Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel
udalosť sa už konala

Vernisáž umeleckého združenia Per Spectrum

Galéria Per Spectrum –fungovala v minulosti ako galéria, ktorá vždy prvý deň v mesiaci priniesla tvorbu prešovského výtvarného umelca. Výstava ponúkne návštevníkom pohľad na tvorbu umelcov žijúcich v našom regióne. Výstava potrvá do konca augusta.


Na výstave sa predstavia autori: Dušan Srvátka, Anna Gregorová, Peter Kocák, Ján Zelinka, Anna Hausová, Eduardo Sosa, Zuzana Kaliňáková, Alexander Jazykov, Táňa Žitňanová, Kamil Jurašek, Jaro Drotár, lucia Grejtáková. Na výstave bude prezentovaná aj tvorba nežijúcich autorov: Juraja Daňa, Juraja Kresilu, Dušana Pončáka, Milana Johanidesa a Andreja Gaja.


Umelci z tohto zoskupenia , ,Per Spectrum" sa naposledy predstavili Prešovčanom v roku 2012 - teda po 5 ročnej pauze môžete opäť vidieť ich tvorbu, ktorá je známa nielen za hranicami nášho regiónu, ale aj vo svete. Počas vernisáže vystúpi mladý prešovský umelec Chris Ellys.


Kurátorkou výstavy je Mgr. Ľubica Kotálová

Pridal: Redakcia PIS
867
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK