Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

Deviaty život Louisa Draxa

Žáner: mysteriózny thriller
Krajina: Veľká Británia
Réžia: Alexandre Aja
Scenár: Max Minghella
Kamera: Maxime Alexandre
Hudba: Patrick Watson
Hrajú: Jamie Dornan, Sarah Gadon, Aaron Paul, Barbara Hershey, Molly Parker, Oliver Platt, Terry Chen, Anjali Jay, Nels Lennarson, Julian Wadham, Luke Camilleri, Alex Zahara, Fiona Vroom, Beckham Skodje, Spencer Drever, John Specogna


OBSAH:
Deväťročný Louis Drax zažil za svoj krátky život už osemkrát stretnutie so smrťou. Každý rok ho stretla hrozná, takmer fatálna nehoda. Prežil otravu, zásah elektrickým prúdom, ťažké zlomeniny, skoro zmrzol a utopil sa.


Počas oslavy deviatych narodenín, so svojou matkou Natáliou a otcom Petrom, utrpí chlapec svoju najťažšiu nehodu. Spadne z okraja vysokého útesu do ľadovej vody. Zomrie pri prevoze do nemocnice.


Po dvoch hodinách v márnici však Louis začne znovu dýchať. Z nejakého nevysvetliteľného dôvodu opäť nezomrel.


Jeho prípadu sa ujíma slávny detský neurológ, doktor Allan Pascal, ktorý chce odhaliť pravdu o Louisovom bizarnom živote a zvláštnych okolnostiach jeho smrteľnej nehody. Pomocou moderných technológií sa Allan vydáva do spletitých zákutí mysli paralyzovaného dieťaťa.


Jeho život však začínajú sužovať desivé náhody. Záhadné zmiznutie Louisovho otca Petra a narastajúca príťažlivosť k Natálii prinášajú doktorovi komplikácie, na ktoré nie je pripravený. Allan sa prepadá do spleti záhad na hranici reality a fantázie. Kľúčom k rozuzleniu temných udalostí pravdepodobne leží hlboko v mysli spiaceho chlapca...


Thriller Deviaty život Louisa Draxa bol nakrútený podľa rovnomerného knižného bestselleru britskej spisovateľky Liz Jensen. Réžie sa ujal majster temných, hororových príbehov, Alexandre Aja (Hory majú oči, Zrkadlá, Noc s nabrúsenou britvou). Hlavnej úlohy doktora Pascala sa ujal Jamie Dornan, ktorý sa po filme Päťdesiat odtieňov sivej zaradil medzi najžiadanejších hercov Hollywoodu. Po jeho boku sa predstaví Aaron Paul (Need for Speed, TV seriál Perníkový tatko), Sarah Gadon (Drakula: Neznáma legenda), či Oliver Platt (X-Men: Prvá trieda).

Pridal: Redakcia PIS
545

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK