Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

ARTIS – festival komornej hudby 2017

ARTIS – festival komornej hudby 2017 Starostlivo pripravené štyri letné večery plné hudby v podaní elitných umelcov svetovej úrovne. Prijmite prosím pozvanie!
 
6. júl  | 19.00 h  | Keď sa páni zišli…


…takto sa zabávali. Zábavná tanečná hudba mestskej šľachty 18. storočia, ktorá vás zaručene dostane do povznesenej nálady. Hudba z hornouhorských šľachtických dvorov zaznie v podaní popredného súboru starej hudby SOLAMENTE NATURALI, ktorého umeleckým vedúcim je jedna z najvýznamnejších osobností interpretácie starej hudby na Slovensku – huslista Miloš Valent.
Súbor hrá tradične na barokových sláčikových nástrojoch, no v tomto programe prekvapia aj hrou na ľudových nástrojoch ako cimbal, flauty a píšťalky, zlobcoky, ozembuch či drumbľa.
www.solamentenaturali.sk
 
23. júl  | 19.00 h | SAXOPHONE SYNCOPATORS


Koncert unikátneho saxofónového kvarteta, ktoré sa špecializuje najmä na autentickú interpretáciu hudobného žánru ragtime v aranžmánoch pre štyri saxofóny. Členovia zoskupenia sa vo veľkej miere venujú aj interpretácii skladieb klasickej hudby. Ich repertoár pozostáva z˙originálnych diel komponovaných pre toto zoskupenie, ako aj vlastných úprav slávnych diel v klasickom alebo ragtimovom štýle.
Program koncertu obsahuje atraktívny výber z diel klasických autorov aj skladby upravené v ragtimovom štýle.  
www.saxophonesyncopators.com
  


26. júl  | 19.00 h | ROMANTICKÉ SOIRÉE


Prísľubom veľkého umeleckého zážitku bude koncert výnimočnej trojice umelcov, v podaní ktorých zaznejú poetické i vrcholne virtuózne skladby Rachmaninova, Šostakoviča, Ysaÿea a Moszkowského.
Po niekoľkých rokoch sa na domáce pódium vracia výnimočný huslista, prešovský rodák pôsobiaci v švajčiarskom Luzerne Igor Karško, ktorého nesmierne pôsobivý recitál pred piatimi rokmi bol inšpiráciou a hlavným impulzom k založeniu ARTIS festivalu komornej hudby v Prešove. Spolu s hosťami – manželkou a taktiež špičkovou interpretkou Janou Karškovou a klaviristkou a zakladateľkou festivalu Dagmar Duždovou pripravili program plný skvostov klasickej hudby


7. august  | 19.00 h | PAGANINIANA


Gejzír vrcholnej virtuozity v podaní hviezdy nastupujúcej generácie českých interpretov huslistu Daniela Rumlera, absolventa husľovej triedy I. Karška na Hochschule Luzern. V unikátnom koncepte sólového husľového recitálu zaznejú technicky najnáročnejšie diela Bacha, Ysayea, Paganiniho a Milsteina.
Okrem hudby sa môžete tešiť na zaujímavé poučné komentáre k skladbám v podaní umelca.


Viac informácií o ARTIS festivale komornej hudby: www.artis-oz.sk


Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia..
Festival podporený dotáciou mesta Prešov v hodnote 1436 €.

Pridal: Redakcia PIS
29330

Ortodoxná synagóga

Sídlo (adresa):
Okružná 32, Prešov
Telefón:
Mobil:
E-mail:
WEB:
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK