Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 26.3.2018

BACKSTAGE 18:30 hod.
Žáner: tanečno-hudobný, romantický
Krajina: SR, ČR
Réžia: Andrea Sedláčková
Hrajú: Ben Cristovao, Mária Havranová, Tony Porucha, The Pastels, Ondrej Hraška, Judit Bárdos, Roman Luknár, Ivana Chýlková, Kryštof Hádek, Dušan Kaprálik a Anton Šulík
OBSAH:
...v to verí a podľa toho žije mladý zaľúbený pár spod Tatier plný ideálov a snov, Mary a Buddy. Spoločne so svojou tanečnou skupinou West Coast Crew snívajú o lepšej tanečnej budúcnosti a bohatstve. Najviac húževnatý je Buddy, ktorý je pre výhru schopný obetovať takmer všetko, aj lásku... a práve vtedy na scénu prichádza citlivý Hugo, u ktorého hľadá útechu a pochopenie sklamaná Mary... Pri tanečnom súboji si ich všimne uznávaný producent a pozve ich na casting do tanečnej súťaže, ktorá by im otvorila dvere do sveta šoubiznisu. Aby si splnili svoj sen o úspechu a bohatstve, musia čeliť rôznym tvrdým prekážkam, kde sú ich vzájomné vzťahy a charaktery podrobené veľmi tvrdej skúške. Postupne sa stávajú miláčikom publika a producent pre väčšiu sledovanosť vyťahuje na verejnosť ich neľahké životné osudy a skutočnosti, ktoré môžu poriadne naštrbiť ich dlhoročné priateľstvo...
S námetom pre jedinečný novodobý tanečný film pre mladých prišiel známy slovenský režisér, scenárista a textár, Dušan Rapoš (Fontána pre Zuzanu 1 – 3), ktorého sa réžijne chopila Andrea Sedláčková (Fair Play, Musím ťe svést, Oběti a vrazi). Backstage je zároveň prvým filmom, v ktorom si zahrali jednotliví tanečníci úspešnej a známej slovenskej tanečnej skupiny The Pastels (jednu z hlavných postáv „Buddyho“ stvárňuje tanečník Tony Porucha) pod vedením choreografa Miňa Kereša a ich ženský protipól Ladylicious. Okrem tanečníkov sa vo filme v hlavných úlohách predstavia mladí talentovaní herci Mária Havranová (seriály: Oteckovia, Panelák, Pod povrchom) a Ondrej Hraška (Johankino tajomstvo, Láska na vlásku, Nedodržaný sľub). Andrea Sedláčková spolu s producenti stavili na istotu a po spolupráci na filme Fair Play obsadili do vedľajších úloh Romana Luknára a Judit Bárdos.
Spoluprácu na tomto filme prijal aj úspešný český spevák a ex-finalista Česko Slovenskej SuperStar, Ben Cristovao, ktorý okrem stvárnenia postavy porotcu, pre tento film spoločne s Máriou Čírovou naspievali titulnú pesničku.


CESTA ZA KRÁĽOM TROLLOV 15:20 hod.
Žáner: fantasy, rozprávka
Krajina: Nórsko
Réžia: Mikkel Brænne Sandemose
Scenár: Aleksander Kirkwood Brown, Espen Enger
Kamera: John Christian Rosenlund
Hudba: Ginge Anvik
Hrajú: Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Allan Hyde, Thorbjørn Harr, Gard Eidsvold
OBSAH:
Espen ako najmladší z troch synov chudobného farmára, je doma bitý a šikanovaný lebo nerobí nič užitočné, len chodí po lesoch s hlavou v oblakoch a chytá lelkov. Jeho jedinou úlohou, ktorú mu doma zverili, je udržiavať v kachliach oheň, aby nevyhasol. Je náhoda, že práve on v lese stretne princeznú Kristin, ktorá je na úteku zo svojho rodného hradu. Kristin je poriadne tvrdohlavá, neverí na staré historky o Kráľovi trollov, ktorý má zálusk na princezné, a hlavne si ani náhodou nechce vziať namysleného princa Frederika, ktorého jej vybral otec. Deň pred svojimi osemnástimi narodeninami dáva radšej prednosť ceste do neznáma. Bohužiaľ onedlho po stretnutí s Espenom zistí, že historky o trolloch sú pravdivé.


Medzitým sa nič netušiacemu Espenovi podarí ďalší malér. Nedokáže ustrážiť ani uhlíky v kachliach a vďaka svojej roztržitosti podpáli celú chalupu. A keď kráľ vyhlási pátranie po svojej neposlušnej dcére a sľúbi za odmenu jej ruku a pol kráľovstva, bratia neváhajú a vyrážajú na výpravu. Tí starší, kvôli tomu aby pre rodinu získali novú strechu nad hlavou a najmladší by rád ešte princezninu ruku. Z ich cesty sa vzápätí stane veľké dobrodružstvo, na ktorom stretnú rôzne príšery, zažijú veľa mágie a ocitnú sa na rôznych kúzelných miestach. Na konci ich ale čaká hrozivý a nepremožiteľný Kráľ trollov.


CHLOE A TRPASLÍCI 16:30 hod.
Žáner: animovaný
Krajina: USA, Kanada
Réžia: Peter Lepeniotis
Scenár: Michael Schwartz, Zina Zaflow
Hudba: Patrick Stump
OBSAH:
Chloe a jej mama Katarína sa už zasa sťahujú. Tentokrát si na novom mieste prenajali nádherný, rozľahlý, gotický dom, plný zvláštnych záhradných trpaslíkov. Dcéra ale nemá čas venovať svoje myšlienky novému domu. Začína chodiť do novej školy a snaží sa spriateliť sa so svojimi spolužiačkami. K týmto starostiam pribudla ešte jedna a to, že sa do nej zaľúbil susedov chlapec Liam, ktorý sa pred ňou neustále predvádza a snaží sa upútať jej pozornosť.
Postupne si ale Chloe začína všímať, že sa v dome dejú zvláštne veci. Všade sa povaľujú obaly od sladkostí, ktorá niekto pojedol. Akoby to mali na svedomí trpaslíci. Zdá sa jej, akoby ju pozorovali a občas na ňu žmurkali, niekedy si dokonca myslí, že sa hýbu. Chloe rýchlo pochopí, že nemá vidiny, ale že trpaslíci sú skutočne živí, zistí tiež, že sú tu preto, aby ochraňovali dom, ktorému hrozí nebezpečenstvo.


ČERVENÁ VOLAVKA 20:20 hod.
Žáner: thriller
Krajina: USA
Réžia: Francis Lawrence
Scenár: Justin Haythe
Kamera: Jo Willems
Hudba: James Newton Howard
Hrajú: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louise Parker, Jeremy Irons, Ciarán Hinds, Charlotte Rampling, Matthias Schoenaerts, Nicole O'Neill, Sergej Polunin, Joely Richardson, Douglas Hodge, Thekla Reuten, Joel de la Fuente, Júlia Ubrankovics, Sakina Jaffrey, Sergej Onopko, Kristof Konrad, Makar Zaporožskij
OBSAH:
Dominika Egorová (Jennifer Lawrence) má mnoho tvárí. Je oddanou dcérou, ktorá je odhodlaná ochrániť svoju matku za každú cenu. Tiež primabalerínou, ktorú doviedla jej dravosť až na absolútnu hranicu síl. A predovšetkým je majsterkou v zvádzaní a manipulácii.


KRÁLIK PETER 15:50, 17:40 hod.
Žáner: animovaný, rozprávka, rodinná komédia
Krajina: USA
Réžia: Will Gluck
Scenár: Will Gluck, Rob Lieber
Kamera: Peter Menzies Jr.
Hudba: Dominic Lewis
Hrajú: Domhnall Gleeson, Rose Byrne, James Corden, Daisy Ridley, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Sam Neill, Matt Lucas, Sia Furler
OBSAH:
Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni - a už vôbec nie so zvieratami. Začína sa tak bizarná vojna o teritórium medzi ním a obyvateľmi záhrady.


MÁRIA MAGDALÉNA 20:30 hod.
Žáner: historický, dráma
Krajina: Velká Británia
Réžia: Garth Davis
Scenár: Helen Edmundson, Philippa Goslett
Kamera: Greig Fraser
Hudba: Hildur Guðnadóttir, Jóhann Jóhannsson
Hrajú: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor
OBSAH:
Mária Magdaléna patrí k najzáhadnejším biblickým postavám. Je opradená mnohými mýtmi, ktoré z nej robia prostitútku, ktorú napravilo až stretnutie s Ježišom Kristom, a ten najodvážnejší jej prisudzuje úlohu jeho manželky. Garth Davis, režisér na Oscara nominovanej drámy Lion, sa rozhodol túto mýtickú škvrnu zmazať a natočil dojemný a pôsobivý príbeh ženy, ktorá sa previnila tým, že sa narodila do zlej doby. V hlavných úlohách historickej drámy sa predstavia na Oscara nominovaní Rooney Mara (Mária Magdaléna), Joaquin Phoenix (Ježiš Kristus) a Chiwetel Ejiofor (apoštol Peter).
Máriinej citlivej a dumavej povahe sa priečila predstava, že skončí v dohovorenom sobáši s mužom, ktorého jej vybral jej otec. Nevidela však inú možnosť, až kým sa v jej dedine neobjavila skupina pútnikov, ktorú viedol charizmatický Ježiš. Mária, okúzlená jeho povahou a názormi, rázne popretŕhala všetky putá, ktoré ju viazali k domovu, a stala sa členkou Ježišovho sprievodu smerujúceho do Jeruzalema. Ako jediná žena v jeho bezprostrednej blízkosti od začiatku pociťovala nevraživosť zo strany Ježišových učeníkov. Tá narastala priamo úmerne tomu, koľko času s ňou Ježiš trávil, a ako veľmi si začínali rozumieť. Na obzore sa však objavujú hradby Jeruzalema a s nimi aj nevyhnutná vidina Ježišovej mučeníckej smrti na kríži. Na to však nie je Mária pripravená ...
"Keď som si prečítal scenár Márie Magdalény, vôbec prvýkrát mi jej príbeh začal dávať zmysel. Náš film nie je o prostitútke, pretože to je výmysel. Našou ambíciou je rozprávať jej príbeh tak, ako by sa rozprávať mal, " hovorí režisér Davis.


NOČNÁ HRA 20:40 hod.
Žáner: akčný, čierna komédia
Krajina: USA
Réžia: John Francis Daley; Jonathan Goldstein
Scenár: Mark Perez
Kamera: Barry Peterson
Hudba: Cliff Martinez
Hrajú: Jesse Plemons, Rachel McAdams, Jason Bateman, Billy Magnussen, Kyle Chandler, Kylie Bunbury, Sharon Horgan
OBSAH:
Každý týždeň Max a Annie organizujú zábavný „herný“ večer. Maxov charizmatický brat Brooks však pripraví tentoraz hru, akú ešte nezažili - riešenie záhadnej vraždy, pričom nezabudne ani na falošných gangstrov a federálnych agentov. Takže aj Brooksov únos je súčasťou hry... alebo nie? Keď sa šesť súťažechtivých hráčov rozhodne vyriešiť prípad a vyhrať HRU, postupne zistia, že ani táto „hra“, ani Brooks, nie sú úplne tými, čo si mysleli. Počas jednej chaotickej noci sa priatelia ocitnú až po uši v deji a každé nové zistenie obráti ich situáciu hore nohami. HRA nemá pravidlá, ani body a hráči netušia, kto ju ešte zdieľa s nimi...


ONI 2: NOČNÁ KORISŤ 18:20, 20:15 hod.
Žáner: horor
Krajina: USA
Réžia: Johannes Roberts
Scenár: Bryan Bertino, Ben Ketai
Kamera: Ryan Samul
Hrajú: Christina Hendricks, Bailee Madison, Martin Henderson
OBSAH:
Malo to byť príjemné rodinné stretnutie v chatovej osade na brehu jazera, ale na miesto určenia dorazila iba jediná rodina. Všade je úplné ticho a nikde v okolí nikoho nie je vidno...až kým sa večer neozve zvonček na dverách. Za nimi stoja traja psychopati v strašidelných maskách a nožmi v rukách. Práve našli svoju korisť a lov sa môže začať. Rodičia alebo deti? Kto bude silnejší a prežije?


PACIFIC RIM: POVSTANIE
2D: 15:40, 20:50 hod.
3D: 18:00 hod.
Žáner: akčný, sci-fi
Krajina: USA
Réžia: Steven S. DeKnight
Scenár: Emily Carmichael, Kira Snyder, Steven S. DeKnight, T. S. Nowlin
Kamera: Daniel Mindel
Hudba: Lorne Balfe
Hrajú: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona, Charlie Day
OBSAH:
Po prvýkrát sme ich dokázali zastaviť. Lenže to, čo mimozemskí tvorovia Kaiju napáchali na Zemi v prvej časti akčného sci-fi Pacific Rím, bola iba predohra k tomu, čo si pre ľudstvo pripravili teraz. Hviezda Star Wars John Boyega a Scott Eastwood z Rýchlo a zbesilo vedú tím, ktorý je poslednou nádejou pre prežitie planéty.


Členovia tohoto tímu sú piloti ovládajúci Jaegerov, obrích robotov, ktorí svojou veľkosťou a vybavením dokážu konkurovať rovnako vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlho patril, ale potom sa vykašlal na svoj talent aj na odkaz svojho otca, ktorý v boji proti Kaiju obetoval svoj vlastný život. Radšej prežíva v ilegalite a na živobytie si zarába rôznymi nelegálnymi aktivitami. Počas jednej takejto akcie narazí na pätnásťročnú Amaru, ktorá dokázala ukradnúť a rozchodiť pôvodne na likvidáciu určeného Jaegera. Než sa títo dvaja stačia dostatočne zoznámiť, majú v pätách Zákon. Aby unikli trestu, začlenia sa do programu výcviku nových pilotov Jaegerov. Jake po boku svojho bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) ako inštruktor a Amara ako nádejná pilotka. Všetci dúfajú, že si trenérske schopnosti nikdy nebudú musieť vyskúšať v reálnom boji. Lenže tá prichádza. Skôr, než si všetci priali, a odkiaľ to nikto nečakal.


Režisér prvého dielu, legendárny Guillermo del Toro, sa pri pokračovaní uspokojil s rolou producenta, pretože natáčanie sa prelínalo s natáčaním jeho srdcovej záležitosti, na 13 Oscarov nominovaný film Podoba vody. Jeho nástupca Steven S. DeKnight sa tým pádom ocitol v pomerne nezávidiahodnej situácii. “Nechcel som Guillerma ignorovať vo všetkom, čo do tej doby vytvoril, je to príliš výnimočné. Na druhej strane som ani nechcel slepo nasledovať majstra. Chcel som ten film natočiť tak, aby ľudia odišli s nadšením a nie s pocitom, že toto už videli, ” hovorí režisér.


TOMB RAIDER 18:10 hod.
Žáner: akčný, dobrodružný, fantasy
Krajina: USA
Réžia: Roar Uthaug
Scenár: Mark Fergus, Marti Noxon, Hawk Ostby
Kamera: George Richmond
Hudba: Junkie XL
Hrajú: Alicia Vikander, Walton Goggins, Dominic West, Daniel Wu, Hannah John-Kamen, Alexandre Willaume, Nick Frost
OBSAH:
Lara Croft (Alicia Vikander) má 21 rokov a práve zdedila obrovské obchodné impérium. Jej otec, bohatý šľachtic a známy dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizol bez stopy pred 7 rokmi, keď bola ešte malá. Odvtedy sa márne snaží nájsť nejaký zmysel života. Keď si prečíta záhadný odkaz, ktorý jej otec zanechal, rozhodne sa opustiť Londýn a vyraziť do neznáma, aby prišla na to, čo sa mu naozaj stalo. Vydá sa po jeho stopách hľadať legendárnu hrobku na mýtickom ostrove niekde pri japonskom pobreží. Nebude to však také jednoduché – už len dostať sa na ostrov jej dá riadne zabrať. Loď, ktorá ju mala dopraviť na pevninu stroskotá v silnej búrke, a Lara sa ocitá sama uprostred neznáma, vyzbrojená len ostrým nožom, pevnou vierou a vlastnou tvrdohlavosťou. Ak sa jej podarí prekonať svoje vlastné limity a prežiť toto nebezpečné dobrodružstvo, stane sa z nej skutočný Tomb Raider.


LEO DA VINCI: MISIA MONA LÍZA 16:20 hod.
Žáner: animovaný, dobrodružný
Krajina: Taliansko, Poľsko
Réžia: Sergio Manfio
Scenár: Francesco Manfio
Hrajú: Tomáš Maštalír, David Hartl, Andrea Sabová, Roman Ferienčík, Majo Labuda, Miroslav Noga, Dušan Szabó
OBSAH:
Mladý Leonardo je kreatívny a odvážny chlapec, ktorý svojimi vynálezmi neustále prekonáva zákony fyziky. Pri ich testovaní v praxi mu trpezlivo pomáhajú verný kamarát Lorenzo a Leova tajná láska, očarujúca Líza. Keď však požiar zničí všetok majetok jej otca, zaľúbený Leo sa v snahe pomôcť im, vydáva hľadať stratený poklad na tajuplný ostrov Montecristo. Nie je však jediný, kto verí, že s použitím svojich jedinečných vynálezov ho dokáže získať. Na svojej odvážnej ceste stretáva ďalších priateľov i nepriateľov a tak sa postupne odkrýva príbeh plný prekvapení, dobrodružstiev a najmä vynaliezavosti.

Pridal: Redakcia PIS
425

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK