PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/6692/vse_city_run.html

VSE City run

udalosť sa už konala < Prešov - mesto < Športová akcia

VSE City run Po vlaňajšej premiére sa v Prešove uskutoční druhý ročník charitatívneho behu VSE City run. Účastníci tentoraz budú svojim behom pomáhať Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska.


Jeden z najväčších a najúspešnejších slovenských projektov spájajúcich šport a charitu, za ktorého zrodom stojí spoločnosť Progress Promotion a Východoslovenská energetika, dlhoročný titulárny partner projektu, sa vo štvrtok 11. mája 2017 pokúsi už po 2. krát v Prešove aktivizovať deti, školy, športové kluby, profesionálnych športovcov, významné osobnosti spoločenského života a celú širokú verejnosť, aby urobili niečo pre vlastné zdravie, a pomohli tak spoločne vybranému obdarovanému subjektu získať potrebné finančné prostriedky.


Projekt sa po minuloročnej vydarenej premiére opäť vracia k nám do Prešova a s spolu Košicami, kde City Run odštartuje 3. mája, tak vytvoria zaujímavé košicko-prešovské derby. Keďže mestá od seba delí len čosi vyše tridsať kilometrov a spoločným menovateľom pre obe bude i obdarovaný subjekt, všetci veríme, že sa nájdu i takí, ktorí si nenechajú ujsť túto udalosť ani v jednom z jej termínov.


V tomto roku bude príjemcom finančnej pomoci v oboch mestách Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorého členmi sú ľudia so zrakovým postihnutím, ich priaznivci, priatelia a rodičia nevidiacich a slabozrakých detí. Podpora VSE City Run poputuje na obstaranie chýbajúceho vybavenia a pomôcok v prešovskom krajskom stredisku Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska potrebných pre terénnu prácu a služby, ktoré združenie svojim klientom poskytuje. Časť finančného daru združenie použije priamo na sociálne služby a rehabilitáciu pre klientov, ktorú poskytuje bezplatne v krajských strediskách a deviatich poradenských miestach na východnom Slovensku.


Charakter podujatia ostáva i v roku 2017 bez väčších zmien, dopoludnia bude odštartovaný non-stop bežecký pás, ktorý sa nezastaví po dobu 8 hodín, aby sa prostredníctvom neho a vďaka podpore Východoslovenskej energetiky podarilo vygenerovať čo najvyššiu sumu pre obdarovaný subjekt. Na pódiu bude prebiehať celodenný program plný športu a hudby a vo finále odštartujeme aj hlavný nesúťažný 4 km beh, ktorému bude predchádzať krátka symbolická prechádzka pre tých, ktorí sa s projektom stotožňujú, no z rôznych dôvodov bežať nemôžu. Registrácia je na webovej stránke www.cityrun.sk už spustená.


Kúpou štartového čísla (deti/študenti/seniori symbolické 1€, dospelí 3€) rovnako prispejú všetci účastníci na dobrú vec, keďže celý výťažok zo štartovného taktiež poputuje Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Na záver čaká všetkých bohatá tombola, odovzdanie finančného daru a koncert skupiny, ktorej meno, dospelí podržíme ešte chvíľu v tajnosti.


Stručný program VSE City run v Prešove:


- 10:30 - non-stop bežecký pás na pódiu pri PKO sa vďaka študentom a všetkým dobrým ľuďom dáva na 8 hodín do pohybu, aby vygeneroval čo najviac kilometrov, ktoré sa na konci dňa premenia na eurapomoci
- 14:00 - otvárajú sa registračné centrá (štartovné 1 EUR deti, študenti, dôchodcovia, 3 EUR dospelí - všetko ide v plnej výške na charitatívny účel)
- 17:30 - štart VSE CITY RUN - nesúťažný charitatívny 4 km beh
- 18:30 - bežecký pás sa zastaví a výťažok z celého dňa je venovaný vybranému subjektu, tombola, koncert


Pripomíname: Nezabudnite sa registrovať a poznačiť si do svojho bežeckého kalendára:
11. máj 2017 PREŠOV!
Registráciu a viac info nájdete na Facebooku a novom webe www.cityrun.sk

 
  Športová akcia | Prešov - mesto | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 1677 krát |  diskusia (0)