Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 22.5.2018

AVENGERS: NEKONEČNÁ VOJNA
2D: 19:30, 20:20 hod.
3D: 17:10 hod.
Žáner: akčný, sci-fi, fantasy
Krajina: USA
Réžia: Anthony Russo, Joe Russo
Scenár: Stephen McFeely, Christopher Markus
Kamera: Trent Opaloch
Hudba: Alan Silvestri
Hrajú: Robert Downey Jr. , Chris Evans, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Chadwick Boseman, Paul Rudd, Sebastian Stan, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Anthony Mackie, Don Cheadle, Benedict Wong, Danai Gurira, Karen Gillan, Vin Diesel, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Gwyneth Paltrow, Letitia Wright, Angela Bassett, Florence Kasumba, Tessa Thompson, Sean Gunn, Linda Cardellini, Cobie Smulders, Jon Favreau, Winston Duke, Terry Notary, Tom Vaughan-Lawlor, Callan Mulvey, Tiffany Espensen, Stan Lee
OBSAH:
Film Avengers: Infinity War prinesie na plátna kín najsmrtonostnejšiu a najepickejšiu vojnu všetkých čias. Film je zavŕšením desaťročnej cesty filmovým svetom štúdia Marvel. Avegners a ostatní superhrdinovia sa musia spojiť, aby skúsili poraziť mocného Thanosa skôr, ako jeho útok navždy zničí celý vesmír.


FLÁKAČI 18:30 hod.
Žáner: dráma
Krajina: USA
Réžia: Eliza Hittman
Scenár: Eliza Hittman
Kamera: Héléne Louvart
Hrajú: Harris Dickinson, Madeline Weinstein, Kate Hodge
OBSAH:
Frankie, stratený tínedžer, prežíva šialené leto medzi chorým otcom a matkou, ktorá trvá na tom, aby si našiel priateľku. Mladík sa snaží uniknúť pred každodennou realitou tým, že sa potuluje s kamarátmi, bandou delikventov, a že flirtuje na internete so staršími mužmi. Zároveň opatrne nadväzuje vzťah s jedným dievčaťom. Kontakty s delikventami budú mať neočakávané dôsledky.


HAPPY END 18:00 hod.
Žáner: dráma
Krajina: Francúzsko, Rakúsko, Nemecko
Réžia: Michael Haneke
Scenár: Michael Haneke
Kamera: Christian Berger
Hrajú: Isabelle Huppert, Toby Jones, Mathieu Kassovitz, Jean-Louis Trintignant, Loubna Abidar, Dominique Besnehard
OBSAH:
Najnovší film Michaela Hanekeho reaguje na aktuálnu tému. Nehovorí len o kríze medziľudských vzťahov v rodine, ale aj o kríze spoločnosti ako takej. Happy End je filmom o tom, že už nevnímame jeden druhého a stávame sa voči sebe slepými.


DEADPOOL 2 15:50, 18:20 20:50 hod.
Žáner: akčná komédia
Krajina: USA
Réžia: David Leitch
Scenár: Rhett Reese, Paul Wernick
Kamera: Jonathan Sela
Hudba: Tyler Bates
Hrajú: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Brianna Hildebrand, Bill Skarsgård, Zazie Beetz
OBSAH:
Keď Wade Wilson alebo Deadpool v roku 2016 vtrhol do kín ako ukecný a najvtipnejší superhrdina všetkých čias, brutálne zamával nielen so svojimi protivníkmi, ale aj s rebríčkami najnavštevovanejších komiksových filmov. A teraz sa vracia, aby s pomocou svojich schopností opäť zachraňoval celý svet. Napr. pred desivo nebezpečným lepkom v potravinách.
Pripravte sa na druhý príchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možno s ním prežijeme okamžiky, keď ako kuchár prežíva smrtiaci hovädzí útok a hneď potom prahne po splnení svojho veľkého sna: stať sa najvyhľadávanejším barmanom v Mayberry. A súčasne sa chce vyrovnať s tým, že úplne stratil chuť a snaží sa teda znovuobjaviť správne životné korenie. Bojuje s nindžami aj s japonskou jakuzou a vzdoruje svorke sexuálne agresívnych psov. Deadpool tiež vyráža do sveta, aby objavil pre neho významné životné hodnoty: rodinu, priateľstvo, novú chuť prežívať dobrodružstvo a tiež, aby si zaslúžil vytúžený hrnček s nápisom „Najlepší milovník na svete“. Alebo iba žeby nie.
Deadpool je skrátka chlapík mnohých podôb, aj keď tá jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pekne hnusná. Ale za to nemôže. Čo avšak neplatí o jeho dosť čiernom zmysle pre humor a netradičnému prístupu k superhrdinským pravidlám fair play.


POLNOČNÁ LÁSKA 16:00 hod.
Žáner: romantický
Krajina: USA
Réžia: Scott Speer
Scenár: Eric Kirsten
Kamera: Karsten Gopinath
Hudba: Nate Walcott, Ethan Dorr, Morgan Dorr
Hrajú: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Paul McGillion, Quinn Shephard, Tiera Skovbye, Jacqueline King, Jaeda Lily Miller, Allyson Grant, Michelle Choi-Lee, Kiefer O'Reilly, Dean Petriw
OBSAH:
Romantický film POLNOČNÁ LÁSKA rozpráva príbeh 17-ročnej Katie, ktorá od detstva bojuje so zriedkavou chorobou a aj ten najmenší záblesk slnečného svetla jej môže ublížiť. A tak celé dni trávi doma a von chodí až po západe slnka. Jej najobľúbenejším miestom je vlaková stanica, kde hrá na gitare náhodným okoloidúcim. Jedného večera zasiahne osud a ona spoznáva Charlieho – športovú hviezdu miestnej strednej školy, ktorého tajne obdivuje už roky. Nepovie mu o svojom ochorení, aby si obaja mohli naplno užiť nádhernú romancu počas jedného takmer dokonalého leta...


POMSTA 20:40 hod.
Žáner: thriller, akčný
Krajina: Francúzsko
Réžia: Coralie Fargeat
Scenár: Coralie Fargeat
Kamera: Robrecht Heyvaert
Hudba: rob
Hrajú: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Guillaume Bouchède, Vincent Colombe
OBSAH:
Troch samoľúbych frajerov čaká pekne brutálna lekcia chovania. Bohatí milujúci oteckovia rodín sa ako každý rok, zídu uprostred púšte, aby posilnili svoje mužstvo a vybili si stres poriadnym lovom. Tentoraz však jeden z nich privezie na stretnutie svoju milenku, neuveriteľne sexi lolitku, o ktorú sa rýchlo začnú zaujímať aj ostatní. Veci sa vymknú kontrole a muži nechajú umierajúce dievča uprostred púšte. V pekle púšte sa však ponížená a znovuzrodená mladá žena vydáva na cestu pomsty...


TAXI 5 16:20 hod.
Žáner: akčná komédia
Krajina: Francúzsko
Réžia: Franck Gastambide
Scenár: Franck Gastambide, Luc Besson
Hrajú: Salvatore Esposito, Sabrina Ouazani, Franck Gastambide, Bernard Farcy, Malik Bentalha
OBSAH:
Do kín vchádza pokračovanie akčnej francúzskej série s legendárnym bielym taxíkom v hlavnej úlohe.
Parížsky policajt Sylvain Marot je proti svojej vôli prevelený do Marseill. Bývalý komisár Gilbert, teraz primátor mesta, ho poverí špeciálnou úlohou. Má zlikvidovať gang talianskych zlodejov, ktorí v atraktívnych Ferrari vykrádajú jedno klenotníctvo za druhým. Lenže so slabo vybaveným vozovým parkom francúzskej polície to pôjde veľmi ťažko.
Silvain tak má len jednu možnosť. Prehovoriť k spolupráci Eddyho Makloufa, synovca slávneho Daniela Moralese. Eddy totiž po svojom strýčkovi zdedil jeho vytunený Peugeot 407 Škoda však, že ale nezdedil jeho vodičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentný šofér, ktorý sa s volantom v ruke asi narodil.
Po dvadsiatich rokoch od uvedenia prvého dielu prichádza v produkcii Luca Bessona piaty diel slávnej francúzskej série. Štafetu preberajú nové herecké tváre. Ale to hlavné - nedostihnuteľný, biely Peugeot - zostáva.


UKRADNUTÁ PRINCEZNÁ: 15:20, 17:30 hod.
Žáner: animovaný, fantasy, komédia
Krajina: Ukrajina
Réžia: Oleh Malamuž
Scenár: Jaroslav Vojcešek
Hrajú: Oleksij Zavhorodnij, Nadija Dorofejeva, Vasyl Virasťuk, Sergej Pritula
OBSAH:
Tento príbeh sa odohráva v čase vznešených rytierov, krásnych princezien a nebezpečných čarodejníkov. Ruslan je potulný umelec no sníva o tom, že sa stane rytierom. Jedného dňa stretne krásnu Milu do ktorej sa okamžite zaľúbi a vôbec netuší, že je dcérou kráľa. Šťastie zaľúbencov netrvá dlho, lebo zákerný čarodejník Černomor ukradne Milu priamo pred jeho očami, aby všetku jej lásku zmenil na vlastnú magickú moc. Ruslan sa bez zaváhania vydá hľadať princeznú aj napriek všetkým prekážkam aby dokázal, že láska je silnejšia než kúzla.


S LÁSKOU VINCENT 20:30 hod.
Žáner: animovaný, životopisný, krimi
Krajina: Poľsko, Veľká Británia
Réžia: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Scenár: Jacek Dehnel, Dorota Kobiela
Kamera: Tristan Oliver, Lukasz Zal
Hudba: Clint Mansell
Hrajú: Robert Gulaczyk, Jerome Flynn, Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Chris O'Dowd, Saoirse Ronan, Helen McCrory
OBSAH:
Diela holandského fauvistu a expresionistu Vincenta Van Gogha patria k tomu najhodnotnejšiemu, čo výtvarné umenie kedy vytvorilo– nachádzajú sa vo svetových galériách i súkromných zbierkach a ich cena sa ráta v miliónoch. Van Goghove práce, ale aj jeho pohnutý osud a záhadná smrť, inšpirovali tisícky ďalších autorov a sú predmetom živej odbornej diskusie aj 128 rokov po jeho smrti. Filmový projekt, prvý svojho druhu na svete, bol nakrútený kombináciou hraného filmu a animácie originálnych olejomalieb. Presnejšie 66 960 originálnych olejomalieb vytvorených 125 umelcami z celého sveta podľa 94 pôvodných van Goghových diel. Slovami tvorcov, rozložené obrazy by dokázali pokryť celý Londýn alebo Manhattan. Predlohou pre animované obrazy boli okrem malieb i hrané scény so skutočnými hercami. Scenár vznikol na základe 800 van Goghových listov adresovaných predovšetkým jeho bratovi. Príbeh vrcholí v júni 1890, kedy sa van Gogh lieči z depresií, postrelí sa do hrudníka a o dva dni neskôr, vo svojich 37 rokoch na následky zranenia umiera. Všetky okolnosti jeho smrti však neboli dodnes objasnené...

Pridal: Redakcia PIS
459

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK