Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

Artmax: Oslnení slnkom

Žáner: dráma, krimi
Krajina: Taliansko, Francúzsko
Réžia: Luca Guadagnino
Scenár: David Kajganich
Kamera: Yorick Le Saux
Hrajú: Tilda Swinton, Dakota Johnson, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts
České titulky.


OBSAH:
Slávna rocková hviezda Marianne (Tilda Swinton) prišla o hlas. Po operácii hlasiviek trávi kludnú dovolenku na slnečnom ostrove v Taliansku so svojim mladším partnerom Paulom (Matthias Schoenaerts). Lenivá idylka je narušená nečakanou návštevou Marianninho starého priateľa z mladosti, hudobného producenta milenca Harryho (Ralph Fiennes). Sprevádza ho jeho okúzľujúca a dráždivo zvodná dcéra Penelope (Dakota Johnson).
Nesúdržná štvorica sa spočiatku dobre zabáva a užíva si krásne prostredie talianskeho vidieka... Do slnkom zaliatych dní sa pomaly začína vkrádať vzrastajúce napätie. Tiene minulosti prebúdzajú v zdanlivých priateľoch temné stránky. Radosť z príjemného stretnutia sa mení v atmosféru plnú skrytých vášní, nedôvery, podozrenia a žiarlivosti. Rastúca paranoja a deštruktívne správanie neodvratne speje k desivej tragédii...


Herecký koncert, ktorý rozohrávajú všetci protagonisti filmu ocenili minulý rok na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach.


V mysterióznej dráme Oslnení slnkom sa pred kamerou zišla hviezdna herecká zostava. Rolu živelného Harryho získal na Oscara dvakrát nominovaný Ralph Fiennes (Anglický pacient, Schindlerov zoznam, Spectre). Rockovú superstar Marianne stvárnila držiteľka Oscara Tilda Swinton (Michael Clayton, Grandhotel Budapešť, Letopisy Narnie). Príťažlivú Penelope si zahrala vychádzajúca herecká hviezda Dakota Johnson (Päťdesiat odtieňov sivej). Ako Paul sa predstaví belgický herec Matthias Schoenaerts (Dánske dievča, V kráľových záhradách).

Pridal: Redakcia PIS
486

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK