Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 23.1.2018

COCO 16:10 hod.
Žáner: dobrodružný, animovaný, komédia
Krajina: USA
Réžia: Lee Unkrich, Adrian Molina
Scenár: Adrian Molina
Hudba: Michael Giacchino
Hrajú: Daniel Hudák (Miguel), Denis Bari (Miguel - spev), Dárius Koči (Hector), Lucia Vráblicová (mamá Imelda), Oľga Šalagová (Abuelita), Eva Landlová (mamá Coco), Mája Velšicová (mamá Coco - spev), Karol Čálik (papá Julio)
OBSAH:
Aj napriek zvláštnemu zákazu hudby vo svojej rodine sa malý Miguel túži stať uznávaným hudobníkom, akým bol jeho idol, tragicky zahynuvší gitarista Ernesto de la Cruz. V snahe dokázať svoj talent sa Miguel za nevysvetliteľných okolností ocitá na mieste, ktoré ešte žiadny živý človek nenavštívil – v krásnom a pestrofarebnom svete zosnulých. Pre miestnych obyvateľov je jeho návšteva rovnako šokujúca. S pomocou miestneho podvodníčka Hectora sa Miguel vydáva na neobyčajnú cestu za tajomstvami svojej rodiny...


ČERTOVINY 16:10 hod.
Žáner: rozprávka
Krajina: ČR
Réžia: Zdeněk Troška
Scenár: Marek Kališ, Zdeněk Troška
Kamera: David Ployhar
Hudba: Miloš Krkoška
Hrajú: Jakub Prachař, Dominick Benedikt, Karel Dobrý, Sara Sandeva, Richard Jaroslav Müller, Oldřich Navrátil, David Gránský, Jana Bernášková, Jaromír Nosek, Andrea Hoffmannová
OBSAH:
Hlavnými hrdinami rozprávky Čertoviny sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú vládcom pekiel poslaní za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť, a namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú. V prestrojení za paholkov sa dostanú na statok a zdá sa, že konečne budú mať úspech. Vypočítavý sedliak totiž chce svoju dcéru Haničku vydať za nafúkaného statkára Kopyta. Hanička však miluje šuhaja Jána, a aby všetko dobre dopadlo, je potrebné vziať si na pomoc pekelné sily.
"Pokračujem v štýle českého pekla a aj čerta, známych z rozprávok Jána Drdy, Josefa Lady a ďalších našich spisovateľov, " hovorí klasik českej filmovej rozprávky Zdeněk Troška. "Český čert je skôr nešikovný truľo, než zákerný škodca, rád by sa bratríčkoval s človekom, a ak mu niečo vykoná, je to skôr úsmevná čertovina, než zlomyseľnosť. Takže sa opäť budeme zabávať nad snahou čertov, ktorí sa snažia dostať hriešne duše do pekla."
Jakub Prachař je Popelák a je jedným z ústrednej dvojice čertov. "Nemá to v živote jednoduché, a preto si myslím, že sa ho báť nemusíme. Je zmätený, pretože so svojim kolegom a chalanmi v pekle boli zvyknutí na určitý komfort a zrazu sa dostanú do prostredia, ktoré im nie je úplne vlastné, a tam začínajú problémy. "A čo Uhelák? "Báť sa ho nemusíte, je to zlostník a trdlo, " hovorí jeho herecký predstaviteľ Dominick Benedikt.


NAJTEMNEJŠIA HODINA 15:35 hod.
Žáner: historický, dráma, vojnový
Krajina: Veľká Británia
Réžia: Joe Wright
Scenár: Anthony McCarten
Kamera: Bruno Delbonnel
Hudba: Valerio Bonelli
Hrajú: Lily James, Gary Oldman, Ben Mendelsohn, John Hurt, Kristin Scott Thomas, Jordan Waller, Stephen Dillane, Philip Martin Brown, Samuel West, Ronald Pickup, Charley Palmer Rothwell, Hannah Steele, Nicholas Jones, Richard Lumsden, Brian Pettifer, Jeremy Child
OBSAH:
Gary Oldman ako jedna z najväčších osobností 20. storočia. Winston Churchill na začiatku druhej svetovej vojny musí urobiť rozhodujúce rozhodnutie. Hrozba nemeckej invázie je bezprostredná a on ako predseda vlády Veľkej Británie musí v tejto temnej hodine v krátkej dobe zjednotiť národ a zmeniť priebeh svetových dejín.


FERDINAND 15:30 hod.
Žáner: animovaný, rozprávka
Krajina: USA
Réžia: Carlos Saldanha
Scenár: Jordan Roberts, Munro Leaf (predloha)
Kamera: Renato Falcão
Hudba: John Powell
Hrajú: Kamil Mikulčík, Barbora Švidráňová, Denisa Dopiráková, Ivan Šandor, Henrich Platek, Marián Miezga
OBSAH:
Nina a Ferdinand sú najväčší kamaráti pod španielskym slnkom. To by nebolo až také zvláštne, keby Nina nebola malé dievčatko a Ferdinand veľký býk. A to poriadne veľký býk. Narodil sa síce ako malé, roztomilé teliatko, ale časom podrástol o poriadny kus nielen do výšky, ale aj do dĺžky a šírky. Ľudia, ktorí ho nepoznajú si môžu myslieť, že je to nebezpečné, zúrivé monštrum, lenže Ferdinand je našťastie ten najroztomilejší a najposlušnejší párnokopytník na svete, ktorý nadovšetko miluje kvetinky a nikdy by neublížil ani muche. Bohužiaľ zároveň je tiež nešikovným polepetkom, ktorý občas dokáže spôsobiť poriadnu katastrofu aj vďaka svojim rozmerom.


Jedného dňa si Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ktorý ho štipne a on sa splaší. Celú udalosť sledujú hľadači býkov na zápasy v koride a rozdivočelý Ferdinand ich svojím výkonom uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand ale nechce s nikým zápasiť a je odhodlaný vrátiť sa k svojej Nine. Našťastie sa spriatelí s troma šikovnými ježkami, Unom, Dosom a Kvatrom (prosím, nepýtajte sa, kde je Tres). A keď sa k nim pripojí jedna koza a pár ďalších býkov, spoločne sa vydajú na dlhú cestu Španielskom. V pätách majú pár prenasledovateľov, ale to ich určite nemôže zastaviť. Snáď len trochu spomaliť. Napokon, ako hovorí sám Ferdinand: “Každý sa správa podľa toho, ako vyzerá, ale tak jednoduché to nie je. Zvlášť v mojom prípade. So mnou je to zložitejšie.”


JUMANJI: VITAJTE V DŽUNGLI 18:30 hod.
Žáner: dobrodružný, komédia, akčný
Krajina: USA
Réžia: Jake Kasdan
Scenár: Chris McKenna, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg, Erik Sommers
Kamera: Gyula Pados
Hudba: Henry Jackman
Hrajú: Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black, Kevin Hart, Nick Jonas, Virginia Newcomb, Missi Pyle, Bobby Cannavale, Maribeth Monroe, Madison Iseman, Rhys Darby, Tim Matheson, Alex Wolff, Morgan Turner, Juan Gaspard
OBSAH:
Po tom, čo štvorica študentov objaví starú hraciu konzolu, sú vtiahnutí do fantastického sveta Jumanji. V ňom sa z nich stanú avatary, ktorých si na začiatku hry vybrali - z nevýrazného Spencera je razom mocný dobrodruh, svalovec Fridge sa zmení na drobného génia, z krásnej blondínky Bethany je zavalitý profesor a nemotorná Martha sa premení na odvážnu bojovníčku. Jumanji však nestačí len hrať, Jumanji sa hrá s vami. Aby hrdinovia v hre nezostali uväznení naveky, musia zmeniť svoj pohľad na svet, no najmä samých seba...


MUŽ VO VLAKU 21:00 hod.
Žáner: akčný, mysteriózny thriller
Krajina: USA
Réžia: Jaume Collet-Serra
Scenár: Philip de Blasi, Byron Willinger
Kamera: Paul Cameron
Hudba: Roque Baños
Hrajú: Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson, Elizabeth McGovern, Jonathan Banks, Dean-Charles Chapman, Shazad Latif, Clara Lago, Florence Pugh, Andy Nyman, Letitia Wright, Roland Møller, Adam Nagaitis, Colin McFarlane, Kobna Holdbrook-Smith, Jamie Beamish, Damson Idris, Anthony Milton, Graham Curry, Zaak Conway
OBSAH:
Pravidelná a úplne bežná cesta vlakom z práce domov sa znenazdajky zmení na pulzujúci a napínavý boj o život. V hlavnej úlohe nastúpi do akčného trileru Muž vo vlaku Liam Neeson, jeho dych berúcu jazdu prímestským vlakom riadi režisér-rušňovodič Jaume Collet-Serra. Táto dvojica už spolu natočila mysteriózne akčné trilery Non-Stop, Neznámy alebo Nočný bežec a v novom filme sú znovu na tej správnej koľaji.


Michael McCauley žije spokojne bežný rodinný život bez akýchkoľvek výkyvov. Predáva poistenie, s rodinou žije za mestom, a do práce a späť dochádza pravidelným vlakom. Každý deň, už desať rokov, odkedy odišiel od polície. Dnešný deň sa moc nepodaril a rovnako ako vždy nastupuje do vlaku a teší sa domov. Zdraví známych sprievodcov, aj známe tváre. Dvere sa zatvoria, vlak sa rozbehne zo stanice a nič ešte nenasvedčuje tomu, že táto cesta bude úplne iná a že postava Liama Neesona si počas nej siahne na dno fyzických i psychických síl. Po chvíľke jazdy si k nemu prisadne atraktívna žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchú, trochu znepokojujúcu otázku: "Aký ste človek?"
Pod vplyvom jej osobného kúzla aj obálky s peniazmi sa Michael nechá vtiahnuť do zvláštnej a smrtiacej hry. Musí vo vlaku nájsť niekoho, kto tam nepatrí. Keď neuspeje, príde o rodinu, ak uspeje, dostane odmenu. Odmietnutie sa neberie ako odpoveď. Vlak uháňa, tajomný vládca hry sleduje každý jeho krok a vzdialenosť do cieľovej stanice sa kráti. Než zastaví, šialená situácia vo vlaku sa premení v horúčkovité pátranie, bitky a streľbu. Je to hra alebo premyslený zločin? Kto je tajomný muž vo vlaku a prečo ho má nájsť?


Temná a tiesnivá atmosféra prímestského osobného vlaku nie je tak honosná, ako luxusný Orient Express. Svoj pravidelný spoj majú ale mnohí z nás a časť desivého napätia vyvoláva práve autentickosť a pocit, že nenápadný rozhovor s fatálnymi následkami sa môže stať jednoducho komukoľvek a kedykoľvek. Geniálny detektív v nablýskanom rýchliku väčšinou vedie noblesné a konverzačné vyšetrovanie, na to ale nemá Liam Neeson čas. Vlak sa blíži do cieľa, mŕtvoly pribúdajú a hlavné vyšetrovacou metódou v zbesilom tempe sa stáva pokus-omyl, päste a pištole.
V ďalších úlohách sa predstavia napríklad Patrick Wilson alebo Sam Neill.


ŠPINDL 18:20 hod.
Žáner: komédia
Krajina: ČR
Réžia: Milan Cieslar
Scenár: Jaroslav Sauer
Kamera: Jiří Markvart
Hrajú: Anna Polívková, Anita Krausová, Kateřina Klausová, Jitka Sedláčková, Oldřich Navrátil, David Gránský, Karel Zima, Martin Siničák, Jan Révai, Alice Bendová, Lukáš Langmajer, Jakub Kohák, Jan Plouhar, Leoš Noha, Roman Blumaier, Simona Prasková, Aneta Krejčíková, Marek Vašut, Sandra Černodrinská, Míra Nosek, Kamil Střihavka, Jiří Maryško, Josef Mladý, Leoš Mareš, Tereza Taliánová
OBSAH:
Spoločne s prvým zimným dňom vstúpi do slovenských kín horská zimná komédia Špindl. Tri sestry v nej vyrážajú do hôr, do zasneženého Špindlerovho mlyna, aby si užili dámsku jazdu. A bude to možno väčšia jazda, ako samy čakali. Príjemnej zimnej komédii dominuje hrdinka v podaní Anny Polívkovej, ktorá svojim milostným trapasom čelí s veľkou dávkou irónie a suchého humoru. Komédiu natočil Milan Cieslar, tvorca úspešných komédií ako Láska je láska alebo Život je život.
"Natáčanie bolo jedno z najzábavnejších v mojom živote. Scenár filmu je tak vtipný, že ma okamžite dostal a ani mi nevadilo, že som musel behať úplne nahý v mraze. Snáď to nakoniec diváci a hlavne diváčky ocenia ? , " teší sa jeden z hlavných mužských hrdinov, David Gránský.
Keď do hôr, tak do Špindlu. Práve sem vyrážajú tri sestry Eliška, Katka a Magda na svoju dámsku jazdu. Síce si lyže vzali, ale rozhodne to nie sú typy, čo vstávajú skoro ráno, aby boli na zjazdovke ako prvé. V pláne majú predovšetkým relax s vareným vínkom, zábavu a snáď aj trochu milostných dobrodružstiev. Eliška je v pohode, ale Katka aj Magda už majú po tridsiatke a stále sú single. Objaví sa ten pravý v iskrivom snehu? Možno, ale isté je, že na krkonošských svahoch, v bielych stopách a v horských chalupách stretnú ďalších účastníkov zimných radovánok. Zábavných, svojráznych, charizmatických alebo jednoducho podivných. Ako to už na zájazdoch býva, všetky potom počas týždňového pobytu zavalí lavína erotických a životných lapálií a karambolov. Kalná rana v cudzích izbách s cudzími ľuďmi, prejdené lyže, zrážky aj pekní inštruktori. Špindl ponúka ideálny začiatok zimnej dovolenky, táto komédia totiž nejazdí pomalým pluhom, ale ide z prudkého kopca.
"Všetkým trom hlavným hrdinkám sa v Špindli totálne zmení život. Cesta k tejto zmene vedie cez milostné sklamanie, sexuálne dobrodružstvo a niekoľko poriadne bolestných opíc. Táto komédia je ako zo života, " smeje sa predstaviteľka Elišky, Kateřina Klausová
Česi sú národ lyžiarov a veselohry z prostredia hôr patria k najobľúbenejším evergreenom. Práve na ne chce Špindl nadviazať a zaradiť sa do skupiny filmov ako boli "Anděl na horách", "S tebou ma baví svet", "Sněženky a machři", "Snowboarďáci" alebo nedávna "Padesátka".


TRI BILLBOARDY KÚSOK ZA EBBINGOM 20:40 hod.
Žáner: krimi, dráma
Krajina: USA
Réžia: Martin McDonagh
Scenár: Martin McDonagh
Kamera: Ben Davis
Hudba: Carter Burwell
Hrajú: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Caleb Landry Jones, Peter Dinklage, John Hawkes, Lucas Hedges, Kerry Condon, Nick Searcy, Samara Weaving, Michael Aaron Milligan, Amanda Warren, William J. Harrison, Željko Ivanek, Sandy Martin, Marcus Lyle Brown
OBSAH:
Týmto činom začína bitka medzi Mildred a zástupcami zákona. Keď sa do prípadu vloží ešte ďalší policajt (Sam Rockwell), nevyzretý mamičkin maznáčik so záľubou v násilí, súboj medzi miestnym policajným oddelením a osamelou, ukrivdenou a hlavne rozzúrenou bojovníčkou sa môže začať.


Kriminálnu drámu plnú čierneho humoru napísal a nakrútil Oscarom ocenený režisér Martin McDonagh. "To, čo sa stalo Mildredinej dcére, je smutné a strašné a cítil som, že najdôležitejšie to bude udržať v rovine komédie aj napriek všetkej tej zúfalej beznádeji, " hovorí McDonagh. Hlavnú úlohu napísal priamo na telo herečke Frances McDormand, ktorá ju charakterizovala slovami: "Myslím, že nemusíte vždy chápať Mildredino správanie, ale určite ju nebudete nenávidieť a ohovárať."
Film Tri billboardy kúsok za Ebbingom získal ocenenie na festivaloch v Benátkach a Toronte a je považovaný za jedného z adeptov na Oscara.


ZÚFALÉ ŽENY ROBIA ZÚFALÉ VECI 16:50, 17:50, 18:50, 19:50 hod.
Žáner: komédia
Krajina: ČR
Réžia: Filip Renč
Scenár: Halina Pawlowská
Kamera: Petr Hojda
Hrajú: Klára Issová, Lenka Vlasáková, Jiří Dvořák, Zdena Procházková, Pavel Kříž, Martin Kraus, Sarah Araóotová, Marián Mitaš, Lucia Jagerčíková
OBSAH:
„To bol teda pôrod!“ - je presná definícia nielen vstupu hrdinky Oľgy (Klára Issová) na svet vzácnou „čelnou“ polohou, ale táto veta vystihuje i jej túžbu nájsť tu pravú lásku. Nie je to však tak jednoduché, možno preto, že ani Oľga nie je jednoduchá. Má so svojim milostným životom veľké plány a tiež veľmi bujnú fantáziu. Mestečko, kde sa narodila, jej však pre realizáciu milostných zámerov nestačí. A tak sa premiestni do veľkomesta. Najskôr predáva v predajni s dámskym prádlom, a musí obslúžiť viac ako tri tisíc žien, než sa stane zázrak a príde ON! Ten prvý a pravý! To si myslí Oľga aspoň do okamihu, keď ho pristihne pri nevere. Oľga študuje psychológiu a tak má svoju situáciu teoreticky zvládnuť. Prax je však iná. Zvlášť, keď sa stretne so známym sukničkárom a ten ju odvezie do karpatských hôr. Alebo, keď sa takmer utopí v kanoe, pred očami toho mladíka... Alebo keď zistí, že ten chlapec, ktorý ju prvýkrát videl nahú, nie je zase až taký kretén... Alebo... Tých „alebo“ je na Oľginej ceste hľadajúcej úžasný vzťah – veľa. Určite však platí, že film je komédiou, z ktorej vyplýva, že čo sa týka lásky, tak... aj keď vám je hrozne, aj keď ste na smiech, tak to proste nesmiete vzdať!


ARTMAX OPERA - ANDREA CHÉNIER Z MILÁNA 19:00 hod.
Najväčšiu opernú udalosť – otvorenie sezóny v milánskom divadle La Scala si diváci kín CINEMAX vychutnajú zo záznamu už pár týždňov po jej konaní.


V hlavných úlohách opery Umberta Giordana sa predstavia diva XXI. storočia Anna Netrebko spoločne s jej manželom Yusifom Eyvazovom.


Opera Andrea Chénier po prvý krát prezentovaná v rovnakom divadle v roku 1896 sa na milánske pódium vracia po 32 rokoch. Tak ako aj vtedy, aj teraz sa na pódiu predstaví dirigent Riccardo Chailly a režisérom bude Mario Martone.


Vo vašom kine na vás čaká prípitok, pohodlné sedenie, dokonalý zvuk a skvelý obraz!

Pridal: Redakcia PIS
648

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK