PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/7130/14-_alzbetinsky_den.html

14. Alžbetínsky deň

udalosť sa už konala < iné miesto < Voľný čas

14. Alžbetínsky deň Dospelí i deti si budú môcť vychutnať atmosféru rakúsko-uhorskej monarchie v nedeľu 20. augusta v Bardejovských kúpeľoch.


Na tradičnom ALŽBETÍNSKOM DNI, na počesť pobytu cisárovnej v Bardejovských kúpeľoch v roku 1895, ich pozdravia cisárovná Alžbeta (zvaná Sisi) a cisár František Jozef I (Franz Jozef), ktorí sa budú prechádzať po areáli kúpeľov. Pospolitý ľud sa bude s nimi môcť vyfotografovať a k dispozícii sú aj spomienkové predmety na cisárovnú.


Začiatok je naplánovaný pred kúpeľnou kolonádou od 14.30 hod. Hlavná časť programu potrvá do 17.00 hod.. Spomienková slávnosť začne historickým sprievodom cisárovnej Alžbety s manželom cisárom Františkom Jozefom po areáli Bardejovských kúpeľov, o 15.00 hod. zaznejú v Kúpeľnej kolonáde slávnostné fanfáry a uvítacia reč zástupcu kúpeľov. O 15.15 hod. nasleduje položenie kvetov k pomníku Alžbety a prednes slávnostnej básne. O 15.30 návštevníci uvidia dobovú scénku a dobový tanec. Slávnosť zakončí koncert orchestra na Kúpeľnej kolonáde.


Sprievodnými akciami sú:
- výstava fotografií z príležitosti pobytu kráľovnej Alžbety v priestoroch Kúpeľnej kolonády
- predaj spomienkových predmetov a suvenírov k pamiatke Alžbety na recepcii liečebného domu Alžbeta
- v čase 16.00 – 18.00 bude prehliadka Muzeálneho apartmánu Sisi za účasti sprievodcu a krátke priblíženie života cisárovnej Sisi.

 
  Voľný čas | iné miesto | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 1106 krát |  diskusia (0)