Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela
udalosť sa už konala

Retro premietanie v kine vo Veľkom Šariši

Retro premietanie v kine vo Veľkom Šariši
Retro premietanie v kine vo Veľkom Šariši
Veľkošarišské kino opäť otvorí svoje brány a bude premietať filmy ako za starých čias. Občianské združenie Nový film, v spolupráci s Kultúrno – informačným centrom Veľký Šariš, opravilo filmové premietačky a zorganizuje niekoľko filmových nedeľných popoludní.


„Už 2.10.2016 (nedeľa) o 17:00 sme si pripravili premietanie filmu Pásla kone na betóne. Predstaviť tento film príde aj osobne pani Milka Zimková a pred samotným filmom odohrá svoju divadelnú monodrámu, “ začala predstavovať program podujatia riaditeľka KIC Veľký Šariš pani Mária Gáborová.


Podujatie RETRO premietanie v kine nebude len o jednom filme. V nedeľu 16.10.2016 bude premietaný film Osadné za účasti protagonistov z filmu a v nasledujúcu nedeľu 23.10. počas Seniorfestu bude premietaný film Don Quijote z Krivian. „Film o výnimočnom šarišanovi Jánovi Lazoríkovi z Krivian zachytáva jeho aktivity a zanietenie o zachovanie dedičstva otcov a rôznorodosti nárečia, zvykov, podľa princípov stvorenstva. Po filme budú nasledovať šarišské improvizácie, čiže čítačky z jeho kníh a pripovítky v nárečí, “ upozornil Matúš Kaža, nádejný šarišanológ. Film Don Quijote z Krivian s čítačkami, bude nadväzovať na úspešný program vrámci Filmovej noci na hrade 2016.
Pred každým dlhometrážnym filmom bude krátky predfilm od východoslovenských autorov. Vstup na podujatie je symbolických 50 centov. Seniori nad 60 rokov a deti do 12 rokov majú vstup zadarmo. Podujatie sa uskutoční aj vďaka podpore z programu Tu žijeme a pomáhame Karpatskej nadácie a Lear Corporation Seating Slovakia, s.r.o.


Časový program filmov:
2.10.2016 o 17:00 – Pásla kone na betóne (r. Štefan Uher, 1982) – za účasti Milky Zimkovej a jej monodrámy "Neveľo nás idze, neveľo nám treba"
16.10.2016 o 18:00 – Osadné (r. Marko Škop, 2009) – za účasti protagonistov z filmu
23.10.2016 o 18:00 – Don Quijote z Krivian (r. Martin Šulík, 1993) – spojené s čítačkami a šarišskými improvizáciami

Pridal: Redakcia PIS
1479
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK