Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel
udalosť sa už konala

Chalmovská Kristína & Tatiana Sidorová

Chalmovská Kristína & Tatiana Sidorová Prešovský hudobný spolok SÚZVUK Vás pozýva na 13. Akademické komorné koncerty.


Kristína Chalmovská - mladá slovenská violončelistka, ktorá v súčasnosti študuje na Zürcher Hochschule der Künste. Počas svojho hudobného pôsobenia vyhrala množstvo celosloslovenských aj svetových súťaží. Ocenená tiež bola grantovými programami ako Talenty Novej Európy v rámci Stredoeurópskej nadácie. V roku 2013 bola absolútnou víťažkou súťaže Vivian Joseph Classical Concerto Competition. Ako sólistka koncertovala s mnohými orchestrami a venuje sa taktiež historicky poučenej interpretácii a štúdiu barokového violončela. V r. 2016 účinkovala na festivale ARTIS v Prešove s medzinárodným zoskupením CAVEA trio.


Tatiana Sidorová - talentovaná klavíristka pochádzajúca z ruskej Kazane. Hrať začala ako 5-ročná, svoj debutový sólo recitál a koncert s orchestrom odohrala ako 11-ročná. Tatiana spolupracuje s prestížnymi orchestrami v Moskve, Charkove, Petrohrade a Uljanovsku. Je taktiež víťazkou viacerých medzinárodných súťaží ako V. Spivkov Charity Foundation, Ministry of Culture of Russia and International Foundation - Russian Performance Art, International Piano Competition v Českej republike and International Music Competition v Taliansku (Padova, 2011). Tatiana taktiež obdržala cenu za najlepší klavírny sprievod na Enescu International Violi Competition (Bukurešť, Rumunsko), ako aj na Aran Khachaturian International Competition. V roku 2012 vyhrala špeciálnu cenu na Emil Gilels International Piano Competition. Od roku 2013 študuje sólistický diplom na Zurich University of the Arts, v triede profesora Konstantina Šerbakova.


Program:
Sergej Rachmaninov, Claude Debussy, Frank Bridge


Vstupné:
8, - Eur (dospelí)
2, - Eur (študenti)
0, - Eur (deti)


Predpredaj vstupeniek:
MIC Prešov (Hlavná 67)
TICKET ART (www.ticket-art.sk)
SZUŠ DAMA Prešov (Nám. Legionárov 5)

Pridal: Redakcia PIS
1838
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK