Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

Program kina 29.7.2017

AKO SA STAŤ ZLATOKOPOM 20:50 hod.
Žáner: komédia
Krajina: USA
Réžia: Ken Marino
Scenár: Jon Zack
Kamera: John Bailey
Hudba: Craig Wedren
Hrajú: Eugenio Derbez, Kristen Bell, Salma Hayek, Raquel Welch, Mckenna Grace, Rob Lowe, Michael Cera, Michaela Watkins, Rob Corddry, Rob Riggle, Rob Huebel, Ford Austin, Brooklyn Rae Silzer, Renée Taylor, Linda Lavin, Anne McDaniels, Mauricio Ochmann, Omar Chaparro, Raphael Alejandro, Eddie J. Fernandez, Vadhir Derbez
OBSAH:
Odvážnu, bláznivú a zvodnú letnú komédiu Ako sa stať zlatokopom zdobia sexbomby dvoch generácií. Mexická kráska Salma Hayek a sexuálny symbol šesťdesiatych rokov, legendárna Raquel Welch. Pánske pokolenie ju ale napriek tomu príliš neocení. Hlavným hrdinom je totiž zhrdzavený playboy za zenitom, ktorého pokusy vrátiť sa po rokoch ako obávaný dobyvateľ ženských sŕdc a peňaženiek už neprebúdza libido, ale skôr súcit a úsmevy. A obe krásavice mu pekne zakúria.


Čoby neodolateľný seladón mestských bazénov mal Maximo jediný cieľ - zbaliť bohatú staršiu dámu, nechať sa vydržiavať a viesť sladký život. Klaplo to dokonale. Každá zlatá žila, ale niekedy vyschne. Dátum vydania zaradil Maxima do kategórie lenivých veteránov, keď ho jeho veľmi stará žena podvedie s veľmi mladým predajcom áut a vykopne ho na ulicu. Zo zlatej klietky sa sťahuje k sestre do obyčajného bytu a ocitá sa vo svete ľudí, ktorí pracujú, nakupujú, sami si varia a vykonávajú ďalšie nepredstaviteľné veci. Tadiaľ ale cesta nevedie. Ešteže existujú deti a tie majú spolužiačky a tie zasa majú starú bohatú babičku. Svet by predsa len mohol byť zase spravodlivý a ďalší boj o pohodlný život môže začať. Podarí sa Maximovi oprášiť svoje zašlé umenie zvodcu a obnoví slávu svojich žltých plaviek? Odovzdá tajomstvo milovníka svojmu malému synovcovi?
Takže dámy pozor! Plážový inžinier tohto leta prichádza už 13. júla!


AUTÁ
2D: 13:10 hod.
Žáner: animovaný, rodinná komédia
Krajina: USA
Réžia: Brian Fee
Scenár: Kiel Murray, Bob Peterson, Mike Rich
Hrajú: Peter Sklár (Bleskový McQueen), Miroslava Partlová (Cruz Ramirezová), Vladimír Kobielsky (Sterling), Vladimír Černý (Smokey), Dušan Kaprálik (Mater), Lukáš Frlajs (Jackson Hrom), Soňa Norisová (Natalie Presná), Peter Kollárik (Darrell Cartrip)
OBSAH:
Legendárny Bleskový McQueen náhle zistí, že ho z pretekárskych okruhov, ktoré nadovšetko miloval, vytlačila nová generácia superrýchlych áut. Späť do hry mu môže pomôcť len Cruz Ramirezová, mladá mechanička, ktorá má však aj vlastné ambície. A inšpiráciou je mu len dávny mentor, staručký Doc Hudson. Slávny pretekár s číslom 95 musí dokázať, že v ňom stále bije srdce šampióna a zabojovať o Piston Cup.


JA, ZLODUCH 3
2D: 13:50, 16:10 hod.
3D: 13:00, 17:40 hod.
Žáner: animovaný, komédia
Krajina: USA
Réžia: Kyle Balda, Pierre Coffin
Scenár: Ken Daurio, Cinco Paul
Hudba: Heitor Pereira
OBSAH:
Bývalý zloduch Gru má problém. Medzi prstami si nechal utiecť aktuálne najhľadanejšieho zlosyna na svete, a tak ho vyhodili z práce v Antizloduchovskej lige. Jeho Mimoni sú navyše čím ďalej nespokojnejší lebo ich pán už nie je zlý. Najmladšia dcéra Agnes túži po živom jednorožcovi, ktorý bude neuveriteľne hebučký. A do toho všetkého sa Gru dozvie, že má dvojča, ktoré je mu na nerozoznanie podobné. Až na tie vlasy. To, že má Gru horu nepríjemností je ale výbornou správou pre filmových divákov. Vráťme sa ale k tomu darebákovi, ktorý prekabátil Grua. Volá sa Balthazar Bratt a v osemdesiatych rokoch minulého storočia bol detskou hviezdou populárnej televíznej show. Na svoju škodu sa však nedokázal preniesť cez jej koniec a odvtedy robí zle, všade kadiaľ chodí. Nosí retro oblečenie a nemožný účes, počúva staré pesničky na kazetách a ako zbrane používa Rubikovu kocku a žuvacie bubliny. Proste odporný typ. Omnoho väčším sympaťákom je ďalší nováčik v príbehu, Gruov brat Dru. Je to neuveriteľne priateľský a milý chlapík, ktorý si zo všetkého najviac praje, aby ho brat zasvätil do umenia zločinu. Lenže z Grua sa začal stávať zaťatý dobrák (dokonca tak zaťatý, že s ním nepohla ani otvorená vzbura Mimoňov, ktorí ho kvôli jeho dobrému správaniu opustili). Jediný, kvôli komu by bol Gru ochotný prejsť aspoň dočasne na stranu zla, je jeho večný súper Balthazar Bratt. A keď si mu dovolí tento nedokonalý klon Michaela Jacksona siahnuť na rodinu, využije všetky zloduchovské skúsenosti k tomu, aby svojich blízkych zachránil. V tom mu s nadšením sekunduje jeho novo nájdený brat Dru a jeho Mimoni, ktorí si až vo väzení uvedomili, čo je pre nich v živote najdôležitejšie.
Nepýtajte sa, ako sa Mimoni do väzenia dostali. To sa nedá prerozprávať, to treba vidieť. Ja, zloduch 3 je nádherná komédia, ktorá fičí ako Druova zločinecká mašina a na konci vás donúti povedať: "Ja chcem ešte."


LÁSKA STOJÍ ZA VŠETKO 16:30 hod.
Žáner: dráma, romantický
Krajina: USA
Réžia: Stella Meghie
Scenár: J. Mills Goodloe
Kamera: Igor Jadue-Lillo
Hudba: Ludwig Göransson
Hrajú: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Ana de la Reguera, Taylor Hickson, Dan Payne, Fiona Loewi, Sage Brocklebank, Peter Benson, Françoise Yip
OBSAH:
Madeline má sedemnásť a veľa číta. Nič iné totiž robiť nemôže. Jej imunita nedokáže bojovať s vonkajším svetom, a preto je stále zavretá doma vo svojej sterilnej izbe. Spoločnosť jej robia iba matka a ošetrovateľka. Všetko sa zmení v okamihu, keď pred domom v susedstve zaparkuje nákladné auto a vystúpi z neho Olly v čiernom tričku. Keďže sa nemôže so záhadným novým susedom stretnúť, začnú si vymieňať emaily. Madeline si čoskoro uvedomí, že jej život nie je skutočný a naberie odvahu všetko risknúť…


ŠPINA 15:30 hod.
Žáner: dráma
Krajina: Slovensko/Česko
Réžia: Tereza Nvotová
Scenár: Barbora Námerová
Kamera: Marek Dvořák
Hudba: Pjoni
Hrajú: Dominika Morávková-Zeleníková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Róbert Jakab, Patrik Holubář, Juliana Oľhová, Monika Potokárová, Ela Lehotská, Luboš Veselý
OBSAH:
Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie...
Lena musí prejsť cestu, ktorá už nie je obyčajným dospievaním, ale skôr vnútorným bojom. Okolie ju nechápe a už nikdy úplne nepochopí. Je to ona sama, kto sa musí zmeniť, dospieť a pochopiť, že nemôže ostať obeťou. Trest si zaslúži ten, kto jej to spôsobil.


SPIDER-MAN: NÁVRAT DOMOV
2D: 13:40 hod.
Žáner: akčný, dobrodružný
Krajina: USA
Réžia: Jon Watts
Scenár: Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Jon Watts, Christopher Ford, Chris McKenna, Erik Sommers
Hudba: Michael Giacchino
Hrajú: Tom Holland, Robert Downey Jr. , Marisa Tomei, Jon Favreau, Michael Keaton, Zendaya
OBSAH:
V očakávanom filme o obľúbenom marvelovskom superhrdinovi sa predstaví talentovaný Tom Holland ako Peter Parker snažiaci sa zosúladiť bežný stredoškolský život s povinnosťami superhrdinu. Po skúsenosti s Avengermi sa vracia domov k tete May a jeho mentorom sa stáva Tony Stark alias Iron Man. Na scéne sa však objaví nová hrozba, ktorá môže zničiť všetko, čo je Petrovi tak drahé...


DUNKIRK 18:20, 20:40 hod.
Žáner: akčný, vojnový, dráma
Krajina: USA
Réžia: Christopher Nolan
Scenár: Christopher Nolan
Kamera: Hoyte Van Hoytema
Hudba: Hans Zimmer
Hrajú: Tom Hardy, Cillian Murphy, Aneurin Barnard, Harry Styles, Kenneth Branagh, Mark Rylance
OBSAH:
Prvý film kultového anglického režiséra Christophera Nolana (Insomnia, Batman začína, Temný rytier, Počiatok, Interstellar) založenom na reálnych historických udalostiach. Operácia Dynamo bola hromadnou evakuáciou približne 400 tisíc Nemcami obkľúčených spojeneckých - britských, francúzskych a belgických - vojakov z pláží a prístavu francúzskeho mesta Dunkerque. Prebehla medzi 27. májom a 3. júnom roku 1940.
Pre dosiahnutie vysokej kvality obrazu, Nolan nakrúcal film vo formáte IMAX 15/70 mm a Super Panavision 65 mm.


BOCIAN RIŠKO 14:00, 15:40 hod.
Žáner: animovaný, rodinný, rozprávka
Krajina: Nemecko, Nórsko, Belgicko, Luxembursko
Réžia: Toby Genkel, Reza Memari
Scenár: Reza Memari
Hudba: Éric Neveux
OBSAH:
Veľkolepé vtáčie dobrodružstvo o vrabcovi, ktorý žije ako bocian a myslí si, že je bocian. Má svojráznych kamarátov - sovu Oľgu a papagája Kikiho, s ktorými sa vydáva na let do Afriky. „Bocian“ Riško je zábavný a chvíľami dojemný dobrodružný animák pre ornitológov, aj pre celú rodinu. Keby túto vtáčiu partiu stretol včas Alfred Hitchcock, točil by potom iba farebné veselé filmy.


Riško je vrabec. A všetci to vedia. Všetci okrem Riška. Malá vtáčia sirota vyrastá v bocianej rodine, má bocianieho brata, bocianiu mamu, bocianieho otca a je samozrejme presvedčený, že sám sa narodil ako bocian. Lenže príde čas, kedy jeho adoptívna rodina vyráža na zimu do teplých krajín a Riška musia nechať doma...


A tak začína veľkolepá vtáčia odysea. Bocian nebocian, vrabec nevrabec, Riško nemá svoje krídla pre nič za nič a vyráža do ďalekej Afriky na vlastnú päsť. Cestou cez celú Európu stretáva bláznivú sovu Oľgu s jej neviditeľným imaginárnym priateľom Olegom a tiež ješitného egocentrického papagája Kikiho, ktorý zo všetkého najradšej spieva disko a tak trochu sa desí výšok. Táto extravagantná partička vnesie do oblakov zábavu i odvahu, nebojí sa cestovať vlakom, nezastavia ju nebezpečné netopiere, na internete závislé holuby, ani mafiánske vrany. Keď nakoniec naozaj dorazia do vytúženej Afriky, nič nie je vyhraté. Riško musí s pomocou kamarátov zachrániť svojho bocianieho brata z pazúrov obrovského mediara a zmieriť sa s neľútostným druhovým zaradením. Riško sa stane tým najväčším vrabcom široko ďaleko, ale pre všetkých ostatných už bude navždy bocianom.


Vrabec ako hlavný hrdina animovaného dobrodružstva by sa mohol zdať príliš obyčajným, ale nenechajte sa mýliť. Kedysi úplne bežný vták, ktorý švitoril na každom rohu, z neznámych príčin úplne mizne a stáva sa pomaly vzácnosťou.


Bociany, ktorí sa na zimu vydávajú zo strednej Európy až do južnej Afriky, preletia pri ceste tam a späť viac ako 20 000 km a pri jarnom návrate zvládnu až 400 km za jeden jediný deň!


„Bocian“ Riško preto nie je film o nejakej priemernej dovolenke v teplých krajinách, je to jedno veľké dobrodružstvo, z ktorého by nás pekne boleli krídla.


VALERIAN A MESTO TISÍCICH PLANÉT 17:30, 20:30 hod.
Žáner: sci-fi
Krajina: Francúzsko
Réžia: Luc Besson
Scenár: Luc Besson, Pierre Christin a Jean-Claude Méziers /komiks/
Hudba: Alexandre Desplat
Hrajú: Dane DeHann, Rihanna, Ethan Hawke, Clive Owen, John Goodman, Cara Delevingne
OBSAH:
Vizuálne ohromujúce dobrodružstvo Luca Bessona, legendárneho režiséra filmov Leon, Piaty Element, Brutálna Nikita a Lucy.
28. storočie, poposiaľ neznámy vesmír.
Valerian a Laureline sú zvláštnymi agentami, ktorí majú na starosti udržiavať poriadok v ľudských vesmírnych teritóriách. Vo svojej práci patria k absolútnej špičke.
Na rozkaz veliteľa sa obidvaja vydávajú na misiu do intergalaktickej stanice Alpha. Úchvatné miesto, prezývané Mesto tisícich planét, je neustále rozpínajúcou sa metropolou, kde medzi sebou všetky vesmírne druhy zdieľajú znalosti, objavy, technológie a kultúru.
Po stoletiach mieru a prosperity chce neznáma sila zničiť všetko, čo bolo stvorené.
Valerian a Laureline sa musia pokúsiť ochrániť budúcnosť. Majú menej než 10 hodín, aby našli a zneškodnili temnú hrozbu. Začína nemilosrdný závod s časom. V hre je nielen existencia Mesta tisícich planét, ale i celého vesmíru.
Dobrodružstvo plné fantázie a akčných scén nás zavedie do toho najpodivuhodnejšieho vesmíru, aký bol doposiaľ stvorený. S rozpočtom 180 miliónov dolárov sa jedná o vôbec najdrahší projekt európskej kinematografie. Tri najrenomovanejšie spoločnosti, ktoré vytvorili vizuálne efekty pre filmy Avatar, Pán prsteňov, Avengers: Vek Ultrona, sa spojili, aby stvorili svet, ktorý presahuje hranice predstavivosti.
Príbeh je založený na priekopníckom komikse, ktorý inšpiroval celú generácie umelcov a tvorcov. Pod taktovkou vizuálneho mága Luca Bessona excelujú Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Kris Wu, Ruther Hauer, John Goodman a Ethan Hawke.


BABY DRIVER 16:00, 18:30, 21:00 hod.
Žáner: akčná krimikomédia
Krajina: USA
Réžia: Edgar Wright
Scenár: Edgar Wright
Kamera: Bill Pope
Hudba: Steven Price
Hrajú: Ansel Elgort, Lily James, Jamie Foxx, Jon Hamm, Kevin Spacey, Jon Bernthal, Eiza González, Sky Ferreira, Jeff Chase, Wilbur Fitzgerald, Elizabeth Davidovich, Lanny Joon, Hudson Meek
OBSAH:
Akčné krimi Edgara Wrighta rozpráva príbeh hudbou posadnutého mladíka menom Baby (Ansel Elgort), ktorý robí šoféra bankovým lupičom. Keď sa zamiluje do čašníčky Debory (Lily James), chce dať zbohom kriminálnej minulosti a začať nový život so ženou svojich snov. Jeho šéf (Kevin Spacey) sa však najlepšieho únikového šoféra tak ľahko nevzdá...


SRDCU NEROZKÁŽEŠ 19:50 hod.
Žáner: romantická komédia
Krajina: USA
Réžia: Michael Showalter
Scenár: Kumail Nanjiani, Emily V. Gordon
Hudba: Michael Andrews
Hrajú: Holly Hunter, Zoe Kazan, Ray Romano, Kumail Nanjiani, Aidy Bryant, Bo Burnham, Adeel Akhtar, Linda Emond, Anupam Kher, Shenaz Treasury, Isabel Shill, Myra Turley, Andrew Pang
OBSAH:
Kumail je stand-up komik, príležitostný vodič Uber taxi a najväčší fanúšik Aktov X. Emily študuje psychológiu, má zmysel pre humor a rozhodne sa teraz nechce viazať. Teda aspoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komikov. Duchaprítomný Kumail, Emily okamžite padne do oka a aj keď obaja tvrdia opak, skoro je jasné, že nepôjde o záležitosť na jednu noc. Nádejne sa rozvíjajúci vzťah, ale naruší záhadná choroba, ktorá Emily uvrhne do umelého spánku... Až v nemocnici sa stretne Kumail s jej svojráznymi rodičmi, ktorí sa napriek začiatočnej nedôvere s Kumailom postupne zbližujú, čo generuje množstvo vtipných situácií. Inteligentná romantická komédia z produkcie Judda Apatowa (40 rokov panic, Nabúchaná) rozpráva skutočný príbeh amerického komika, ktorý vo filme hrá sám seba a je tiež spoluautorom scenára.


SRDEČNE VÁS VÍTAME 18:40 hod.
Žáner: komédia
Krajina: Francúzsko, Belgicko
Réžia: Philippe de Chauveron
Scenár: Guy Laurent, Marc de Chauveron, Philippe de Chauveron
Kamera: Philippe Guilbert
Hudba: Hervé Rakotofiringa
Hrajú: Christian Clavier, Ary Abittan, Elsa Zylberstein, Cyril Lecomte, Nanou Garcia, Oscar Berthe
OBSAH:
Spomínate si na francúzsku komédiu „Čo sme komu urobili?“ Tak teraz je tu ďalšia podobne bláznivá komédia „Srdečne Vás vítame“ od rovnakého tvorcu, ktorým je režisér a scenárista Philippe de Chauveron.
V hlavnej úlohe sa opäť predstaví švihnutý Christian Clavier ako Jean-Etienne Fougerole, ktorý je veľmi rešpektovanou osobnosťou francúzskej literárnej scény. Tento humanista a vrcholný intelektuál žije vo svojom svete po boku bohatej manželky a je totálne odtrhnutý od reality. Čo sa mu stane osudným, keď v televíznej debate propaguje svoj nový román Srdečne vás vítame. Rieši v ňom totiž tému ako pomôcť ľuďom v núdzi, ľuďom bez domova a na úteku. V televízii v priamom prenose vzdoruje silnej kritike zo strany prítomného oponenta, ktorý ho slovne napadne, že síce pekne píše, ale v reálnom živote sa tým nie je schopný ani ochotný riadiť. A tak Jean-Etienne, aby dokázal svoju ústretovosť k potrebným celého sveta, verejne vyzve akúkoľvek rómsku rodinu k spoločnému spolužitiu u nich doma. Stačí, keď zazvoní pri bráne jeho sídla a budú radostne vítanými hosťami.
A rozohnený Jean-Etienne rovno na kameru nadiktuje aj svoju adresu.
Nemôže sa potom čudovať, že u neho v ten istý deň večer zazvoní zvonček a za bránami stojí usmievavý Babik so svojou početnou rodinou. Jean-Etiennovi neostáva nič iné ako svoj verejný sľub dodržať. Netuší, že ho spolu s rodinou čaká jedna z najťažších životných skúšok a hlavne brutálny test miery tolerancie, solidarity a humanizmu.

Pridal: Redakcia PIS
530

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK