Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila
udalosť sa už konala

Program kina 24.6.2017

AUTÁ
2D 12:50, 15:10 hod.
3D 14:00, 16:20 hod.
Žáner: animovaný, rodinná komédia
Krajina: USA
Réžia: Brian Fee
Scenár: Kiel Murray, Bob Peterson, Mike Rich
Hrajú: Peter Sklár (Bleskový McQueen), Miroslava Partlová (Cruz Ramirezová), Vladimír Kobielsky (Sterling), Vladimír Černý (Smokey), Dušan Kaprálik (Mater), Lukáš Frlajs (Jackson Hrom), Soňa Norisová (Natalie Presná), Peter Kollárik (Darrell Cartrip)
OBSAH:
Legendárny Bleskový McQueen náhle zistí, že ho z pretekárskych okruhov, ktoré nadovšetko miloval, vytlačila nová generácia superrýchlych áut. Späť do hry mu môže pomôcť len Cruz Ramirezová, mladá mechanička, ktorá má však aj vlastné ambície. A inšpiráciou je mu len dávny mentor, staručký Doc Hudson. Slávny pretekár s číslom 95 musí dokázať, že v ňom stále bije srdce šampióna a zabojovať o Piston Cup.


PIRÁTI KARIBIKU: SALAZAROVA POMSTA
2D: 18:20 hod.
Žáner: dobrodružný, akčný
Krajina: USA
Réžia: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Scenár: Jeff Nathanson
Kamera: Paul Cameron
Hudba: Geoff Zanelli
Hrajú: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Javier Bardem, Kaya Scodelario, Brenton Thwaites, Kevin McNally, Adam Brown, Stephen Graham, Golshifteh Farahani, Martin Klebba, David Wenham, Paul McCartney, Brooke Chamberlain, Piper Nairn, Rodney Afif
OBSAH:
Walt Disney uvádza ďalšie pokračovanie najslávnejšej pirátskej série. V novom dobrodružstve má Jack Sparrow opäť raz smolu a musí čeliť zatiaľ najdesivejšiemu nepriateľovi – mŕtvemu kapitánovi Salazarovi a jeho posádke duchov. Tomu sa podarilo uniknúť z Diabolského trojuholníka a jeho jedinou túžbou je vyhladiť všetkých pirátov – na čele s Jackom, s ktorým má staré nevyrovnané účty.
Jack má jedinú šancu – nájsť bájny Poseidónov trojzubec, ktorý svojmu držiteľovi prepožičiava moc ovládať na povel morské vody. K tomu však potrebuje pomoc krásnej astronómky Cariny a Henryho, tvrdohlavého mladého námorníka kráľovskej flotily. Na palube Jackovej chatrnej lode vyplávajú zvrátiť nepriazeň osudu...


WONDER WOMEN
2D 15:30 hod.
Žáner: akčný, fantasy, dráma
Krajina: USA
Réžia: Patty Jenkins
Scenár: William Moulton Marston, Allan Heinberg-DC Comics
Kamera: Matthew Jensen
Hudba: Rupert Gregson-Williams
Hrajú: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, David Thewlis, Connie Nielsen, Elena Anaya, Ewen Bremner
OBSAH:
Ešte predtým, než sa stala Wonder Woman, podstúpila princezná Amazoniek Diana tréning, ktorý z nej spravil neporaziteľnú bojovníčku. Vyrastala v chránenom ostrovnom raji až do doby, keď na ich ostrove havaroval americký pilot a začal rozprávať o masovom celosvetovom konflikte zúriacom okolo nich. Diana opúšťa bezpečný domov s presvedčením, že dokáže odvrátiť a zastaviť hrozbu. Bojuje po boku mužov vo vojne, ktorá má ukončiť všetky konflikty a postupne objavuje široký potenciál svojich nadprirodzených schopností a... svoj naozajstný osud. Predlohou príbehu je rovnomenný komiks spoločnosti DC Comics / DC Entertainment patriacej do portfólia Warner Bros. DC je jedno z najväčších a najúspešnejších amerických vydavateľstiev komiksov a súvisiacich médií. Medzi ich najznámejšie a najpopulárnejšie postavy patria superhrdinovia Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, ale aj superzločinci Joker, Lex Luthor, Darkseid, Catwoman či Brainiac. Veľmi známe sú i tímy Justice League a Teen Titans.


MÚMIA
2D: 15:50 hod.
Akčný, dobrodružný
USA, 115 min.
OBSAH
Keď ležíte celé storočia obviazaní gázou a zavretí v ozdobenej rakve, musí vo vás nečakaná sloboda prebudiť túžbu urobiť niečo mimoriadne. Princezná Ahmanet by chcela zničiť celý svet. Dokáže ju tajná organizácia nazvaná Prodigium zastaviť?


HEYDRICH: MUŽ SO ŽELEZNÝM SRDCOM 21:00 hod.
Žáner: akčný, historický, vojnový
Krajina: Francúzsko, Veľká Británia, Belgicko, USA
Réžia: Cédric Jimenez
Scenár: Audrey Diwan, David Farr, Cédric Jimenez
Kamera: Laurent Tangy
Hudba: Guillaume Roussel
Hrajú: Rosamund Pike, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Jack O'Connell, Jack Reynor, Geoff Bell, Enzo Cilenti, Thomas M. Wright, Oscar Kennedy, Volker Bruch, Barry Atsma, Jim Sturgeon, Björn Freiberg, Noah Jupe, Paul Brennen
OBSAH:
Nový zahraničný výpravný film s účasťou hollywoodskych hviezd, Heydrich: Muž so železným srdcom, sleduje život a vzostup druhého najvyššieho predstaviteľa nacistických ozbrojených zložiek Waffen-SS, Reinharda Heydricha. Film vznikol na základe oceňovanej knihy „HHhH“ od Francúza Laurenta Bineta, ktorej názov znamená „Himmlers Hirn heißt Heydrich“, čiže „Himmlerov mozog sa volá Heydrich“.


Tento film sa od väčšiny predošlých filmových spracovaní s touto témou líši. Z výraznej časti sa totiž zameriava na opačnú stranu barikády - na samotného Heydricha. Ten tu nie je iba predmetom atentátu, ale dôležitou aktívnou postavou. Popri príbehu československých parašutistov sleduje film aj Heydrichov život, vzostup a kariéru, ktorú ukončil ako jeden z najväčších prominentov Tretej ríše. Najnovšia verzia atentátu na Heydricha tak ukazuje nielen hrdinstvo, ale aj neľútostné zlo, proti ktorému je namierené. Heydrich bol jedným z inžinierov takzvaného Konečného riešenia židovskej otázky.


Heydrichova kariéra posledných rokov je ohromujúca, rovnako ako hrôzy, ktoré za sebou zanecháva po celej Európe. Krásna snúbenica a neskôr manželka Lina ho uviedla do nacistickej ideológie a priviedla do strany vedenej charizmatickým vodcom. Kedysi bol síce vylúčený z námorníctva, no vypracoval sa na "veľké zviera" a Tretia ríša na neho v mnohom spolieha. Zastaviť nezastaviteľné má v úmysle skupinka mladíkov vyslaná z Anglicka a vedená Slovákom Jozefom Gabčíkom a Čechom Jánom Kubišom. S podporou českého odboja plánujú a uskutočnia trúfalú akciu, ktorá nemá a v priebehu vojny už ani nebude mať obdobu...


Reinhard Heydrich bol najvyššie postaveným nacistickým prominentom, na ktorého bol v priebehu vojny úspešne spáchaný atentát. Svoj život skončil ako šéf Hlavného úradu ríšskej bezpečnosti, prezident Interpolu, druhý muž SS a zastupujúci ríšsky protektor Protektorátu Čechy a Morava. Hitler mu hovoril "Muž sa železným srdcom".


Film je v anglickom znení, nakrútil ho Francúz Cédric Jimenez a hlavné úlohy vo filme stvárnili známi hollywoodski herci. Heydricha hrá Jason Clarke (Everest, Terminator Genysis, Úsvit planéty opíc), jeho ženu Rosamund Pike (Stratené dievča, Dnes neumieraj), ako Ján Kubiš sa predstaví Jack O´Connell (Nezlomný, Money Monster) a ako Jozef Gabčík nastupujúca hviezda Jack Reynor. Najzvučnejším menom na strane odboja je Mia Wasikowska (Burtonova Alenka v ríši divov, Jana Eyrová) v úlohe Anny Novákovej, ktorá parašutistom pomáhala. Film Heydrich: Muž so železným srdcom vstúpi do slovenských kín v čase, keď od atentátu na Heydricha a nadväzných udalostí uplynie 75 rokov. Samotný atentát prebehol 27. mája 1942, Heydrich zomrel 4. júna, Lidice boli ako nacistická pomsta vypálené 10. júna, parašutisti zahynuli 18. júna. Laurent Binet získal za knihu „HHhH“ Goncourtovu cenu pre románovú prvotinu.


POBREŽNÁ HLIADKA 13:20, 20:30 hod.
Žáner: akčná komédia
Krajina: USA
Réžia: Seth Gordon
Scenár: Damian Shannon, Mark Swift
Kamera: Eric Steelberg
Hudba: Christopher Lennertz
Hrajú: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach, David Hasselhof, Pamela Anderson
OBSAH:
Červené plavky a plavák rovnakej farby, telo samý sval a šľacha. Pobrežná hliadka sa stala fenoménom a jedným z najúspešnejších seriálov v televíznej histórii. Pôvodný Mitch Buchannon je už síce dávno v dôchodku, ale to neznamená, že by ľudia nepotrebovali byť aj naďalej vyťahovaní z vody. Ale pretože sa réžie filmového remaku ujal tvorca Šéfov na zabitie Seth Gordon, bolo od začiatku jasné, že tvorcovia nebudú chcieť druhýkrát vstúpiť do toho istého oceánu. Asi vás to prekvapí, ale nová Pobrežná hliadka je priama, akčná komédia, v ktorej nie sú svätí ani utopenci.


Niečo sa ale predsa len nezmenilo. Mitch (Dwayne Johnson) je chlap ako hora so silným morálnym kompasom a stopercentným zápalom pre prácu vodných záchranárov. Je to proste úplný opak Matta Brodyho (Zac Efron), bývalého úspešného olympionika, ktorému sláva natoľko stúpla do hlavy, že si po nekonečnej sérii prúserov musí pod Mitchovým velením ako plavčík odkrútiť pár desiatok hodín verejno-prospešných prác. Matt má však ego rovnako silné ako bicepsy a ani takéto varovanie osudu neberie príliš vážne. Namiesto bdenia nad plážovými povaľačmi bez hanby zíza do výstrihu ďalšieho nováčika v tíme, nádhernej ale odťažitej Summer (Alexandra Daddario). Za iných okolností by si ho Mitch asi podal, lenže teraz na to nemá čas, pretože sa mu na pláži začali kopiť problémy. Raz more vyplaví vrecúško s drogami, potom zas mŕtvolu… A pretože miestna polícia všetko bohorovne prehliada, vydá sa partia plavčíkov na výpravu trestania, ktorá nemôže skončiť dobre, ak jeden z jej členov neprestane všetko sabotovať.


“Náš film je oveľa odvážnejší ako seriál, lenže my sme netočili rodinný film, ktorý sa bude vysielať v popoludňajšom čase, takže sme si mohli dovoliť veľa fórov, ktoré sú za hranou, a taktiež častejšie zobrazovanie telesných partií, na ktoré nie je slušné civieť, “hovorí Dwayne Johnson a dodáva:” Neberte to ale tak, že by nám nezáležalo na príbehu. Záležalo. Minimálne rovnako tak ako spomalených záberoch bežiacich plavčíkov po pláži.”


DIVOKÁ BABSKÁ JAZDA 18:40, 20:50 hod.
Žáner: komédia
Réžia: Lucia Aniello
Scenár: Lucia Aniello, Paul W. Downs
Hudba: Dominic Lewis
Hrajú: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz, Demi Moore, Ty Burrell
OBSAH:
Keď najlepšie kamošky žúrujú, stať sa môže čokoľvek... Päť bývalých spolužiačok sa po rokoch znovu stretáva, aby oslávili rozlúčku so slobodou jednej z nich. Párty sa však rýchlo zvrtne, keď nešťastnou náhodou zabijú striptéra, ktorý ich mal v tento výnimočný večer zabávať. Ako si s týmto fatálnym omylom poradí dámska zostava na čele so Scarlett Johansson?


ŠPINA 18:20 hod.
Žáner: dráma
Krajina: Slovensko/Česko
Réžia: Tereza Nvotová
Scenár: Barbora Námerová
Kamera: Marek Dvořák
Hudba: Pjoni
Hrajú: Dominika Morávková-Zeleníková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Róbert Jakab, Patrik Holubář, Juliana Oľhová, Monika Potokárová, Ela Lehotská, Luboš Veselý
OBSAH:
Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie...
Lena musí prejsť cestu, ktorá už nie je obyčajným dospievaním, ale skôr vnútorným bojom. Okolie ju nechápe a už nikdy úplne nepochopí. Je to ona sama, kto sa musí zmeniť, dospieť a pochopiť, že nemôže ostať obeťou. Trest si zaslúži ten, kto jej to spôsobil.


TRANSFORMERS: POSLEDNÝ RYTIER
2D: 17:30, 20:40 hod.
3D: 16:30, 19:40 hod.
Žáner: akčný, sci-fi
Krajina: USA
Réžia: Michael Bay
Scenár: Art Marcum, Matt Holloway, Ken Nolan
Kamera: Jonathan Sela
Hudba: Steve Jablonsky
Hrajú: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Laura Haddock, John Turturro, Stanley Tucci, Isabela Moner, Josh Duhamel
OBSAH:
Vodca Autobotov Optimus Prime zmizol. Svet zmieta zúrivá vojna medzi ľuďmi a ostatnými Transformermi. V poradí piaty film Transformers, ktorý priamo nadväzuje na štvrtý diel, ktorý niesol podtitul Zánik, asi nemohol mať beznádejnejšiu východiskovú situáciu. Režisér Michael Bay, ktorý je duchovným otcom tejto veľmi úspešnej série, tvrdí, že piaty diel je jeho posledným, a preto chce odísť s “poriadnym ohňostrojom”. V jeho ponímaní znejú tieto slová fanúšikom veľkých výpravných akčných filmov ako rajská hudba.


Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformermi bohaté skúsenosti a vo vojne sa spojí s “nepriateľom” Bumblebeom. Ich spoločným cieľom je nájť dôvod, prečo sa Transformers po stáročia vracajú na Zem. Odpoveď na túto otázku im môže dať významný historik a asi najväčší teoretický znalec Transformerov Edmund Burton (Anthony Hopkins), ktorý verí, že práve v minulosti je možné nájsť kľúč k ukončeniu vojny a záchrane ľudstva. Veľmi rôznorodú skupinku dopĺňa krásna oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osirotená pubertiačka Izabella (Isabela Moner), ktorá toho na svoj vek zažila s Transformers až príliš. Filmových divákov čaká príbeh, ktorý sa odohráva v časopriestore niekoľkých sto rokov, na niekoľkých kontinentoch. Dozvedia sa, k čomu naozaj slúžili kamene v Stonehenge, a možno nakoniec nájdu aj strateného Opdtima Prima.


Okrem režiséra Michaela Baya je ďalším harcovníkom, ktorý si ešte pamätá začiatky Transformers, herec Josh Duhamel, ktorého postava sa od prvého dielu rozvinula až na armádneho generála. Aj z jeho spomienok na nakrúcanie je zrejmé, že sa máme na čo tešiť. ” Michael Bay sa zase prekonal. Povedali by ste, že mu po štyroch dieloch dôjdu nápady, ale ono je to dokonca lepšie a nápaditejšie. Každý natáčací deň bol pre mňa nezabudnuteľný. Už som s ním pracoval, takže som mal približnú predstavu, ako bude tá ktorá scéna vyzerať. Ale realita všetko prebila, ” hovorí Duhamel.


BABY ŠÉF
2D: 13:10 hod.
Žáner: animovaný, komédia
Krajina: USA
Réžia: Tom McGrath
Scenár: Michael McCullers, Marla Frazee (predloha)
Hudba: Graeme Revell, Hans Zimmer
Hrajú: Maroš Kramár, Jakub Horák, Bibiana Ondrejková, Filip Tuma, Juraj Kemka, Jozef Švoňavský, Peter Rúfus, Jozef Benedik, Ondrej Kaprálik, Martina Kapráliková, Daniel Hudák, Tatiana Kulíšková, Adriana Vozáryová
OBSAH:
Režisér filmu Madagaskar Tom McGrath vás pozýva do kina na animovanú komédiu Baby šéf, v ktorej sa zoznámite s veľmi zvláštnym bábätkom. Nosí totiž elegantný oblek s kravatou, hovorí hlbokým hlasom a má vždy „po ruke“ zásobu nemiestnych vtipov. A tiež sa správa ako tajný agent. To si veľmi rýchlo všimne jeho starší brat Tim, ktorý z jeho príchodu do rodiny veľmi veľkú radosť nemá. Doteraz bol jedináčikom, ktorý mal všetku rodičovskú lásku, a to mu samozrejme vyhovovalo. Naviac sa zdá, že rodičia si nič zvláštne na novom prírastku nevšimli. A tak sa Tim snaží odhaliť túto záhadu.
Baby šéf je v skutočnosti veľký boss. Navonok síce pôsobí ako milé bábätko, ale vo svojom vnútri je to skúsený biznismen posadnutý obchodnými úspechmi. Pracuje pre organizáciu BabyCorp a jeho hlavným poslaním je zistiť, prečo deti prehrávajú na trhu rodičovskej lásky. Kým lásky k deťom ubúda a podiel BabyCorp na trhu klesá, o to rýchlejšie rastú výsledky konkurenčnej spoločnosti Šteňa a. s. Tá namiesto detí presadzuje do rodín malých chlpatých domácich maznáčikov. Jej zakladateľ Francis E. Francis si môže byť spokojný a veriť, že deti z biznisu s láskou úplne odstráni.
Baby šéf sa musí so svojimi pomocníkmi z BabyCorp vydať na špeciálnu misiu za záchranou rodičovskej lásky. A aby v boji proti konkurencii uspel, musí na svoju stranu získať aj svojho staršieho brata. A ako to dopadne? To zistíte vo svojom kine už v apríli.


DEEP: DOBRODRUŽSTVO POD HLADINOU 14:20 hod.
Žáner: animovaný, rodinná komédia
Krajina: Španielsko
Réžia: Julio Soto Gurpide
Scenár: Julio Soto Gurpide, Mike de Seve
Hudba: Fernando Velázquez
OBSAH:
Animovaná komédia „DEEP: Dobrodružstvo pod hladinou“ prinesie podvodnú zábavu na viac ako jeden nádych. Zem zaplavili nekonečné oceány, celé ľudstvo sa odsťahovalo o dom ďalej a život na dokonalej modrej planéte riadia prapodivní tvorovia z hlbín. V jednej podmorskej kolónii žije chobotnička Deep, neurotická kreveta Elis a nemotorný morský čert Evo. Traja kamaráti znamenajú pochopiteľne trikrát viac nezbedností. Tá posledná je naozaj kolosálna. Ich idylickému údoliu hrozí úplná skaza, a preto táto partička kamarátov sa vyberajú hľadať záchranu. Cestou sa k nim pridá muréna rovnako hladná ako osamotená a dohromady objavia vodný svet, o ktorom nemali ani poňatia. Čakajú ich rybie zombies, speváčka na Titanicu, rapujúca armáda krabov, zaplavená Broadway, jazda metrom, diabolský tučniak a pravdepodobne najhlúpejší delfín, čo kedy žil na svete. Nakoniec objavia nečakané tajomstvo a dostanú šancu obnoviť zašlú slávu oceánov.
Keď je všade voda, to najväčšie dobrodružstvo je mokré!
Výpravám do hlbokého sveta pod hladinou vládol Jules Verne s kapitánom Nemom na palube Nautila. Farebný morský život viditeľný dokonca z vesmíru objavil pre film až iný Nemo. On, Dory a ďalší nasledovníci, ktorí pod vodou naozaj žijú, ukázali, že morské hlbiny sú preplnené veľkými i malými príbehmi, dobrodružstvom a dobrou náladou. Animovaná komédia DEEP: Dobrodružstvo pod hladinou prináša príbeh z čias, keď náš svet je už bez ľudí a celý je zaplavený vodou. Jej hrdinovia sú potom rovnako skvelí ako úplne nepravdepodobní.
Malá chobotnička Deep je všetko, len nie záchranca. Neposedný, tvrdohlavý, zvedavý - všetko, ale naozaj všetko si chce vyskúšať. „Učí sa proste plávať tak, že skočí do vody.“ Morský čert Evo síce ohromuje ostrými zubami, no povesť hlbinného netvora mu však kazí fakt, že je dobrosrdečný, priateľský, pomerne nemotorný a máva aj dlhé vedenie. Kreveta Elis je zasa opatrná až neurotická, zasnená, romantická, no i napriek tomu oboch chlapcov často vyťahuje z problémov. Ale keď príde na vec, pokojne si pred nimi dá dole i pancier. A dravá muréna Maura? Tú trápi, že je osamelá a bez priateľov. Nuž, je ťažké mať kamarátov, keď ich hneď zjete.

Pridal: Redakcia PIS
673

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK