Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

ARTIS festival komornej hudby

ARTIS festival komornej hudby Srdečne Vás pozývame na 4. ročník ARTIS festivalu komornej hudby, ktorý sa už tradične uskutoční v letných mesiacoch júl a august v Ortodoxnej synagóge, Okružná 32, Prešov. Veríme, že si z ponuky vyberiete to svoje obľúbené.


7. 7. 2016 o 19.00 hod. : Klarinetissimo


Recitál Martina Šveca, sólistu a prvého hráča na klarinete Štátnej filharmónie Košice, a jeho hostí – Konke klarinetového kvarteta a klaviristky Dagmar Duždovej. Martin je označovaný za jedného z najväčších talentov svojej generácie, v jeho hre sa spája poézia a jemnosť s veľkým temperamentom a virtuóznou technikou. Pestrý program pozostáva zo známych klasických i židovských melódií pre sólo klarinet, obsahuje aj slávnu Pizzicato polku J. Straussa ml. a predohry z opier Figarova svadba a Carmen v raritnom prevedení klarinetového kvarteta a zaujímavé rozprávanie o klarinete a predvádzanej hudbe.


14. 7.2016 o 19.00 hod. : Di Salamon Kapelye


Di Salamon Kapelye je košická klezmer kapela, ktorú v roku 2015 založil Pavol Šalamon. Štyria z piatich muzikantov sú profesionálni hudobníci – členovia Štátnej filharmónie Košice a Opery ŠD Košice. Počas svojej dvojročnej existencie sa kapela vypracovala na popredného interpreta židovskej a klezmer hudby nielen doma, ale aj v zahraničí. Ich program pozostáva z tradičného klezmeru a zo židovských melódií, ktoré vznikli v tridsiatych rokoch 20. storočia a stali sa hitmi. Na koncerte zaznejú, okrem vlastných úprav, aj skladby pochádzajúce od vedúceho Budapest Klezmer Bandu Ferenca Jávoriho.


21. 7.2016 o 19.00 hod. : CAVEA trio


CAVEA trio je medzinárodné sláčikové zoskupenie, ktoré vzniklo a pôsobí vo Švajčiarsku. Jeho členmi sú okrem nórskej huslistky Susanne Saksenvik aj výnimoční slovenskí umelci žijúci v švajčiarskom Zürichu – Lukáš Kmiť (viola) a Kristína Chalmovská (violončelo). Trio sa venuje interpretácii starej, najmä barokovej hudby. Umelci hrajú na replikách historických nástrojov a zaujímavosťou je, že pre dosiahnutie čo najvernejšieho dobového zvuku používajú originálne struny z čriev.


18. 8.2016 o 19.00 hod. : OPERA gala


Záver festivalu bude patriť opernému gala koncertu. Uznávaní slovenskí operní speváci, sólisti Opery ŠD Košice Tatiana Paľovčíková-Paládiová (soprán) a Marián Lukáč (barytón) uvedú obľúbené slovenské piesne, známe árie a dramatické i ľúbostné duety z opier talianskych hudobných majstrov.


Predpredaj vstupeniek:
v sieti Ticket Art (od 22. júna)
Mestské informačné centrum, Hlavná 67, Prešov
Cestovná kancelária IBIS, Hlavná 78, Prešov
Dovolenka, s. r. o, Hlavná 40, Prešov
TraVel, s. r. o, Hlavná 27, Prešov
Cestovná agentúra Byzant, Hlavná 3, Prešov


Na mieste konania podujatia, hodinu pred začiatkom.


Vstupné:
predpredaj 7/6/4 €, na mieste 8/7/5 €
zľava – študenti, dôchodcovia, ZŤP


Tešíme sa na stretnutie s vami!

Pridal: Redakcia PIS
3543

Ortodoxná synagóga

Sídlo (adresa):
Okružná 32, Prešov
Telefón:
Mobil:
E-mail:
WEB:
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK