PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/7860/billy_barman_a_dievcata_zo_sluk-u__potichu_.html

Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u " Potichu "

udalosť sa už konala < Park Kultúry a Oddychu < Vystúpenie

Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u " Potichu " Špeciálne akustické turné bude mať šesť zastávok na Slovensku a dve v Česku.
Skupina Billy Barman v marci a apríli odohrá sériu ôsmich špeciálnych koncertov, na ktorých vystúpi spolu s piatimi speváčkami zo SĽUK-u (Slovenský ľudový umelecký kolektív).


„Dali sme dohromady špeciálne hudobné teleso, postavené na čisto akustických nástrojoch a krásnych hlasoch dievčat zo SĽUK-u. K folklóru a horám máme blízko, často nám pomáhajú pri písaní textov, “ hovorí o netradičnom spojení spevák Juraj Podmanický.


Spojenie skupiny Billy Barman a speváčok zo súboru SĽUK pôvodne vzniklo ako ad hoc projekt pre festival Tatra Flowers, v rámci ktorého oba súbory odohrali spoločný koncert na Téryho chate.


„Keďže koncert na Térynke bol bez akéhokoľvek ozvučenia, vymysleli sme mu špeciálny názov: “Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u potichu!” dodáva Podmanický.


Po priaznivých ohlasoch od ľudí sa kapela rozhodla postaviť celý program a vyraziť s ním na jar na turné. Diváci uvidia jeden spoločný akustický koncert, počas ktorého sa budú obidva súbory striedať, pričom v niektorých piesňach sa spoja, resp. sa budú prelínať.


„Hráme akusticky a potichu, bez veľkej súpravy bicích a bez samplov, takže je to celé oveľa viac postavené na hlasoch. Bude to výzva, lebo je to dosť iné ako bežný koncert, ale strašne nás to baví, “ hovorí o akustickom hraní gitarista Jozef Vrabel.


Vstupné:
státie (prízemie) 11. - € ,
v deň koncertu 15. - €
sedenie (balkón a lóže) 16. - €


Informácie a predaj vstupeniek:
Park kultúry a oddychu - Čierny orol, Hlavná 50, 080 01 Prešov
E-mail: pkovstupenkypo@gmail.com
Tel. číslo: 051/77 237 41-2

 
  Vystúpenie | Park Kultúry a Oddychu | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 1248 krát |  diskusia (0)