Utorok, 23. apríl 2024
Meniny má Vojtech | zajtra Juraj
udalosť sa už konala

Minifestival európskeho filmu 7x7

Minifestival európskeho filmu 7x7 Minifestival 7x7 uvádza filmy z Nemecka, Francúzska, Dánska, Španielska a nebude chýbať ani zastúpenie slovensko-českej koprodukcie. Víziou festivalu je získavať a nadchýnať slovenských divákov pre filmové umenie predovšetkým európskej tvorby, vzdelávať a vychovávať filmových obdivovateľov a nadšencov. Festival ponúkne v siedmich mestách sedem kvalitných európskych snímok podporených z Programu EU MEDIA.


Vstup na filmy premietané v rámci festivalu je VOĽNÝ!


Pondelok 29. mája
18:00 Hore za láskou
20:00 Ma ma


Utorok 30. mája
18:00 Najkrajší deň
20:30 A je tu zas


Streda 31. mája
16.00 Piata loď
18.00 Odkaz vo fľaši
20.30 Boj


Info o filmoch


A JE TU ZAS (Er ist wieder da)
Nemecko, 2015, 110 min. , r. David Wnendt
Takmer sedemdesiat rokov po neslávnom odchode sa Adolf Hitler prekvapene prebudí v dnešnom Berlíne. A prvá bilancia jeho novej situácie nie je radostná. Vojna sa skončila, a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chýba mu aj milovaná Eva Braunová. Hitler „svoje“ mesto takmer nespoznáva. Berlín je plný cudzincov a v Nemecku namiesto neho vládne žena – akási Angela Merkelová.
Ocenenia: Bambi Awards 2016, CIVIS European Cinema Prize 2016


BOJ (Krigen)
Dánsko, 2015, 115 min, r. Tobias Lindholm
Ten skutočný boj čaká vojaka často až po návrate z bojového poľa domov. Dánsky dôstojník a veliteľ roty Claus Michael Pedersen pôsobí vo vojenskej misii v afganskej provincii Helmand. Doma v Dánsku sa jeho žena Maria snaží zvládať každodenný život bez muža a postarať sa o ich tri malé deti. Počas rutinnej bojovej akcie sa Clausova jednotka dostane do ťažkej krížovej paľby, a aby Claus zachránil svojich mužov, urobí rozhodnutie, ktoré má závažne dôsledky preňho aj pre jeho rodinu.
Ocenenia: Bodil Awards 2016, Jerusalem Film Festival 2016, Munich Film Festival 2016


HORE ZA LÁSKOU (Un homme à la hauteur)
Francúzsko, 2016, 118 min. , r. Laurent Tirard
Romantická komédia o tom, že láska nepozná hranice a v prípade 1,5 metrového Jeana Dujardina – ani výšku. Diane je krásna žena, pracuje v renomovanej právnickej firme. Raz večer jej zavolá tajomný muž, ktorý našiel jej mobil. Alexander je zdvorilý, šarmantný, vtipný a bohatý. Preskočí iskra a dohodnú si rande. Diane podľahne čaru Alexandrovho hlasu a sníva o tom, ako asi vyzerá v skutočnosti. Ako to už ale býva, predstavy sú niekedy lepšie než skutočnosť a ich stretnutie nedopadne úplne podľa Dianinho očakávania...


MA MA (Ma ma)
Španielsko, 2015, 111 min. , r. Julio Medem
Film Julia Medema (Sex a Lucia) je intímnou ženskou drámou a prináša príbeh Magdy, ženy, ktorú opustil manžel, prišla o prácu a diagnostikovali jej rakovinu prsníka v treťom štádiu. Práve v tomto okamžiku stretáva Artura, hľadača futbalových talentov, ktorému sa tiež život od základov zmení ako následok osobnej tragédie. Náhodné stretnutie sa tak postupne mení na silné puto.
Ocenenia: The Platino Award for Iberoamerican Cinema, Best Actress, 2016


NAJKRAJŠÍ DEŇ (Der geilste Tag)
Nemecko, 2016, 113 min. , r. Florian David Fitz
Najlepší mejdan je ten posledný. Svojrázny, upätý a ambiciózny klavirista Andi sa stretáva s flegmatikom a pohodárom Bennom a obaja zisťujú, že majú jedno spoločné. Títo dvaja tridsiatnici majú na krku diagnózu smrteľnej choroby a na dvere im už klope zubatá s kosou. Jeden presvedčí druhého, že majú ideálnu príležitosť vykašľať sa na akúkoľvek zodpovednosť. Spoločne utečú z hospica s cieľom poriadne si vyhodiť z kopýtka a užiť si tie najbáječnejšie dni v živote. Veď kedy inokedy… 


ODKAZ VO FĽAŠI (Flaskepost fra P)
Dánsko, 2016, 112 min. , r. Hans Petter Moland
Na policajnej stanici v západnom kúte Škótska stojí už dlho na okennej parapete zabudnutá fľaša. Vo vnútri je slabo čitateľný lístok. Zreteľne prečítať sa dá len prvé slovo, ktoré je napísané po dánsky a znamená POMOC – a že je odkaz napísaný krvou.
Keď sa konečne táto zvláštna správa dostane na stôl kriminálneho vyšetrovateľa komisára Carla Mørcka z oddelenia Q, začnú sa diať desivé veci. Carl Mørck a jeho kolegovia sa ponoria do hrôzostrašného prípadu unesených detí, ktorých rodičia ich zmiznutie nikdy neohlásili. Čas sa kráti a život dvoch detí visí na vlásku...


PIATA LOĎ
Slovensko, Česká republika, 2017, 85 min. , r. Iveta Grófová
Malá Jarka má mamu, ktorá nechce byť mamou. Zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Jej konanie je dojemným a detsky úprimným pokusom napraviť svet dospelých svojou hrou na rodinu, akú by chcela mať.
Ocenenia: Berlin International Film Festival 2017, Generation Kplus - Best Film


Súvisiaci článok:
http://pis.sk/?c=12&id=16500&preview=1

Pridal: Redakcia PIS
1357

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK