Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovské dni klasickej gitary: Marcin Dylla

Prešovské dni klasickej gitary: Marcin Dylla Poliaka Marcina Dyllu označil americký denník Washington Post za jedného z najtalentovanejších gitaristov na svete. Na medzinárodnej gitarovej súťaži v talianskej Alessandrii získal cenu Gold Guitar. V rokoch 1996 – 2007 obdržal devätnásť prvých cien na prestížnych európskych a amerických gitarových súťažiach, okrem iného aj Guitar Foundation of America. Býva častým hosťom gitarových festivalov, vedie majstrovské kurzy, spolupracuje s významnými hudobníkmi a orchestrami a vystupuje vo vlastných recitáloch v svetoznámych koncertných sálach ako Carnegie Hall (New York, USA), Konzerthaus (Viedeň), Auditorio Nacional (Madrid) a ďalších.


Uvádzané v rámci 5. ročníka medzinárodného festivalu Prešovské dni klasickej gitary. Organizuje Prešovské združenie klasickej gitary v spolupráci s PKO Prešov a Divadlom Jonáša Záborského na podporu mladých nádejných gitaristov a spopularizovanie hry na klasickú gitaru.


Vstupné 4 € dospelí / 2 € študenti & dôchodcovia

Pridal: Redakcia PIS
998

Divadlo Jonáša Záborského - DJZ

Sídlo (adresa):
Námestie legionárov 6, 080 01
Telefón:
+ 421 51/777 57 77
Mobil:
E-mail:
WEB:
http://www.djz.sk
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK