PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/7743/program_kina_13-8-2018.html

Program kina 13.8.2018

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

15:17 PARÍŽ 18:00, 20:10 hod.
Žáner: dráma
Krajina: USA
Réžia: Clint Eastwood
Scenár: Dorothy Blyskal
Kamera: Tom Stern
Hudba: Christian Jacob
Hrajú: Judy Greer, Jenna Fischer, Thomas Lennon, Jaleel White, Tony Hale, Sinqua Walls, P. J. Byrne, Bryce Gheisar, Robert Pralgo
OBSAH:
Americký herec a režisér Clint Eastwood (Americký ostreľovač, Sully) nakrútil svoj ďalší film opäť na základe skutočnej udalosti. 21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať...
O celej udalosti i svojom živote a priateľstve, napísali neskôr knihu, ktorá sa stala predlohou scenára filmu - 15:17 Paríž: Skutočný príbeh teroristu, vlaku a troch amerických hrdinov (The 15:17 To Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes).


COCO 15:10 hod.
Žáner: dobrodružný, animovaný, komédia
Krajina: USA
Réžia: Lee Unkrich, Adrian Molina
Scenár: Adrian Molina
Hudba: Michael Giacchino
Hrajú: Daniel Hudák (Miguel), Denis Bari (Miguel - spev), Dárius Koči (Hector), Lucia Vráblicová (mamá Imelda), Oľga Šalagová (Abuelita), Eva Landlová (mamá Coco), Mája Velšicová (mamá Coco - spev), Karol Čálik (papá Julio)
OBSAH:
Aj napriek zvláštnemu zákazu hudby vo svojej rodine sa malý Miguel túži stať uznávaným hudobníkom, akým bol jeho idol, tragicky zahynuvší gitarista Ernesto de la Cruz. V snahe dokázať svoj talent sa Miguel za nevysvetliteľných okolností ocitá na mieste, ktoré ešte žiadny živý človek nenavštívil – v krásnom a pestrofarebnom svete zosnulých. Pre miestnych obyvateľov je jeho návšteva rovnako šokujúca. S pomocou miestneho podvodníčka Hectora sa Miguel vydáva na neobyčajnú cestu za tajomstvami svojej rodiny...


JA, TONYA 15:20 hod.
Žáner: životopisná dráma, komédia
Krajina: USA
Réžia: Craig Gillespie
Scenár: Steven Rogers
Kamera: Nicolas Karakatsanis
Hudba: Peter Nashel
Hrajú: Margot Robbie, Sebastian Stan, Mckenna Grace, Allison Janney, Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson, Bojana Novakovic, Bobby Cannavale, Caitlin Carver, Catherine Dyer, Joshua Mikel, Cara Mantella, Jason Davis, Jason MacDonald, Anthony Reynolds, Ricky Russert, Luray Cooper, Jan Harrelson, Daniel Thomas May
OBSAH:
Čierno-čierna komédia „Ja, Tonya“ prináša divoký a ťažko uveriteľný príbeh. Vzostup z ničoho až na vrchol, túžba, vášeň, pád na samotné dno a jeden z najväčších škandálov športovej histórie. Tonya Hardingová patrila svojho času medzi najlepšie krasokorčuliarky sveta, všetci si ju ale budú navždy pamätať v spojení so šokujúcim útokom na jej súperku Nancy Kerriganovú. V hlavnej úlohe provokatívnej a kontroverznej Tonyi exceluje Margot Robbie, ktorá zažiarila ako blonďavá sexy manželka Vlka z Wall Street a ako komiksová Harley Quinn v Jednotke samovrahov.
Film sprevádza mnoho filmových cien a nominácií vrátane nominácií na Zlatý Glóbus za Najlepší film v žánri komédia alebo muzikál, za Najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe (Allison Janney), ktorá nomináciu aj premenila na úspech a odniesla si Zlatý glóbus a Najlepšiu herečku v hlavnej úlohe (Margot Robbie). Film „Ja, Tonya“ ponúka komédiu i drámu a jeho hlavnú hrdinku, s celkovou jej dravosťou a neskrotenými emóciami, jednoducho nejde nemilovať. Výbušná, konfliktná a impulzívna Tonya Hardingová mala od bežnej predstavy sladkej žmurkajúcej bábiky a princezničky tancujúcej na ľade veľmi ďaleko. Vztýčený prostredník namiesto úklonu, cigareta namiesto iontového nápoja, vycerené zuby namiesto ľúbezného úsmevu. Asi viac zviera ako nežná kráska. I napriek tomu sa z úplnej ničoty zabudnutého amerického malomesta vypracovala na krasokorčuliarsku šampiónku, ako prvá Američanka skočila trojitého Axela a vedela divákov i americkú komentátorskú obdobu Karola Poláka priviesť do extázy. Za chrbtom ale mala šialenú a drsnú matku, učebnicového sprievodcu všetkých možných neuróz, psychóz a hromadu ďalších porúch osobnosti. Tonyna vlastná nespútanosť, jej okolitý i život skutočného dievčaťa z dediny nakoniec nad žiarivými flitrami zvíťazili. Tonya Hardingová preto vošla do histórie vďaka spojeniu s brutálnym útokom na jej olympijskú súperku Nancy Kerriganovú. Organizovala ho sama, vedela o ňom alebo sa iba stala obeťou následnej štvanice? Útok bol nedomyslený, ešte horšie prevedený a stal sa úplnou senzáciou.
„Ja, Tonya“ je i napriek ľahko desivej témy a neuveriteľného životného príbehu predovšetkým zábavným nekorektným filmom plným temperamentu, čierneho humoru, skvelých postáv, odpichnutých skokov a retro kostýmov z prelomu 80. a 90. rokov.


LABYRINT: SMRTEĽNÁ LIEČBA 15:00, 20:00 hod.
Žáner: akčný, sci-fi
Krajina: USA
Réžia: Wes Ball
Scenár: T. S. Nowlin
Kamera: Gyula Pados
Hudba: John Paesano
Hrajú: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Espositio, Aidan Gillen, Ki Hong Lee, Barry Pepper, Will Poulter, Patricia Clarkson
OBSAH:
V epickom finále trilógie Labyrint vedie Thomas (Dylan O'Brien) svoju skupinu unikajúcich Placerov na ich poslednú a najnebezpečnejšiu misiu. Musia sa pobiť o nádej vo svete, ktorý sa rúca pod ťarchou zákernej choroby. Na jednej strane musia bojovať o prežitie medzi nakazenými a nepríčetnými "raplami" a na strane druhej s nevyspytateľnou organizáciou Z. L. S. N. Môžu vôbec ešte niekomu a niečomu veriť?


Aby Thomas zachránil seba aj svojich priateľov, musí preniknúť do legendárneho Posledného mesta, labyrintu riadeného Z. L. S. N. Toto miesto sa môže stať najhrozivejším bludiskom zo všetkých. Ten, kto túto misiu prežije, získa odpovede na všetky otázky, ktoré si Placerovia položili od chvíle, keď po prvýkrát dorazili do labyrintu.


PÄŤDESIAT ODTIEŇOV SLOBODY 16:10, 17:30, 18:30, 19:50, 20:50 hod.
Žáner: thriller, romantický
Krajina: USA
Réžia: James Foley
Scenár: Niall Leonard
Kamera: John Schwartzman
Hudba: Danny Elfman
Hrajú: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Arielle Kebbel, Tyler Hoechlin, Kim Basinger, Eloise Mumford, Marcia Gay Harden, Max Martini, Rita Ora, Luke Grimes, Callum Keith Rennie, Eric Johnson, Brant Daugherty, Fay Masterson, Dylan Neal, Robinne Lee, Bruce Altman, Michelle Harrison, Amy Price-Francis, Victor Rasuk, Andrew Airlie, Gary Hudson, Adil Zaidi, Ashleigh LaThrop, Laura Jacobs, Sachin Sahel, Lisa MacFadden, Jaclyn Jonet, Guillaume Campanacci, Nathan Dellemme, Fabien Hagège
OBSAH:
Fenomén Päťdesiat odtieňov vstupuje do tretej, záverečnej fázy. Anastasia Steele a Christian Grey sa dobrovoľne zriekli svojej slobody a pred svadobnými svedkami povedali rozhodné “Áno”. Žiť šťastne až do smrti im ale dopriate nebude. Režisér James Foley (Päťdesiat odtieňov temnoty) okorenil pikantnú erotickú romancu poriadnou dávkou thrilleru a svojím hrdinom pripravil niekoľko nečakaných a nepríjemných prekvapení.


Ak si myslíte, že vstupom do manželstva pre Anastasiu (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí všetka sranda a že legendárnu Červenú mučiareň prerobia na detskú izbu, veľmi sa mýlite. Vynaliezavosť a fantázie novomanželov nepoznajú medze, zvlášť keď ich vďaka Christianovmu rozprávkovému bohatstvu nemusí naozaj nič limitovať. Ana sa však nechce stať manželkou uväznenou v zlatej klietke a je rozhodnutá pokračovať v úspešne rozbehnutej kariére knižnej redaktorky, čo však Christianovi nie je po chuti. Rastúca emancipácia jeho ženy sa však čoskoro stane “bezpečnostným rizikom”, pretože z minulosti sa vynorí bývalý Anin kolega Jack Hyde, ktorý má s oboma nevybavené účty a pre pomstu je schopný urobiť čokoľvek. Lenže Anastasia už dávno nie je tá rozklepaná študentka, ktorá má napísať rozhovor s miliardárom, ale čím ďalej sebavedomejšia pani Greyová, ktorá vie, že aj sloboda môže mať až päťdesiat odtieňov, a o žiadny z nich nechce prísť.


Knižná séria Päťdesiat odtieňov patrí medzi najúspešnejšie bestsellery 21. storočia. Veľký úspech zaznamenáva aj jej knižné spracovanie.


SNEHOVÁ KRÁĽOVNÁ: TAJOMSTVO OHŇA A ĽADU
2D: 17:50 hod.
3D: 15:50 hod.
Žáner: animovaný, dobrodružný, komédia
Krajina: Ruská federácia
Réžia: Alexey Tsitsilin
Scenár: Alexey Zamyslov, Alexey Tsitsilin, Vladimir Nikolaev, Robert Lence
Hudba: Fabrizio Mancinelli
Hrajú: Táňa Pauhofová, Marián Chalány, Marek Suchitra, Peter Marcin, Michaela Šáleková, Pavol Plevčík, Jana Valocká, Gabriela Dzuríková, Štefan Kožka, Lucia Vráblicová, Roman Ferienčík, Zuzana Kyzeková
OBSAH:
Hlavnou hrdinkou príbehu je opäť odvážna Gerda, ktorá porazila Snehovú kráľovnu a oslobodila svojho brata Kaia. Vďaka tomu sa z nich stali tak trochu rozprávkové celebrity. Kým Gerda to berie s nadhľadom, zasnený Kai sa o čosi horšie vyrovnáva so svojou popularitou, keď mu pri nohách pravidelne omdlievajú mladé dievčatá. Aby si od tejto vyčerpávajúcej slávy trochu odpočinuli, vydávajú sa do hôr za svojim trollským kamarátom Ormom, kde na nich však nečaká žiadna odpočinková dovolenka, ale parádne nové dobrodružstvo.


Do trollských hôr k Ormovi totiž dorazí aj Rolan, mladík vyhľadávajúci hrdinské činy, ktorý sa v trollských legendách dočíta o starodávnom kúzelnom trollskom Kameni ohňa a ľadu. Ako pravý hrdina sa ho musí vydať hľadať a nájsť A keď sa k nim ešte pridá drsná a krásna pirátka Alfida, poriadny zmätok v trollskom kráľovstvo je zaručený. Udalosti sa našim hrdinom dosť rýchlo vymknú z rúk a bude to riadna fuška, než magickým kameňom prebudené sily ohňa a ľadu opäť skrotia. No možno sa Gerde a Kaiovi nakoniec podarí nájsť aj rodičov unesených Severným vetrom a dať celú rodinu zase dokopy.


ZÚFALÉ ŽENY ROBIA ZÚFALÉ VECI 18:00 hod.
Žáner: komédia
Krajina: ČR
Réžia: Filip Renč
Scenár: Halina Pawlowská
Kamera: Petr Hojda
Hrajú: Klára Issová, Lenka Vlasáková, Jiří Dvořák, Zdena Procházková, Pavel Kříž, Martin Kraus, Sarah Araóotová, Marián Mitaš, Lucia Jagerčíková
OBSAH:
„To bol teda pôrod!“ - je presná definícia nielen vstupu hrdinky Oľgy (Klára Issová) na svet vzácnou „čelnou“ polohou, ale táto veta vystihuje i jej túžbu nájsť tu pravú lásku. Nie je to však tak jednoduché, možno preto, že ani Oľga nie je jednoduchá. Má so svojim milostným životom veľké plány a tiež veľmi bujnú fantáziu. Mestečko, kde sa narodila, jej však pre realizáciu milostných zámerov nestačí. A tak sa premiestni do veľkomesta. Najskôr predáva v predajni s dámskym prádlom, a musí obslúžiť viac ako tri tisíc žien, než sa stane zázrak a príde ON! Ten prvý a pravý! To si myslí Oľga aspoň do okamihu, keď ho pristihne pri nevere. Oľga študuje psychológiu a tak má svoju situáciu teoreticky zvládnuť. Prax je však iná. Zvlášť, keď sa stretne so známym sukničkárom a ten ju odvezie do karpatských hôr. Alebo, keď sa takmer utopí v kanoe, pred očami toho mladíka... Alebo keď zistí, že ten chlapec, ktorý ju prvýkrát videl nahú, nie je zase až taký kretén... Alebo... Tých „alebo“ je na Oľginej ceste hľadajúcej úžasný vzťah – veľa. Určite však platí, že film je komédiou, z ktorej vyplýva, že čo sa týka lásky, tak... aj keď vám je hrozne, aj keď ste na smiech, tak to proste nesmiete vzdať!


ARTMAX OPERA LA TRAVIATA Z RÍMA 19:50 hod.
All’Opera oficiálne predstavuje Verdiho La Traviatu, svetoznámy príbeh lásky zblúdilej kurtizány. Po režisérskej stránke sa diela ujala slávna filmová i divadelná tvorkyňa Sofia Coppola a kostýmy pripravil legendárny návrhár Valentino Garavani. Operu diriguje Jader Bignamini a na pódiu zažiaria okrem iných aj Francesca Dotto a Antonio Poli.

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 928 krát |  diskusia (0)