Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
Diskusná téma:

vyznamne rekonstrukcie

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#67472
vyznamne rekonstrukcie 67472
sekcovcan333 (ID: 4657) | 51% Pokročilý
sekcovcan333 | 30.11.2017 10:06
významné rekonštrukcie zrýchlia dopravu v Prešove

Odovzdaním staveniska bola začatá Významné rekonštrukcie , zrýchlia dopravu v Prešove, rekonštrukcia dôležitej prešovskej križovatky pri Lidli, na sídlisku Sekčov. Zvýši sa jej dopravná priepustnosť. Úpravou prejdú aj ďalšie križovatky tejto frekventovanej časti Prešova.

Významné rekonštrukcie zrýchlia dopravu v Prešove, doprava na sídlisku Sekčov je neúnosná. Konečne, po mnohých rokovaniach, sa to pohýna a táto dopravne vysoko zaťažená tranzitná križovatka sa bude upravovať. Dynamike cestnej dopravy v tejto časti Prešova však pomôžu aj výrazné úpravy ďalších križovatiek, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s odovzdaním staveniska rekonštrukcie križovatky ulíc Rusínska Významné rekonštrukcie zrýchlia dopravu v Prešovea Arm. gen. Ludvíka Svobodu, ktorú investorsky zastrešuje Slovenská správa ciest (SSC).

Na križovatke pri Lidli tak po jej úprave pribudne v smere z Rusínskej ulice druhý odbočovací pruh doľava, čo zdvojnásobí prejazd vozidiel v smere na ul. Arm. gen. Ludvíka Svobodu a zároveň zvýši plynulosť dopravy z centra mesta. Na Rusínskej ulici sa tiež odstráni problematické zúženie dvoch jazdných pruhov na jeden. V tejto fáze sa začne s realizáciou prípravných prác (príprava staveniska, prekládka sieti a pod.), pričom rekonštrukčné práce sa naplno rozbehnú v jarných mesiacoch budúceho roka.

Významné rekonštrukcie zrýchlia dopravu v Prešove - križovatka V nadväznosti na túto stavbu mesto Prešov pripravuje aj rekonštrukciu križovatky ulíc Arm. gen. Ludvíka Svobodu a Jurkovičová, kde je problematický hlavne výjazd z Jurkovičovej ulice, čoho dôsledkom sú časté kolízne situácie. Následne sa bude renovovať aj asfaltový povrch na ulici Arm. gen. Ludvíka Svobodu. V spolupráci s obcou Ľubotice je zasa pripravovaná úprava križovatky tejto ulice s ulicou Vihorlatská. Ide o projekty, ktoré chce mesto realizovať tiež na budúci rok.

Rok 2018 však bude na dopravné stavby v Prešove ešte bohatší – Slovenská správa ciest totiž začne ešte aj s výstavbou okružnej križovatky na Východnej ulici (pri OBI)

tolko od primatorky...
nerozumiem jednemu...ulica gen Svobodu bola opravena este za byvaleho primatora, stala asi 1 mil €, bratiskavskou firmou. A na tejto ulici sa daval aj novy povrch pred bytovkami pre auta.. Preco sa neopravuju aj sidliskove cesty, napr. preco ste dali ulici gen Svobodu prednost pred Justicnou a Federatov, ked uz robotnici upozornovali majitelov aut a chystali sa rano frezovat?
Dalsia pripomienka na Rusinsku . Preco po celej dlzke nevytvorite 4 pruhy? Kolko by stala farba na tejto sirokej ceste?
Preco krizovatka od Jurkovicovej? Vari preto, ze tam byva Kahanec?
Kedy date do poriadku sidliskove ulice na sekcove a nie len ulice poslanca Kahanca?
#67475
RE: vyznamne rekonstrukcie 67475
mbactros (ID: 52) | 3% Praktikant
mbactros | 30.11.2017 20:26
No to je tak, tie rekonstrukcie zastresuje investorsky SSC, tie ine ulicky musi investovat mesto... rozne cesty v meste rozny gazda, aj v zime sa musi clovek zamysliet, ked chce nadavat na neupravenu cestu, ci nadavat na mesto, kraj, NDS, atd...
#67480
najhoršie 67480
gorozlypes (ID: 909) | 9% Profesionál
gorozlypes | 1.12.2017 07:50
je, že z rekonštrukcie jarkovej, slovenskej, baštovej zase nič. toto je neuveriteľná hanba, širšie centrum tretieho najväčšieho mesta v krajine a cesty a chodníky sú v stave, ako keby boli po prechode frontu. turčanová, kužma a spol. čistý fail. slabota. po hagyarim ďalší omyl na pozícii primátora.
#67481
pre primatorku 67481
orol1 (ID: 3156) | 25% Profesionál
orol1 | 1.12.2017 08:46
mate zmapovane kazde volne miesto pre parkoviska, len preco nemate zmapovane najhorsie 30 rocne cesty na presovskych sidliskach? Kedy sa konecne opravia 30 rocne sidliskove dezolatne cesty?
#67483
RE: pre primatorku 67483
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 1.12.2017 09:27
Kedi? No tha pri najbľižšich voľboch. Čiste virtualne - na predvoľebnich plagacikoch. A potim, tha ňit €-čka, eurofondi už ňebudu. Perspektiva, rucce dajaki centik do kasički - voliči a možno budze, ... .
#67488
67488
catania (ID: 4849) | -92% Začiatočník
catania | 4.12.2017 14:41
Zaujímalo by ma či po rekonštrukcia križovatky pri Lidli
budu mať kamiony prichadzajuce od MAX-u prikazany smer jazdy na Rusinsku a zákaz pokračovať ďalej po Arm. gen. Svobodu smerom ku Solivaru.

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK