Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Letné kino POCITY

Letné kino POCITY Záhradné kino za Scalou,
Masarykova 7, Prešov
www.kinopocity.sk


PROGRAM


8.8. , utorok, 20:30 h, 3€/2€
PERSONAL SHOPPER
(Personal Shopper, Francúzsko, 2016, far. , 105 min, r. Olivier Assayas)


Mladá Američanka Maureen sa živí v Paríži ako osobná nákupkyňa oblečenia pre obletovanú mediálnu celebritu. Svoj voľný čas trávi v zvláštnom opustenom dome, kam sa nasťahovala po smrti jej brata. Je presvedčená, že s ním vie nadviazať kontakt.


15.8. , utorok, 20:30 h, 3€/2€
NOC NA ZEMI
(Night on Earth, Francúzsko / Japonsko / Nemecko / USA / V. Británia, 1991, 129 min, r. Jim Jarmusch)


Film sa odohráva počas jednej noci v rôznych časových pásmach v piatich rôznych mestách na Zemi (Los Angeles, New York, Paríž, Rím, Helsinki). Hlavnými postavami sú miestni taxikári a ich pasažieri. Jarmusch pritom jemne parafrázuje typické postavy, žánre a štýly jednotlivých kinematografií z týchto krajín, nechýba tu tak Hollywood, newyorská škola, francúzsky neobarok, talianska fraška či severská temnota.


17.8. , štvrtok, 20:30 h, 5€
AFRIKA NA PIONIERI S MAREKOM SLOBODNÍKOM


Video, slide show a rozprávanie banskobystického cestovateľa Mareka Slobodníka z cesty naprieč Afrikou na Jawách Pionier.


Začalo to nevinným výletom, keď sme po strednej škole vyrazili prvý krát na pionieroch okolo Slovenska. Každým rokom sme chceli vidieť toho viac, no a po deviatich rokoch sa nám podarilo prejsť naprieč celým kontinentom. Poďte si vypočuť rozprávanie o tom, ako sme sa predierali zamrznutou Európou do Afriky, kde nás čakalo 45 stupňové peklo v Sudáne a nekonečné prejazdy púšťami, tlačenie do obrovských hôr v Etiópii či nekonečné pláže Mozambiku...


Piati cestovatelia, 5 mesiacov na cestách, 15 tisíc kilometrov na jedných z najhorších jednostopých motorových dopravných prostriedkov.


22.8. , utorok, 20:30 h, 3€/2€
CEZ KOSTI MŔTVYCH
(Pokot, Česko / Nemecko / Poľsko / Slovensko / Švédsko, 2017, 128 min, r. Agnieszka Holland)


Hlavnou hrdinkou príbehu je postaršia žena - Janina Duszejko, milovníčka a ochrankyňa zvierat. V jej okolí dôjde v krátkom čase k sérii vrážd, spáchaných za záhadných okolností. Duszejko je presvedčená o tom, že vie kto (alebo čo) má zločiny na svedomí, avšak nikto jej neverí. Táto jednoduchá kriminálna zápletka je len základom pre netradičnú hru, ktorú sa rozhodla Agnieszka Holland, spolu s autorkou predlohy a spoluscenáristkou Olgou Tokarczuk, rozohrať s divákom.


24.8. , štvrtok, 20:30 h, 3€/2€
DIVOČINA
(Wild, USA, 2014, 110 min, r. Jean-Marc Vallée)


Iniciačná púť mladej ženy naprieč Spojenými štátmi je predzvesťou veľkého zážitku. Už literárna predloha Cheryl Strayed očarila mnohých čitateľov a svojím surovým, nevybrúseným, ironizujúcim a zároveň úprimným a autentickým štýlom i literárnych kritikov.
Reese Witherspoon nebola výnimkou. Po tom, čo jedným dychom prečítala drsný príbeh stratenej a znovunájdenej Cheryl, bolo jej jasné, že ho treba preniesť na plátno. V úlohe producentky odkúpila od autorky predlohy filmové práva a pripadla jej i úloha hlavnej predstaviteľky. A ako jej herecké alter ego sa vydala na 1 770 km dlhú pešiu túru z Mexika až k hraniciam Kanady. Najnáročnejšia turistická trasa v USA znamenala pre neskúsenú turistku výzvu, pri ktorej siahla na samé dno svojich síl. Pacific Crest Trail sa stal pre promiskuitnú ženu závislú od drog, ktorej skrachovalo manželstvo, zasväcujúcou púťou z ničoty k vytúženej katarzii.


29.8. , utorok, 20:30 h, 3€/2€
Divácka volenka: PIATA LOĎ
(Slovensko / Česko, 2017, 85 min, r. Iveta Grófová)


Nevinná hra, ktorá navždy zmení ich životy. Príbeh netradičnej detskej rodiny inšpirovaný skutočnou udalosťou. Nový slovenský film, nakrútený na motívy úspešnej knihy Moniky Kompaníkovej, ktorá sa stala najlepšou knihou roka 2010.
Malá Jarka má mamu, ktorá nechce byť mamou. Zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Jej konanie je dojemným a detsky úprimným pokusom napraviť svet dospelých svojou hrou na rodinu, akú by chcela mať.


Zmena programu vyhradená, v prípade nepriaznivého počasia sa premietanie ruší.

Pridal: Redakcia PIS
1884
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK