Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

KORTINA a jej hostia

KORTINA a jej hostia Obľúbená skupina Kortina je partia 3 mladých a sympatických spevákov a hudobníkov zo Žiliny. Jej zostavu tvoria: Miloš Holáň, Stanislav Krajčí a Peter Štrauch, ktorí to vždy vedia správne roztočiť na koncertných pódiách, plesoch, zábavách alebo pred televíznymi kamerami.


Kortina má fanúšikov všetkých vekových kategórií vrátane detí, na čom má veľkú zásluhu ich CD a DVD komplet – Kortina deťom. Doteraz Kortina nahrala celkovo 6 albumov plus 1 pre deti. Veľkou výzvou pre skupinu sa stal veselý a optimisticky ladený hit Bzum-bzum breke-keke, ktorý je tiež titulnou skladbou z ich piateho a Zlatého albumu z roku 2011. Je to mediálne najúspešnejšia pesnička Kortiny na internete s medzinárodným presahom do ČR, Poľska, Maďarska či iných krajín. Ďalším známym úspechom z ich 5.albumu je pieseň Vyznanie mame, ktorá sa stala doslova zlatým klenotom a najviac hranou piesňou z ich tvorby v rádiách. Na rozdiel od iných ľudových kapiel, Kortina sa čoraz viac orientuje na vlastné autorské piesne a na svojom najnovšom 6. albume Bavme sa všetci... ich má už viac ako desať. Kortina neustále skvalitňuje svoju zvukovú aparatúru, svetelné efekty, ale tiež produkciu vlastných videoklipov. Možno ako jediná hudobná skupina na Slovensku má svoj vlastný Kortina ples, ktorý sa v tomto roku konal už po štvrtý raz a bol opäť beznádejne vypredaný.


Kortina sa už teší na svoj koncert 20.mája v Prešove, na ktorom spolu s ňou vystúpia atraktívni hostia - manželia Silvia a Peter Klimentovci s ukážkami zo svojej CD novinky Manželské duetá a mladý talentovaný spevák z Košíc Milan Iván, ktorý tiež predstaví piesne zo svojho najnovšieho repertoáru.

Pridal: Redakcia PIS
1693

Kino SCALA

Sídlo (adresa):
Masarykova 7, 080 01 Prešov
Telefón:
051/77 237 41-2
Mobil:
0905 496 721
E-mail:
WEB:
http://www.pkopresov.sk
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK