PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/8070/socialne_podnikanie_a_moznosti_jeho_financovania.html

Sociálne podnikanie a možnosti jeho financovania

udalosť sa už konala < Prešov - mesto < Seminár

Sociálne podnikanie a možnosti jeho financovania Odborný seminár pre podnikateľov.


Sociálna ekonomika, ktorej primárnou úlohou je napĺňanie sociálnych cieľov, narážala na Slovensku na nekompletnú legislatívu. Absentoval systém finančnej pomoci na podporu aktivít sociálnej ekonomiky, informovanosť o sociálnej ekonomike a jej nástrojoch. Národná rada Slovenskej republiky schválila zákon o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch, ktorý komplexne upravuje sektor sociálnej ekonomiky. Príďte na náš odborný seminár a my Vám pomôžeme pripraviť sa na novú legislatívu. Tešíme sa na Vašu účasť!


ČO SA DOZVIETE?
● čo je sociálny podnik
● ako založiť sociálny podnik
● akú podporu sociálneho podnikania možno očakávať
● aké sú schémy financovania sociálneho podniku


Kto sú Vaši lektori?
Michal Polák - pracuje ako poradca ministra financií a ministra práce. Hlavnými okruhmi jeho činnosti je prehlbovanie európskej hospodárskej a menovej únie a podpora sociálneho podnikania prostredníctvom návratných finančných nástrojov.
Peter Mészáros - je expertom v programe sociálnych inovácií v nadácii Green Foundation, vedie občianske združenie a spoločnosť 3lobit, ktorá využíva atribúty sociálneho podnikania. Je koordinátorom Ashoka pre Slovenskú republiku.


Kedy?
03.07.2018
09:00 – 13:00 hod.


Kde?
Národné podnikateľské centrum Prešov
UniCentrum (2. poschodie)
Kúpeľná 6
080 01 Prešov


Prihlasujte sa: https://goo.gl/7mRYwC


Ukončenie registrácie: 02.07.2018 o 15:00 hod.


Odborný seminár, ako forma jednorazového skupinového odborného poradenstva, je organizovaná v rámci Národného projektu NPC v regiónoch, ako súčasť Rastového programu v podaktivite 1.7 a 2.1. Kód projektu ITMS2014+: 313031I870.


PODMIENKY:
Účastník musí byť podnikateľ:
- právnická osoba alebo fyzická osoba, ktorá je podnikateľom v zmysle ustanovenia § 2 ods. 2 písm. a), b), c) zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, založenou a existujúcou podľa práva Slovenskej republiky;
- spĺňa definíciu malého a stredného podniku;
- má sídlo v jednom zo 7 samosprávnych krajov Slovenska s výnimkou Bratislavského samosprávneho kraja;
- je podnikom podľa článku 107 ods. 1 Zmluvy o fungovaní EÚ, pričom podnikom v zmysle uvedeného je každý subjekt vykonávajúci hospodársku činnosť bez ohľadu na svoje právne postavenie a spôsob financovania.


Za jeden podnikateľský subjekt môžu byť prihlásené a teda zúčastniť sa podujatia až tri oprávnené osoby, ktorých mená budú uvedené v prihláške (žiadosti).


Pre podnikateľov sú pripravené viaceré služby aj v rámci podaktivít 1.5 Stážový program, 1.6 Inkubačný program a 1.7 a 2.1 Rastový program. Po registrácii v systéme Národného podnikateľského centra sa podnikateľ bude môcť na uvedené podaktivity prihlasovať podľa vlastného výberu počas celého trvania projektu v období rokov 2017 – 2023. Ponuky a výzvy sú zverejňované na webových stránkach www.npc.sk a www.sbagency.sk.


Počet miest je limitovaný. Účasť je bezplatná.


Kontakt: rp.po@npc.sk, +421 51/2028915

 
  Seminár | Prešov - mesto | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 2089 krát |  diskusia (0)