PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/7365/objavovanie_presova__osobnosti_reformacie.html

Objavovanie Prešova – OSOBNOSTI REFORMÁCIE

udalosť sa už konala < Prešov - mesto < Voľný čas

Milí priatelia a objavovatelia, ani v októbri sme na Vás nezabudli a počas nasledujúceho víkendu Vám ponúkame objavovanie: OSOBNOSTI REFORMÁCIE.


Tento rok si pripomíname 500 výročie Lutherovej reformácie, a to je priestor predstaviť aj naše lokálne osobnosti tejto významnej etapy v dejinách. Mnohé z nich dnes poznáme už len po mene, ale o ich osude a živote už toho veľa nevieme. Ďalší sú síce známi, no ich spojitosť s reformáciou je už menej zreteľná. O kom teda bude reč? Popri známych menách ako Ján Bocatius, Jakub Jacobeus, Jána Bayer, Izák Caban, Eliáš Ladiver, Ján Rezik, Ján Weber, Imrich Tokoli či František II. Rákoci Vám predstavíme aj Bartolomeja Bognera, Juraja Wernera, Melchiora Meltzera, Michala Pancratia, Samuela Pomaria, Juraja Fleischhakera, Gregora Fabriho, Jána Schwartza, Samuela Matheidesa i Jána Kriebela. Bonusom bude prehliadka výstavy Martin Luther v odraze knižnej kultúry : pamiatky cirkevnej reformácie v Prešove.


Spoznať osobnosti reformácie v Prešove môžete aj vy, ak prídete na Objavovanie Prešova pred Mestské informačné centrum (MIC) v Prešove na Hlavnej 67. Sprevádzať budú Andrea Sivaničová a Marcela Domenová.


Cena vstupenky:
V predpredaji v MIC Prešov: 1,50 €
Na mieste konania – počas víkendu: 2,30 €

 
  Voľný čas | Prešov - mesto | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 469 krát |  diskusia (0)