Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Konfety

Ingrid Lausund
Hosťujúce predstavenie: Mestské divadlo, Žilina


Vtipná, satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov priemernej televízie Bomba, ktorá oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii. Vo vzájomnej, no prázdnej komunikácii hľadajú protagonisti ventil a pochopenie pre svoju prácu. Tá sa na verejnosť dostáva v povrchnej a optimistickej forme. Ich úsmev je pritom len ďalším trikom na odpútanie našej pozornosti. Televíziu často zapíname preto, aby sme sa vypli. Kúzlo moderátorov, čarovné slovíčka, to všetko k vám príde aj na divadelných doskách v ironickej a odpútanej podobe s príchuťou ozajstných trikov. Varietný sled kúzelníckych čísiel, ktorý sa odohráva paralelne s estrádnymi výstupmi, trefne upozorňuje na to, že dnešný konzumný svet je len jedna veľká ilúzia.
(90 minút)


Ingrid Lausund (1965) patrí medzi najuvádzanejšie súčasné nemecké dramatičky. Najprv študovala herectvo, potom presedlala na divadelnú réžiu. Pôsobila ako domáca autorka a režisérka v divadle Deutsches Schauspielhaus v Hamburgu, v ktorom mal v autorkinej réžii v roku 2003 premiéru aj politický kabaret Konfety. V roku 2009 založila v spolupráci s dvornou scénickou a kostýmovou výtvarníčkou Beatrix von Pilgrim nezávislú divadelnú spoločnosť lausundproductions. Ako profesorka pôsobí na umeleckých školách v Essene, Salzburgu a Berlíne. Žije v Berlíne.


Réžia: Roman Maroš
Účinkujú:
Ivana Kubáčková, Iveta Pagáčová, Ján Dobrík,
Braňo Bačo & Michal Koleják


Vstupné 6/8/10 €

Pridal: Redakcia PIS
488

Divadlo Jonáša Záborského - DJZ

Sídlo (adresa):
Námestie legionárov 6, 080 01
Telefón:
+ 421 51/777 57 77
Mobil:
E-mail:
WEB:
http://www.djz.sk
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK