiadané a v blízkosti sú aj všetky inžinierske siete.
A teraz si toto prečítajte pozorne : je schizofrenické ak občianske združenie Naša Nižná Šebastová, (ďalej ako NNŠ), ktorého členom je aj poslanec NR SR Martin Fecko, zmenilo formu využívania môjho pozemku zmenou územného plánu ( v decembri r. 2016), bez môjho vedomia, na plochu pre šport a oddych a dnes bojujú naopak, aby to tam nebolo.
Kandidát do volieb VÚC Martin Fecko klame ak píše, že mesto Prešov nejedná s majiteľmi pozemkov na starom ihrisku. Mesto Prešov, a to konkrétne pani primátorka, na poslednom našom spoločnom stretnutí 13.10.2017 vstúpila so mnou do jednania ohľadom predaja pozemkov na starom ihrisku, keďže som tam najväčší vlastník pozemkov . Jednanie skončilo tak , že som nesúhlasil s predajom kvôli tomu, že som ponúkol mestu výhodnejšiu a väčšiu plochu pre šport a oddych.
Chcel by som vás informovať o aktivite kandidáta za poslanca do VÚC a poslanca NR SR Martina Fecka, ktorý je splnomocnený, od predsedu občianského združenia NNŠ Rusiňáka, na rokovanie o obchodných a technických veciach. Poslanec NR Fecko ako splnomocnená osoba dáva podpisovať starším ľudom, ktorí mu veria, nevýhodné nájomné zmluvy na pozemky na starom futbalovom ihrisku, ktoré sú v zadnej časti, kde nie je oficiálna prístupová komunikácia. Tieto zmluvy sú z právneho hľadiská hodnotené ako nevyvážené, sú podpísané na dobu 20 rokov a sú nevypovedateľné, kým nájomca ( NNŠ – poslanec a kandidát na poslanca do VUC Fecko ) túto zmluvu neporuší. Ďalej tento spravodlivý poslanec dal podpísať neidentifikovateľnú zmluvu, podľa potvrdených informácii opitému majiteľovi 149m2 pôdy na starom ihrisku, čím ho o tento kúsok pôdy obral . Kde je etika poslanca NR SR a kandidáta za poslanca do VÚC Martina Fecka? Takým spôsobom sa pomáha obyčajným ľudom, že ich dotyčný poslanec oberie o kúsok pôdy??? !!! A taký človek je poslancom Národnej Rady SR a člen združenia, ktoré mení občanom mesta Prešov hodnotu a formu využitia pozemkov bez ich vedomia...
Odkedy som zistil, (február 2017) že mesto mi svojim rozhodnutím zmarilo podnikateľský zámer a degradovalo mi cenu môjho pozemku, bol som v kontakte s pani primátorkou, ktorá mi prvá navrhla, že mesto odkúpi moje pozemky a vyrieši dlhoročný problém v Nižnej Šebastovej so športovým areálom. Je nepochopiteľné, že mesto vám zmení zvečera do rána formu využitia pozemku a nepošle vám o tom žiadnu informáciu . Také niečo sa v slušnej a demokratickej spoločnosti nemôže stať ! Kto je za takéto konanie zodpovedný ? V súkromnej sfére je za také konanie zodpovedný konateľ spoločnosti a v meste ?
Táto nehorázna neprávosť sa stala na podnet predsedu NNŠ, ktorého členom je poslanec NR SR a kandidát za poslanca do VÚC Martin Fecko.
Na základe kladných signálov zo stretnutí s pani primátorkou a jej podriadených od marca tohto roka, ohľadom mojej ponuky a predstavenia stavebnej štúdie nového športového areálu, som dokúpil ďalší pozemok, na ktorý som bol upozornený od UHA mesta Prešov, že je na prístupovej ceste k pozemku, ktorý ponúkam mestu, čím som mal ďalšie, niekoľko tisícové náklady . Tieto náklady boli vyvolané mestom ...
K stavebnej štúdii nového športového areálu mám od odborov UHA a dopravy kladné stanoviská k stavebnej realizácii. V N. Šebastovej sa nedá nájsť lepšie situovaná plocha pre šport ako je ponúknutý pozemok , vzhľadom k tomu, že je mimo obytnej časti. Tým pádom sa pri budúcej výstavbe eliminujú protesty občanov, ktorí budú proti, kvôli hluku a kriku. Pozemok je v dostatočnej vzdialenosti od najbližších rodinných domov a železničná trať robí prirodzenú hlukovú bariéru .
Musím reagovať aj na rozhodnutie primátorky mesta Prešov zo dňa 20.10.2017 z mestskej rady, ktoré sa oprelo o Dôvodovú správu, v ktorej sú dôvody zjavnej nevýhodnosti pre mesto Prešov, aby odkúpilo moje ponúknuté pozemky. V tejto dôvodovej správe sa píše citujem „ Pre zabezpečenie dopravného prístupu je potrebné majetkovoprávne vysporiadať ďalšie pozemky za účelom dobudovania miestnej obslužnej komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve súkromných osôb“, toto tvrdenie je klamstvo a pani primátorka o tom vie. Informoval som ju 13.10.2017, že pozemky v kat.uz Nižná Šebastová, parc. č. 2586/2,2584/2,2583/2,2581/2, ktoré sú potrebné na rozšírenie prístupovej komunikácie k športovisku, sú a stále boli v majetku mesta . Je pre mňa nepochopiteľné, ako sa môže čelný predstaviteľ mesta takto rozhodnúť na základe klamstva a tváriť sa, že koná spravodlivo.
Do školských lavíc, tak ako píše p. Fecko v jeho poslednom liste, by mohol ísť príklad občianskeho združenia Naša Nižná Šebastová a poslanca Fecka - „Ako vlastníkovi pôdy cez zmenu územného plánu, za pomoci mesta Prešov, znehodnotia pozemok a podnikateľský zámer“ . Následne, keď poškodený vlastník pristúpi na ich požiadavku, aby mal na svojich pozemkoch športovisko a ponúkne mestu Prešov dotknuté pozemky na odpredaj, robia všetko preto, aby tam to športovisko, ktoré oni chceli, nebolo. Je smutné, že na ich konanie pristúpila aj pani primátorka mesta Prešov, lebo ešte pred cca mesiacom som mal s ňou na mestskom úrade jednanie ohľadom nového športoviska a nemala k ničomu výhrady.

Treba sa poďakovať poslancom mesta Prešov, ktorí dlhoročný problém mestskej časti Nižná Šebastová svojim hlasovaním chceli vyriešiť, aby sa konečne aj občania dotknutej časti dočkali novej plochy pre šport a oddych . Poslanci, ktorí hlasovali za, mali dobrý úmysel podporiť to, čo občania tejto časti Prešova potrebujú. Poslanec Fecko v tomto blogu očierňuje moje a ich dobré meno.

Mestská časť Nižná Šebastová doteraz nemala mestský pozemok, kde by sa dalo postaviť futbalové ihrisko a priestor na ďalšie športové aktivity . Ponúknutý pozemok je mimo zastavanej obytnej časti, čo je obrovská devíza pri výstavbe budúceho športoviska. V Nižnej Šebastovej od roku 1989 absentuje mestský pozemok určený na šport a oddych a preto si zaslúži také miesto tak, ako mestská časť 2 v Prešove , kde mesto koncom minulého roka kúpilo oveľa menšie pozemky ( 6567m2 ) určené na šport pri zimnom štadióne, za podstatne vyššiu sumu kde 1m2 stál v priemere 73,30. - EUR a celková suma bola 543.174,47. - EUR . Pýtam sa, prečo nepísal kandidát za poslanca do VÚC Fecko blogy, keď mesto kúpilo tak draho pozemky určené na šport? ... Nie náhodou preto, že pred rokom neboli žiadne voľby? ...
Nestačí poslancovi NR SR Feckovi plat poslanca NR SR, ale chýba mu ešte aj plat poslanca VÚC ? Je správne, aby verejný činiteľ sedel na dvoch - troch stoličkách? ...

Ku každému môjmu tvrdeniu mám dokumentáciu ( dôkazy ).

Marek Jaš
#67178
RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67178
peko (ID: 92) | 12% Majster
peko | 31.10.2017 10:19
Ď.za prispevok..ale suma za pozemok..pozemok je zavratna..
#67179
RE: RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67179
Marek Jaš (ID: 5316) | 100% Začiatočník
Marek Jaš | 31.10.2017 10:45
cena za 1m2 je 24,44. - na Nižnú Šebastovú nie je veľa , ( skúste si preveriť po čom sa tam predávajú pozemky ) tú vysokú sumu robí rozloha pozemku ... . ak chcete postaviť futbalové ihrisko s potrebnými parkovacími plochami a príslušenstvom, potrebujete takú rozlohu. Poslanec Fecko chcel aby som mal na pozemku športovisko... .on svojou žiadosťou mi zmenil formu využívania pozemku v územnom pláne. Mám z mestského úradu kópiu žiadosti, na podnet ktorej mi bola zmenená forma využitia pozemku ... .

Nie je suma 73,30. - za m2 ktorú vyplatilo mesto pred rokom za pozemok pri Toryse závratná ??? ??? 543.174. - EUR, Prečo tento skvelý nákup nerieši kandidát do VÚC Fecko ??? ??
#67180
RE: RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67180
gorozlypes (ID: 909) | 9% Profesionál
gorozlypes | 31.10.2017 12:04
je to tunel ako brno. dedina nižná šebastová ide mať futbalové ihrisko, kde bud hrať V. triedu za 21 mega korún :):):):) zápasy tam budú hrať v nedeľu a potom tam budú pásť domáci ovce a kravy. najviac som sa zasmial na argumente:"Tieto náklady boli vyvolané mestom ..." vyvolané mestom znamená čo? je to ošetrené zmluvne zo strany mesta? toto na súde ako argument neobstojí. v každom prípade ale info od p. Jaša o kúpe pozemku za 543 000€ je rovnako zaujímavé. Tak sa tu pekne tuneluje bandou zo smeru a nezávislých rozpočet. A potom nie sú peniaze na cesty, chodníky, detské ihriská a pod.
#67183
RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67183
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 31.10.2017 12:53
Pre papalaša, poslanca je množstvo stolkoch ňeobmedzene. Placi priama umera: Čim vecej stolkoch, tim vecej €-čka. Čim vecej funkcioch, tim ľepše pre teho co na totich stolkoch šedzi. Ňikto ňezna dze je. Hlavna vec, že peňeži od daňovich poplatňikoch - fašistoch - idu na učet.
#67187
RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67187
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 31.10.2017 17:28
-- Každý kandidát a každá politická strana vo svojom programovom vyhlásení sľubuje krásne ciele a mravné prostriedky na ich dosiahnutie, hoci skutočnosť je iná. Základnými demokratickými hodnotami, ktoré v skutočnosti všetkých tak lákajú sú .
--nazhromaždenie bohatstva akýmkoľvek spôsobom, --použitie a zahodenie priateľov, ktorí nám pomáhajú.
--sprznenie svojich protivníkov na verejnosti
-- nasýtenie svojej márnomyseľnosti a pocitu moci voči občanovi-voličovi

--Ekonomicki experti od detektoroviča teraz podaju niekoľko trestnych oznameni a vuvuzela z VŠMU zvola minimalne 4 tlačovky , kde spomenie asi 2000 x -lebo Fico, lebo SMER... .next
#67189
RE: RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67189
gorozlypes (ID: 909) | 9% Profesionál
gorozlypes | 31.10.2017 18:39
co tu vypisuješ za nezmysly. táto rozkrádačka je čisto v réžii tvojich smeráckych zlodejov na mestskom zastupiteľstve. smeráci nič robiť nevedia len kradnúť, kradnúť a kradnúť. na vuc či na zastupitelstve. ale ináč sa čudujem že to ľuďom nedošla trpezlivosť. v prešove zarábajú 400€ brutto, platia dane. a smradi na zastupiteľstve kradnú ich peniaze v miliónoch.
#67190
RE: RE: RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67190
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 31.10.2017 18:51
--na tvoju diagnozu-- pomáha natiahnuť si na hlavu platinové sitko. Miki a Ivanhoe ti predaju lacno...next
#67191
RE: RE: RE: RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67191
borec (ID: 3376) | 23% Profesionál
borec | 31.10.2017 19:34
Nuž stále čítať nezmysli na vetu "SMER-áci kradnú" argumentom lebo Dzuridna, lebo Mikloš je také SMER-ácke. Zlodejina či ju robil Mečiar, Dzurinda alebo Fico bude vždy zlodejinou. A keďže pri moci je SMER-ácka mafia musíme ich konečne zastaviť.
#67193
RE: RE: RE: RE: RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67193
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 1.11.2017 09:51
--Peniaze samy osebe ako neživá vec nie sú mocou, ale prepožičiavajú moc tým, ktorí ich vlastnia, a teda následne dávajú najväčšiu moc tým, ktorí ich majú najviac... .next
#67188
RE: Pravda o konaní kandidáta za poslanca do VUC Fecka pri riešení nového ihriska v N.Šebastovej 67188
borec (ID: 3376) | 23% Profesionál
borec | 31.10.2017 17:33
Tak tendenčný príspevok som už dávno nečítal. Keď je to tak bombastický pozemok a tak bombastická cena prečo to nepredáte niekomu inému? Veď sa všetci budú tešiť ako dobre nakúpili.. či?
A je zaujímavé, ako jednotne hlasovali poslanci SMER-u a oni zadarmo budú takto hlasovať? Nezdá sa mi?
Skúste popísať genézu problému Vášho pozemku a Vášho podnikateľského plánu... . Nezdá sa mi to až také čisté.
A aby ste ma nespájali s p. Feckom...ja ho osobne považujem za riadneho špekulanta a fakt ho nemusím.
#67177
67177
grogi (ID: 134) | 5% Pokročilý
grogi | 31.10.2017 08:35
Zas dalsie svinstvo od "nasich" poslancov.
#67184
67184
obcan111 (ID: 4575) | 56% Majster
obcan111 | 31.10.2017 13:14
keby som nenakradol,

nic by som nemal.
#67185
RE: 67185
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 31.10.2017 13:34
... asik poslaňectvo je dobri biznis. Vof CZ do voľboch še prihlašelo više 7 500 ľudzi. Do čista leharo. 3 mešace ľetušne prazdňini, 3 mešace viančne prazdňini a horalki zadatrmo. Švet gombička.
#67192
Veľa peňazí za málo muziky 67192
samko85 (ID: 3789) | 1% Začiatočník
samko85 | 31.10.2017 20:18
Nemám nič proti futbalu, ale toto je veľa peňazí. A to tam ani ten štadión ešte nestojí. Namiesto toho mohli dať peniaze na nájomné byty, ktoré sa sľubujú od nástupu pani T. Načo máme hlavného kontrolóra?
#67198
pre Fecka neplatí dodržiavanie zákonov ...... on ich nemusí dodržiavať ????? 67198
itakseda (ID: 5318) | -25% Začiatočník
itakseda | 2.11.2017 12:44
poslanec NR SR za OĽANO a kandidát na poslanca do VÚC Fecko veľmi rád vodu káže a víno pije . Tu je dôkaz : občianske združenie Naša Nižná Šebastová za ktoré koná aj menovaný kandidát vydáva bez potrebnej registrácie na Ministerstve kultúry noviny ( občasník ) ktorý distribuuje po meste Prešov čím porušuje zákon. Každé vydávané noviny majú mať pridelené registračné číslo ktoré má byť uvedené na stránke novín. Pán kandidát dodržuje zákon len keď sa mu chce... .má morálne právo kandidovať za poslanca ??? ?
#67215
RE: pre Fecka neplatí dodržiavanie zákonov ...... on ich nemusí dodržiavať ????? 67215
borec (ID: 3376) | 23% Profesionál
borec | 2.11.2017 23:48
Treba si trochu naštudovať zákony. Na periodickú tlač je požadovaná registrácia. Ak Vám registráciu nepovolia /mala by to byť formalita/ môžte to vydávať aj bez toho. Povoľuje to totiž Ústava SR a ďalšie zákony.
Na občasník žiadnu registráciu nepotrebujete.
Je to podobné ako pri vydávaní kníh. Vyžiadanie či nevyžiadanie ISBN nemá vplyv na to či môžte alebo nemôžte ju vydať.
Prečo Vám tak ide o ten biznis z pozemkom? Fecko Vám to asi prekazí, tak ho idete "ukrižovať"? Je to tak úbohé. Ja ho osobne nepoznám a je mi ukradnutý...
#67223
RE: RE: pre Fecka neplatí dodržiavanie zákonov ...... on ich nemusí dodržiavať ????? 67223
itakseda (ID: 5318) | -25% Začiatočník
itakseda | 3.11.2017 14:03
Ministerstvo kultúry v rámci svojej vecnej pôsobnosti podľa § 11 zákona č.167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlačový zákon) v znení neskorších predpisov eviduje periodickú tlač zápisom zo zoznamu, zmenou zápisu v zozname a výmazom zápisu zo zoznamu. Zoznam je verejne prístupná evidencia periodickej tlače vydávanej na území Slovenskej republiky, pričom každý má právo nahliadnuť do zoznamu a zhotovovať si z neho výpisy alebo odpisy. Zoznam obsahuje evidenčné číslo periodickej tlače pridelené ministerstvom, údaje o evidovanej periodickej tlači v rozsahu údajov uvedených v žiadosti o zápis, dátum zápisu do zoznamu, dátum zmeny zápisu v zozname a dátum výmazu zo zoznamu.
Ku dňu 26. októbra 2017 nie je v zozname zaevidovaná žiadna periodická tlač, ktorej vydavateľom by bolo Občianske združenie Naša Nižná Šebastová , so sídlom Včelárska 23, 080 06 Prešov a ani neprebieha zápis takej periodickej tlače do zoznamu.
Dovolíme si však informovať, že tlačový zákon sa podľa § 1 ods. 2 písm. c) nevzťahuje na periodickú tlač osoby určenú výlučne na jej vlastnú propagáciu. Z uvedeného vyplýva, ak by bolo obsahovým zameraním periodickej tlače vydávanej Občianskym združením Naša Nižná Šebastová vlastná propagácia, nevzťahuje sa na túto periodickú tlač tlačový zákon.

Noviny ktoré vydáva Fecko a spol neslúžia len na ich vlastnú propagáciu ... . treba si popozerať ich noviny ... .takže porušujú zákon !
#67224
RE: RE: RE: pre Fecka neplatí dodržiavanie zákonov ...... on ich nemusí dodržiavať ????? 67224
borec (ID: 3376) | 23% Profesionál
borec | 3.11.2017 14:26
Odcitujem z Vášho príspevku: "občianske združenie Naša Nižná Šebastová za ktoré koná aj menovaný kandidát vydáva bez potrebnej registrácie na Ministerstve kultúry noviny ( občasník )"
Upozorňujem že občasník nie je periodikum... .treba si to fakt naštudovať!
#67226
RE: RE: RE: RE: pre Fecka neplatí dodržiavanie zákonov ...... on ich nemusí dodržiavať ????? 67226
itakseda (ID: 5318) | -25% Začiatočník
itakseda | 3.11.2017 14:41
máš pravdu borec , občasník nevychádza pravidelne. Zle som to pomenoval. Vydávajú ich každý kvartál pravidelne... dôležité je či noviny slúžia len na vlastnú propagáciu . Čo v ich prípade nesedí ... treba si pozrieť ich vydané šebeské novinky ! a potom si znova prečítaj môj predchádzajúci príspevok ... ..
#67225
ako sa dá prísť k takému majetku ako má poslanec NR Martin Fecko ?????? 67225
taktak (ID: 5322) | 0% Začiatočník
taktak | 3.11.2017 14:27
moja suseda zo Šebastovej mu tiež naletela a podpísala mu nájomnú zmluvu na svoj pozemok na 20r. za prd ... ... ... chudera s manželom mu verila a ani nevedeli, že mu podpisujú nevypovedateľnú zmluvu...

ako môže prísť človek k takým pozemkom ako uviedol Fecko v majetkovom priznaní v Národnej rade na rôznych miestach Slovenska ??? ??

http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=vnf/ozn...
#67227
67227
samko85 (ID: 3789) | 1% Začiatočník
samko85 | 3.11.2017 14:58
Nič to nemení na tom, že sa vyhodilo 700 000 eur na kúpu pozemku. Čo je podľa gazdovského rozumu veľa.
#67228
67228
ancamarca (ID: 3242) | 20% Začiatočník
ancamarca | 4.11.2017 09:03
Pán Jaš má pozemky na zlikvidovanom starom ihrisku. ktoré s ostatnými vlastníkmi chcú speňažiť ako pozemky stavebné. Toto všetko je cielená iniciatíva p. Jaša - zlikvidovať staré ihrisko, keďže je na dobrom mieste, premeniť ho na stavebné pozemky a následne nové ihrisku vybudovať práve na jeho nepoužiteľných pozemkoch. Nepoužiteľných preto, že sú v záplavovom území pri čističke odpadových vôd a čiernej skládke, pri trati, kde je prechod podchodom popod trať. Jednoducho nepoužiteľné pozemky! A futbal sa v Šebastovej hral možno niekedy v 60-tých rokoch, ale dnes to bola hlavne krčma, ktorá sa tu využívala. A raz do roka hrali deti futbal v rámci Fragaria cup.
#67230
RE: neviete 67230
gorozlypes (ID: 909) | 9% Profesionál
gorozlypes | 4.11.2017 13:11
sem dať fotografie? prípade link z google maps o ktoré parcely sa jedná?
#67263
RE: RE: neviete 67263
silvano (ID: 3301) | 7% Začiatočník
silvano | 6.11.2017 09:12
Podľa katasterportálu sa jedná o pozemky na LV 1806 vedené ako orná pôda, ostatné pozemky a trvalé trávnaté porasty. Ich aktuálna cena je 0,421 eur/m2. Majú byť kúpené mestom za 24,24 eur/m2. Zaujímalo by ma z čoho poslanci pri odsúhlasovaní predaja vychádzali. Bol tam urobený znalecký posudok?
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK