Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel
udalosť sa už konala

Mucha Quartet

Mucha Quartet Prešovský hudobný spolok SÚZVUK Vás pozýva na 13. Akademické komorné koncerty.


Mucha Quartet vzniklo v roku 2003 na pôde Konzervatória v Bratislave a patrí k najsľubnejším mladým komorným telesám na Slovensku.
Prvým učiteľom kvarteta bol Stanislav Mucha, primárius Moyzesovho kvarteta, ktoré za svojich študentských čias nieslo názov "Muchovo kvarteto".


V súčasnosti teleso tvoria: Juraj Tomka (1.husle), Andrej Baran (2 husle), Veronika Prokešová (viola) a Pavol Mucha (violončelo). Mucha Quartet pravidelne koncertuje na mnohých hudobných festivaloch a kultúrnych podujatiach doma i v zahraničí: Bratislavské hudobné slávnosti, Pražská jar, recitál vo viedenskom Musikverein, Bordeaux String Quartet Festival, Komorné dni J. N. Hummela.
Získali viacero ocenení - 2. cenu na Medzinárodnej interpretačnej súťaži Nadácie Bohuslava Martinu v Prahe (2010), 3.cenu na medzinárodnej súťati GIANNI BERGAMO CLASSIC MUSIC AWARD 2012 v Lugane, sú víťazmi súťaže Josef Windisch Preis 2013 (Viedeň). Na medzinárodnej súťaži Premio Paolo Borciani 2014 získali 2. cenu a Cenu publika. Obdržali I. cenu na Medzinárodnej súťaži komornej hudby Antonína Dvořáka 2014 (Praha). Participovali na oficiálnej návšteve anglickej kráľovnej Alžbety II. na Slovensku v roku 2008. V novembri 2011 oslavovali svoj debut v Luxemburskej filharmónii.


Program:
W. A. Mozart - Sláčikové kvarteto č. 17 B dur,
KV 458 "Lovecké" , Iris Szeghy - Musica dolorosa
A. Dvořák - Sláčikové kvarteto č. 12 F dur, op. 96 "Americké"


Vstupné:
8, - Eur (dospelí)
2, - Eur (študenti)
0, - Eur (deti)


Predpredaj vstupeniek:
MIC Prešov (Hlavná 67
Ticket Art (www.ticket-art.sk)
SZUŠ DAMA Prešov (Nám. legionárov 5, Prešov)

Pridal: Redakcia PIS
1233
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK