Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

Očista

Hosťujúce predstavenie.
Divadlo Štúdio tanca, Banská Bystrica


V živote každého človeka príde po ťažkých životných etapách čas očistenia sa, očistenia sa od všetkého, čo život priniesol, aby bolo možné pokračovať ďalej...


Nutnosť očisty je daná. Ľudské rozhodnutia, vonkajšie a vnútorné vplyvy a činy determinujú náš spôsob života, myslenia a cítenia. Zanechávajú hlboký odtlačok v ľudskom srdci a duši a základné rozhodnutie byť dobrým sa prekrýva. Človek sa teda čistí – z vykonaných i nevykonaných činov, z prachu a špiny, ktorá sa usádza v jeho vnútri a prilipne na jeho vonkajšku, pokiaľ je pridlho vystavovaný pohane... .


Divadlo Štúdio tanca je etablovaným profesionálnym tanečným divadlom, ktoré už 17 rokov prináša na slovenskú tanečnú scénu autorské projekty a pravidelne reprezentuje krajinu na prestížnych medzinárodných festivaloch. Jeho tvorba inšpirovala k vzniku dvoch filmových produkcií (Tak dávno som ti nenapísala a Štúdio tanca) a niekoľkých dokumentov. Snaží sa nepodliehať tlaku „popkultúrnych“ tendencií, ktoré v spoločnosti prevládajú a nesú so sebou úpadok emocionálnych a etických hodnôt. Vo svojej tvorbe podporuje diela kreatívne, ktoré vyžadujú nielen postoj tvorcu, ale aj postoj divácky.


Réžia & choreografia: Zuzana Ďuricová Hájková
Hudba: Claude Debussy & Matej Háasz
Účinkujú: umelecký súbor Divadla Štúdio tanca & Štefan Chlebo
Vstupné 5 €

Pridal: Redakcia PIS
590

Divadlo Jonáša Záborského - DJZ

Sídlo (adresa):
Námestie legionárov 6, 080 01
Telefón:
+ 421 51/777 57 77
Mobil:
E-mail:
WEB:
http://www.djz.sk
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK