Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 28.4.2017

ŠMOLKOVIA: ZABUDNUTÁ DEDINKA 2D: 15:40 hod.
Žáner: animovaný, rozprávka
Krajina: USA
Réžia: Kelly Asbury
Scenár: Stacey Harman, Pamela Ribon
Hudba: Christopher Lennertz
Hrajú: Zuzana Šebová, Marián Miezga, Juraj Kemka, Ľuboš Kostelný, Peter Marcin, Dušan Szabó, Táňa Pauhofová, Petra Vajdová, Diana Mórová, Gabriela Marcinková, Juraj Šoko Tabaček, Martin Korbelič, Matej Sajfa Cifra
OBSAH:
Vďaka záhadnej mape sa Šmolinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov.


VO VEĽKOM ŠTÝLE 16:30 hod.
Žáner: komédia
Krajina: USA
Réžia: Zach Braff
Scenár: Theodore Melfi
Kamera: Rodney Charters
Hudba: Rob Simonsen
Hrajú: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Joey King, Ann-Margret, Christopher Lloyd, Matt Dillon
OBSAH:
Na vyrovnanie účtov nie je nikdy neskoro. V zúfalej snahe platiť pravidelne účty a prežiť kvôli svojim najbližším, sa trojica kamarátov odhodlá riskovať všetko a prepadnúť banku, ktorá ich pripravila o peniaze... Herecký koncert troch zrelých hercov, so zmyslom pre inteligentný humor a nesmrteľnú recesiu.


RÝCHLO A ZBESILO 8 19:50 hod.
Žáner: akčný, krimi, thriller
Krajina: USA / Japonsko / Francie / Kanada, 2017
Réžia: F. Gary Gray
Kamera: Stephen F. Windon
Hudba: Brian Tyler
Hrajú: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theron, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Lucas Black, Kristofer Hivju, Eva Mendes, Jordana Brewster, Elsa Pataky, Marko Caka, Scott Eastwood, Branislav R. Tatalovic, Nathalie Emmanuel, Helen Mirren, Don Omar, Tego Calderón
OBSAH:
V ôsmej časti série Rýchlo a zbesilo sa budú diať veľmi nečakané veci… Proti „rodine“ bude stáť nielen veľmi schopná a nebezpečná hackerka, ale celkom prekvapivo aj jeden z jej členov.


CHATRČ 17:40 hod.
Žáner: dráma
Krajina: USA
Réžia: Stuart Hazeldine
Scenár: John Fusco, Andrew Lanham, Destin Daniel Cretton
Kamera: Declan Quinn
Hudba: Aaron Zigman
Hrajú: Sam Worthington, Radha Mitchell, Octavia Spencer, Graham Greene, Megan Charpentier, Gage Munroe, Ryan Robbins, Carolyn Adair, John Specogna, Lane Edwards, Tim McGraw
OBSAH:
Film CHATRČ je adaptáciou knihy Williama P. Younga, ktorá oslovila milióny čitateľov po celom svete a mnohým z nich zmenila život. Ide o príbeh, ktorý mnohým ľuďom utíšil duchovný hlad a odpovedal na odvekú otázku, prečo Boh neurobí niečo s bolesťou a zlom tohto sveta.
Mack Phillips (Sam Worthington) za tragických okolností príde o svoju milovanú dcérku Missy. V stave hlbokého zúfalstva dostáva list, v ktorom ho Boh pozýva na stretnutie presne tam, kde sa tragédia odohrala. Mackov hlboký žiaľ je konfrontovaný s večnosťou a on zrazu prežité utrpenie vníma úplne inak. Láska a odpustenie, náročná cesta zmierenia a milosrdenstvo nakoniec prinesú radosť do duše otca, ktorý sa so stratou dcéry zmieri a vyrovná.


BABY ŠÉF 2D: 15:50, 17:50 hod. 3D: 15:30 hod.
Žáner: animovaný, komédia
Krajina: USA
Réžia: Tom McGrath
Scenár: Michael McCullers, Marla Frazee (predloha)
Hudba: Graeme Revell, Hans Zimmer
Hrajú: Maroš Kramár, Jakub Horák, Bibiana Ondrejková, Filip Tuma, Juraj Kemka, Jozef Švoňavský, Peter Rúfus, Jozef Benedik, Ondrej Kaprálik, Martina Kapráliková, Daniel Hudák, Tatiana Kulíšková, Adriana Vozáryová
OBSAH:
Režisér filmu Madagaskar Tom McGrath vás pozýva do kina na animovanú komédiu Baby šéf, v ktorej sa zoznámite s veľmi zvláštnym bábätkom. Nosí totiž elegantný oblek s kravatou, hovorí hlbokým hlasom a má vždy „po ruke“ zásobu nemiestnych vtipov. A tiež sa správa ako tajný agent. To si veľmi rýchlo všimne jeho starší brat Tim, ktorý z jeho príchodu do rodiny veľmi veľkú radosť nemá. Doteraz bol jedináčikom, ktorý mal všetku rodičovskú lásku, a to mu samozrejme vyhovovalo. Naviac sa zdá, že rodičia si nič zvláštne na novom prírastku nevšimli. A tak sa Tim snaží odhaliť túto záhadu.
Baby šéf je v skutočnosti veľký boss. Navonok síce pôsobí ako milé bábätko, ale vo svojom vnútri je to skúsený biznismen posadnutý obchodnými úspechmi. Pracuje pre organizáciu BabyCorp a jeho hlavným poslaním je zistiť, prečo deti prehrávajú na trhu rodičovskej lásky. Kým lásky k deťom ubúda a podiel BabyCorp na trhu klesá, o to rýchlejšie rastú výsledky konkurenčnej spoločnosti Šteňa a. s. Tá namiesto detí presadzuje do rodín malých chlpatých domácich maznáčikov. Jej zakladateľ Francis E. Francis si môže byť spokojný a veriť, že deti z biznisu s láskou úplne odstráni.
Baby šéf sa musí so svojimi pomocníkmi z BabyCorp vydať na špeciálnu misiu za záchranou rodičovskej lásky. A aby v boji proti konkurencii uspel, musí na svoju stranu získať aj svojho staršieho brata. A ako to dopadne? To zistíte vo svojom kine už v apríli.


CUKY LUKY FILM 15:00, 18:10, 20:40 hod.
Žáner: komédia
Krajina: SR
Réžia: Karel Janák
Scenár: Petra Polnišová, Zuzana Šebová, Zuzana Marianková, Juraj Brocko
Kamera: Tomáš Juríček
Hrajú: Petra Polnišová, Zuzana Šebová, Diana Mórová, Lukáš Latinák, Zuzana Porubjaková, Števo Martinovič, Roman Pomajbo, Marián Čekovský, Daniel Dangl, Eva Kramerová, Viktor Vincze
OBSAH:
CUKY LUKY FILM porozpráva príbeh začiatku šialeného priateľstva, ktoré ich navždy zmení. Cuky (Petra Polnišová) je neuznaná video bloggerka s túžbou po sláve, Luky (Zuzana Šebová) zas celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať. Okrem jedinej jednej veci - lásky. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu vytvoriť Miss. Čo sa však stane, ak tou obyčajnou ženou bude práve expertka na trapasy, Cuky?


STRATENÉ MESTO Z 20:30 hod.
Žáner: dobrodružný, akčný
Krajina: USA
Réžia: James Gray
Scenár: James Gray, David Grann
Kamera: Darius Khondji
Hudba: Christopher Spelman
Hrajú: Charlie Hunnam, Tom Holland, Robert Pattinson, Sienna Miller
OBSAH:
V roku 1906 sa britský bádateľ Percy Fawcett (Charlie Hunnam) po prvý krát vydal do Amazónie. Počas expedície pod záštitou Kráľovskej geografickej spoločnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapovali dosiaľ neznáme územie v Bolívii.


S pomocou domorodcov idú proti prúdu Rio Verde. Výprava čelí kanibalom, chorobám, nekonečným dažďom a nedostatku potravín, ale Fawcett sa nevzdáva. Hlboko v srdci pralesa nachádza dôkazy o existencii neznámej, veľmi vyspelej civilizácie.


V Anglicku sa mu vedecká obec vysmieva. Percyho odhodlanie a posadnutosť nájsť bájne mesto Z, sú aj napriek tomu stále silnejšie. S podporou oddanej manželky (Sienna Miller) sa v roku 1925 Percy, spoločne so synom (Tom Holland) a verným priateľom Costinom, opäť vydáva do džungle.


Percy Fawcett sa stal legendou a jeho osobnosť bola predlohou aj pre postavu Indiany Jonesa. Bol inšpiráciou spisovateľa Sira Arthura Conana Doyla, Michaela Crichtona a mnohých ďalších.


Dobrodružný film Stratené mesto Z nakrútil americký režisér James Gray (Noc patrí nám) podľa knižného bestselleru Davida Granna Stratené mesto v Amazónii. Hlavná úloha legendárneho bádateľa bola zverená Charliemu Hunnamovi (Pacific Rim – Útok na zemi). V ďalších úlohách sa predstavia Robert Pattinson (sága Twilight, Voda pre slony), Sienna Miller (Americký sniper) a Tom Holland (Nič nás nerozdelí).


CIRCLE 18:40 hod.
Žáner: thriller, sci-fi
Krajina: USA
Réžia: James Ponsoldt
Scenár: James Ponsoldt
Kamera: Matthew Libatique
Hudba: Danny Elfman
Hrajú: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Patton Oswalt, Bill Paxton, Ellar Coltrane, Poorna Jagannathan, Amir Talai, Nate Corddry, Ellen Wong, Regina Saldivar, Hunter Burke
OBSAH:
Emma Watson sa v novom sci-fi trileri The Circle ocitne pod permanentným dohľadom Toma Hanksa a vstúpi do kruhu, z ktorého možno nevedie cesta von. Napínavý a miestami desivý príbeh ponúka však znepokojivú otázku - ide v dnešnej dobe stále ešte o žáner sci-fi? Hviezdny Tom Hanks bol z námetu a knižnej predlohy tak nadšený, že sa sám stal jedným z producentov filmu. Vedľa neho a Emmy Watson hrá vo filme aj John Boyega (Hviezdne vojny: Sila sa prebúdza). The Circle sa stal posledným filmom vynikajúceho herca Billa Paxtona (Apollo 13, Titanic, Na hrane zajtrajška, Votrelci).
Svet bez hladu. Svet bez vojen. Svet bez chorôb. Neobmedzené možnosti. V úchvatnej a najväčšej high-tech spoločnosti The Circle neexistuje problém, ktorý by nebolo možné vyriešiť. Jej technológie majú moc doslova zmeniť svet. Práve sem, do zamestnania snov, nastupuje mladá a ambiciózna žena Mae (Emma Watson).
ZDIEĽAŤ ZNAMENÁ STARAŤ SA!
Šéf a zakladateľ (Tom Hanks) spoločnosti je vizionár, ktorý vybudoval v spoločnosti Circle raj na Zemi a ktorý túži po dokonalom svete. Jeho receptom na pokrok a na šťastné a spokojné ľudstvo je svet bez tajomstiev, úplná otvorenosť a transparentnosť všetkých ľudí, zdieľanie všetkého. . . a sledovanie... .
SPRÁVAŠ SA HORŠIE ALEBO LEPŠIE, KEĎ ŤA NIEKTO SLEDUJE?
Mae je obklopená vymoženosťami supermodernej spoločnosti. Ohromená ideálmi sa na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, ktorý by šťastie a pokrok v spoločnosti mohol rozšíriť do celého sveta. Paralelne s tým začne stretávať tajomného muža. Stane sa jej nový život rozprávkovým snom alebo dostane príchuť hororovej nočnej mory? Bude mať kruh, do ktorého vstúpila, cestu von?
KTO MÁ TAJOMSTVÁ, KLAME!
Film The Circle bol natočený podľa rovnomennej knihy Davea Eggersa z roku 2013, ktorá býva porovnávaná s knižnými klasikami "1984" od Geroge Orwella alebo "Koniec civilizácie" od Aldousa Huxleyho. Tému pokroku, technologického rozvoja a životného pohodlia za cenu určitej straty súkromia nevidí režisér James Ponsoldt celkom jednoznačne. "Nie sú ideály v spoločnosti Circle správne? Veď za nimi stojí snaha zmeniť svet k lepšiemu, a kto by nechcel zmeniť svet k lepšiemu ?", pýta sa režisér. Zároveň si je vedomý toho, ako je film nepríjemne aktuálny. "Je pravda, že do určitej miery sa náš film odohráva vo svete, v ktorom už dnes žijeme. Rozhodne však nechcem divákov hroziť prstom a moralizovať, aby v piatok večer išli von a neboli na Facebooku. Chceli sme natočiť silný príbeh, ktorý je temný, ale aj vtipný, s iróniou a ktorý sa posunie do napínavého thrilleru."


UTEČ 21:00 hod.
Žáner: thriller, horor
Krajina: USA
Réžia: Jordan Peele
Scenár: Jordan Peele
Kamera: Toby Oliver
Hudba: Michael Abels
Hrajú: Keith Stanfield, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones, Daniel Kaluuya, Erika Alexander, Betty Gabriel, Lyle Brocato, Ashley LeConte Campbell, Jana Allen
OBSAH:
Lahôdkové psycho kombinované s rafinovanou satirou. Režisérovi a scenáristovi Jordanovi Peeleovi sa podarilo natočiť film, ktorý sa posmieva rasovým predsudkom a okrem toho zároveň straší aj baví. Hit slávneho festivalu v Sundance vďaka tomu zbiera body u divákov aj recenzentov. Napríklad jeden z najslávnejších filmových serverov, Rotten Tomatoes, mu udelil nevídané stopercentné skóre. A pritom je to „len“ príbeh o dievčati, ktoré si zoberie svojho priateľa domov na víkend, aby ho predstavila rodičom.
Čo na tom, že Rose (Allison Williams) je biela ako stena a Chris (Daniel Kaluuya) čierny ako noc? Žijeme predsa v 21. storočí, keď je boj proti rasovej neznášanlivosti už dávno dobojovaný, a na zmiešané páry sa cez prsty nepozeráme. Minimálne Roseini rodičia Missy a Dean sú na Chrisa od prvého momentu nesmierne milí. Vadí im snáď len to, že si priateľ ich dcéry občas zapáli, ale to s farbou kože predsa nesúvisí. Psychologička Missy dokonca Chrisovi ponúkne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocou hypnózy. Bol by to raj na Zemi, keby sa dvaja miestni zamestnanci čiernej pleti nesprávali tak zvláštne... A keby sa zvláštne neprejavoval aj ďalší muž čiernej pleti, ktorý behom víkendu dorazí na návštevu. Náznakov, že všetko nie je úplne v poriadku, postupne pribúda, a Chris sa rozhodne vziať nohy na ramená. To, čo nasleduje, prekoná jeho najtemnejšie nočné mory a všetkým divákom v kinosále pripraví nečakaný a nezabudnuteľný zážitok.
Horor Uteč pochádza z dielne spoločnosti Blumhouse, ktorá sa na tento žáner špecializuje a má na konte také úspešné filmy, ako je séria Očista, alebo Shyamalanov thriller Rozpoltený. „Uteč pôsobí podobne ako Očista. Ponúka všetko, čo od takého žánrového filmu čakáte, ale naviac má silný spoločenský presah, “ hovorí producent Jason Blum. „Ale to stále nie je všetko. Ako sa príbeh začne odvíjať, skúsený divák bude očakávať tradičný hororový scenár. Ale v tom momente film prekvapí, keďže na konci sa vydáva do dejového protismeru, “ dodáva producent.


PÁPEŽ FRANTIŠEK: MODLITE SA ZA MŇA 17:30, 20:10 hod.
Žáner: životopisná dráma
Krajina: Argentína / Španielsko / Taliansko
Réžia: Beda Docampo Feijóo
Scenár: César Gómez Copello, Beda Docampo Feijóo, Elisabetta Pique (kniha)
Kamera: Kiko de la Rica
Hudba: Federico Jusid
Hrajú: Darío Grandinetti, Silvia Abascal, Blanca Jara, Leticia Brédice, Alejandro Awada, Carlos Hipólito, Jorge Marrale, Gabriel Gallicchio, Marta Belaustegui
OBSAH:
Keď teenager z Buenos Aires pocíti náboženské volanie, ešte netuší, že je to prvý krok, ktorý ho nakoniec privedie až do Vatikánu, kde sa stane hlavou katolíckej cirkvi. Mladá španielska novinárka Ana (Silvia Abascal) spoznala muža menom Jorge Mario Bergoglio (Darío Grandinetti) na konkláve v roku 2005, kde začalo ich priateľstvo, ktoré je nasiaknuté rovnakým teplom, dobrou náladou a múdrosťou, akou budúci pápež ohromil veriacich. Práve jej očami, začíname sledovať dlhú, ťažkú a dojímavú cestu Jorgeho Bergoglia. Otec Jorge, ako si vždy želal byť oslovovaný, používal svoju pozíciu arcibiskupa Buenos Aires, ako nástroj vzdoru voči korupcii a zneužívaniu zo strany vládnej diktatúry. Dal hlas tým, ktorí žiaden nemali: obetiam prostitúcie, otroctva a obchodu s drogami z chudobných štvrtí tohto hriešneho mesta. Príbeh sa uzatvára na konkláve v roku 2013, kde je jezuitský kňaz pochádzajúci z Južnej Ameriky, neočakávane zvolený za nového pápeža.

Pridal: Redakcia PIS
513

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK