PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/6997/program_kina_20-6-2017.html

Program kina 20.6.2017

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

AUTÁ
2D 16:10, 18:40 hod.
3D 15:20, 17:50 hod.
Žáner: animovaný, rodinná komédia
Krajina: USA
Réžia: Brian Fee
Scenár: Kiel Murray, Bob Peterson, Mike Rich
Hrajú: Peter Sklár (Bleskový McQueen), Miroslava Partlová (Cruz Ramirezová), Vladimír Kobielsky (Sterling), Vladimír Černý (Smokey), Dušan Kaprálik (Mater), Lukáš Frlajs (Jackson Hrom), Soňa Norisová (Natalie Presná), Peter Kollárik (Darrell Cartrip)
OBSAH:
Legendárny Bleskový McQueen náhle zistí, že ho z pretekárskych okruhov, ktoré nadovšetko miloval, vytlačila nová generácia superrýchlych áut. Späť do hry mu môže pomôcť len Cruz Ramirezová, mladá mechanička, ktorá má však aj vlastné ambície. A inšpiráciou je mu len dávny mentor, staručký Doc Hudson. Slávny pretekár s číslom 95 musí dokázať, že v ňom stále bije srdce šampióna a zabojovať o Piston Cup.


BABY ŠÉF
2D: 15:40 hod.
Žáner: animovaný, komédia
Krajina: USA
Réžia: Tom McGrath
Scenár: Michael McCullers, Marla Frazee (predloha)
Hudba: Graeme Revell, Hans Zimmer
Hrajú: Maroš Kramár, Jakub Horák, Bibiana Ondrejková, Filip Tuma, Juraj Kemka, Jozef Švoňavský, Peter Rúfus, Jozef Benedik, Ondrej Kaprálik, Martina Kapráliková, Daniel Hudák, Tatiana Kulíšková, Adriana Vozáryová
OBSAH:
Režisér filmu Madagaskar Tom McGrath vás pozýva do kina na animovanú komédiu Baby šéf, v ktorej sa zoznámite s veľmi zvláštnym bábätkom. Nosí totiž elegantný oblek s kravatou, hovorí hlbokým hlasom a má vždy „po ruke“ zásobu nemiestnych vtipov. A tiež sa správa ako tajný agent. To si veľmi rýchlo všimne jeho starší brat Tim, ktorý z jeho príchodu do rodiny veľmi veľkú radosť nemá. Doteraz bol jedináčikom, ktorý mal všetku rodičovskú lásku, a to mu samozrejme vyhovovalo. Naviac sa zdá, že rodičia si nič zvláštne na novom prírastku nevšimli. A tak sa Tim snaží odhaliť túto záhadu.
Baby šéf je v skutočnosti veľký boss. Navonok síce pôsobí ako milé bábätko, ale vo svojom vnútri je to skúsený biznismen posadnutý obchodnými úspechmi. Pracuje pre organizáciu BabyCorp a jeho hlavným poslaním je zistiť, prečo deti prehrávajú na trhu rodičovskej lásky. Kým lásky k deťom ubúda a podiel BabyCorp na trhu klesá, o to rýchlejšie rastú výsledky konkurenčnej spoločnosti Šteňa a. s. Tá namiesto detí presadzuje do rodín malých chlpatých domácich maznáčikov. Jej zakladateľ Francis E. Francis si môže byť spokojný a veriť, že deti z biznisu s láskou úplne odstráni.
Baby šéf sa musí so svojimi pomocníkmi z BabyCorp vydať na špeciálnu misiu za záchranou rodičovskej lásky. A aby v boji proti konkurencii uspel, musí na svoju stranu získať aj svojho staršieho brata. A ako to dopadne? To zistíte vo svojom kine už v apríli.


CHATRČ 17:50 hod.
Žáner: dráma
Krajina: USA
Réžia: Stuart Hazeldine
Scenár: John Fusco, Andrew Lanham, Destin Daniel Cretton
Kamera: Declan Quinn
Hudba: Aaron Zigman
Hrajú: Sam Worthington, Radha Mitchell, Octavia Spencer, Graham Greene, Megan Charpentier, Gage Munroe, Ryan Robbins, Carolyn Adair, John Specogna, Lane Edwards, Tim McGraw
OBSAH:
Film CHATRČ je adaptáciou knihy Williama P. Younga, ktorá oslovila milióny čitateľov po celom svete a mnohým z nich zmenila život. Ide o príbeh, ktorý mnohým ľuďom utíšil duchovný hlad a odpovedal na odvekú otázku, prečo Boh neurobí niečo s bolesťou a zlom tohto sveta.
Mack Phillips (Sam Worthington) za tragických okolností príde o svoju milovanú dcérku Missy. V stave hlbokého zúfalstva dostáva list, v ktorom ho Boh pozýva na stretnutie presne tam, kde sa tragédia odohrala. Mackov hlboký žiaľ je konfrontovaný s večnosťou a on zrazu prežité utrpenie vníma úplne inak. Láska a odpustenie, náročná cesta zmierenia a milosrdenstvo nakoniec prinesú radosť do duše otca, ktorý sa so stratou dcéry zmieri a vyrovná.


PIRÁTI KARIBIKU: SALAZAROVA POMSTA
2D: 20:30 hod.
Žáner: dobrodružný, akčný
Krajina: USA
Réžia: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Scenár: Jeff Nathanson
Kamera: Paul Cameron
Hudba: Geoff Zanelli
Hrajú: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Javier Bardem, Kaya Scodelario, Brenton Thwaites, Kevin McNally, Adam Brown, Stephen Graham, Golshifteh Farahani, Martin Klebba, David Wenham, Paul McCartney, Brooke Chamberlain, Piper Nairn, Rodney Afif
OBSAH:
Walt Disney uvádza ďalšie pokračovanie najslávnejšej pirátskej série. V novom dobrodružstve má Jack Sparrow opäť raz smolu a musí čeliť zatiaľ najdesivejšiemu nepriateľovi – mŕtvemu kapitánovi Salazarovi a jeho posádke duchov. Tomu sa podarilo uniknúť z Diabolského trojuholníka a jeho jedinou túžbou je vyhladiť všetkých pirátov – na čele s Jackom, s ktorým má staré nevyrovnané účty.
Jack má jedinú šancu – nájsť bájny Poseidónov trojzubec, ktorý svojmu držiteľovi prepožičiava moc ovládať na povel morské vody. K tomu však potrebuje pomoc krásnej astronómky Cariny a Henryho, tvrdohlavého mladého námorníka kráľovskej flotily. Na palube Jackovej chatrnej lode vyplávajú zvrátiť nepriazeň osudu...


MÚMIA
2D: 15:10 hod.
3D: 20:10 hod.
Akčný, dobrodružný
USA, 115 min.
OBSAH
Keď ležíte celé storočia obviazaní gázou a zavretí v ozdobenej rakve, musí vo vás nečakaná sloboda prebudiť túžbu urobiť niečo mimoriadne. Princezná Ahmanet by chcela zničiť celý svet. Dokáže ju tajná organizácia nazvaná Prodigium zastaviť?


HEYDRICH: MUŽ SO ŽELEZNÝM SRDCOM 20:40 hod.
Žáner: akčný, historický, vojnový
Krajina: Francúzsko, Veľká Británia, Belgicko, USA
Réžia: Cédric Jimenez
Scenár: Audrey Diwan, David Farr, Cédric Jimenez
Kamera: Laurent Tangy
Hudba: Guillaume Roussel
Hrajú: Rosamund Pike, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Jack O'Connell, Jack Reynor, Geoff Bell, Enzo Cilenti, Thomas M. Wright, Oscar Kennedy, Volker Bruch, Barry Atsma, Jim Sturgeon, Björn Freiberg, Noah Jupe, Paul Brennen
OBSAH:
Nový zahraničný výpravný film s účasťou hollywoodskych hviezd, Heydrich: Muž so železným srdcom, sleduje život a vzostup druhého najvyššieho predstaviteľa nacistických ozbrojených zložiek Waffen-SS, Reinharda Heydricha. Film vznikol na základe oceňovanej knihy „HHhH“ od Francúza Laurenta Bineta, ktorej názov znamená „Himmlers Hirn heißt Heydrich“, čiže „Himmlerov mozog sa volá Heydrich“.


Tento film sa od väčšiny predošlých filmových spracovaní s touto témou líši. Z výraznej časti sa totiž zameriava na opačnú stranu barikády - na samotného Heydricha. Ten tu nie je iba predmetom atentátu, ale dôležitou aktívnou postavou. Popri príbehu československých parašutistov sleduje film aj Heydrichov život, vzostup a kariéru, ktorú ukončil ako jeden z najväčších prominentov Tretej ríše. Najnovšia verzia atentátu na Heydricha tak ukazuje nielen hrdinstvo, ale aj neľútostné zlo, proti ktorému je namierené. Heydrich bol jedným z inžinierov takzvaného Konečného riešenia židovskej otázky.


Heydrichova kariéra posledných rokov je ohromujúca, rovnako ako hrôzy, ktoré za sebou zanecháva po celej Európe. Krásna snúbenica a neskôr manželka Lina ho uviedla do nacistickej ideológie a priviedla do strany vedenej charizmatickým vodcom. Kedysi bol síce vylúčený z námorníctva, no vypracoval sa na "veľké zviera" a Tretia ríša na neho v mnohom spolieha. Zastaviť nezastaviteľné má v úmysle skupinka mladíkov vyslaná z Anglicka a vedená Slovákom Jozefom Gabčíkom a Čechom Jánom Kubišom. S podporou českého odboja plánujú a uskutočnia trúfalú akciu, ktorá nemá a v priebehu vojny už ani nebude mať obdobu...


Reinhard Heydrich bol najvyššie postaveným nacistickým prominentom, na ktorého bol v priebehu vojny úspešne spáchaný atentát. Svoj život skončil ako šéf Hlavného úradu ríšskej bezpečnosti, prezident Interpolu, druhý muž SS a zastupujúci ríšsky protektor Protektorátu Čechy a Morava. Hitler mu hovoril "Muž sa železným srdcom".


Film je v anglickom znení, nakrútil ho Francúz Cédric Jimenez a hlavné úlohy vo filme stvárnili známi hollywoodski herci. Heydricha hrá Jason Clarke (Everest, Terminator Genysis, Úsvit planéty opíc), jeho ženu Rosamund Pike (Stratené dievča, Dnes neumieraj), ako Ján Kubiš sa predstaví Jack O´Connell (Nezlomný, Money Monster) a ako Jozef Gabčík nastupujúca hviezda Jack Reynor. Najzvučnejším menom na strane odboja je Mia Wasikowska (Burtonova Alenka v ríši divov, Jana Eyrová) v úlohe Anny Novákovej, ktorá parašutistom pomáhala. Film Heydrich: Muž so železným srdcom vstúpi do slovenských kín v čase, keď od atentátu na Heydricha a nadväzných udalostí uplynie 75 rokov. Samotný atentát prebehol 27. mája 1942, Heydrich zomrel 4. júna, Lidice boli ako nacistická pomsta vypálené 10. júna, parašutisti zahynuli 18. júna. Laurent Binet získal za knihu „HHhH“ Goncourtovu cenu pre románovú prvotinu.


POBREŽNÁ HLIADKA 15:30, 18:00, 20:50 hod.
Žáner: akčná komédia
Krajina: USA
Réžia: Seth Gordon
Scenár: Damian Shannon, Mark Swift
Kamera: Eric Steelberg
Hudba: Christopher Lennertz
Hrajú: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach, David Hasselhof, Pamela Anderson
OBSAH:
Červené plavky a plavák rovnakej farby, telo samý sval a šľacha. Pobrežná hliadka sa stala fenoménom a jedným z najúspešnejších seriálov v televíznej histórii. Pôvodný Mitch Buchannon je už síce dávno v dôchodku, ale to neznamená, že by ľudia nepotrebovali byť aj naďalej vyťahovaní z vody. Ale pretože sa réžie filmového remaku ujal tvorca Šéfov na zabitie Seth Gordon, bolo od začiatku jasné, že tvorcovia nebudú chcieť druhýkrát vstúpiť do toho istého oceánu. Asi vás to prekvapí, ale nová Pobrežná hliadka je priama, akčná komédia, v ktorej nie sú svätí ani utopenci.


Niečo sa ale predsa len nezmenilo. Mitch (Dwayne Johnson) je chlap ako hora so silným morálnym kompasom a stopercentným zápalom pre prácu vodných záchranárov. Je to proste úplný opak Matta Brodyho (Zac Efron), bývalého úspešného olympionika, ktorému sláva natoľko stúpla do hlavy, že si po nekonečnej sérii prúserov musí pod Mitchovým velením ako plavčík odkrútiť pár desiatok hodín verejno-prospešných prác. Matt má však ego rovnako silné ako bicepsy a ani takéto varovanie osudu neberie príliš vážne. Namiesto bdenia nad plážovými povaľačmi bez hanby zíza do výstrihu ďalšieho nováčika v tíme, nádhernej ale odťažitej Summer (Alexandra Daddario). Za iných okolností by si ho Mitch asi podal, lenže teraz na to nemá čas, pretože sa mu na pláži začali kopiť problémy. Raz more vyplaví vrecúško s drogami, potom zas mŕtvolu… A pretože miestna polícia všetko bohorovne prehliada, vydá sa partia plavčíkov na výpravu trestania, ktorá nemôže skončiť dobre, ak jeden z jej členov neprestane všetko sabotovať.


“Náš film je oveľa odvážnejší ako seriál, lenže my sme netočili rodinný film, ktorý sa bude vysielať v popoludňajšom čase, takže sme si mohli dovoliť veľa fórov, ktoré sú za hranou, a taktiež častejšie zobrazovanie telesných partií, na ktoré nie je slušné civieť, “hovorí Dwayne Johnson a dodáva:” Neberte to ale tak, že by nám nezáležalo na príbehu. Záležalo. Minimálne rovnako tak ako spomalených záberoch bežiacich plavčíkov po pláži.”


ARTMAX: IL VOLO: NOTTE MAGICA 19:00 hod.
Žáner: koncert
OBSAH:
Po tom, ako si získali celosvetové publikum na svojom turné naprieč Európou a severnou a južnou Amerikou sa Il Volo vracajú do rodného Talianska, kde pripravili magickú noc plnú hudby, ktorou chcú vziať hold inému známemu triu, 3 tenorom. Una Notte Magica (magická noc) bol názov legendárneho koncertu, ktorý v roku 1990 predstavili 3 tenori - José Carreras, Plácido Domingo a Luciano Pavarotti. Teraz, o 26 rokov neskôr, Il Volo prichádzajú do Florencie, aby si ich pripomenuli. Táto jedinečná udalosť sa koná na Piazza Santa Croce, kde ich sprevádza orchester Teatro Massimo di Palermo a Plácido Domingo osobne, ktorý sa zhostil úlohy hosťujúceho dirigenta.

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 696 krát |  diskusia (0)