Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Zaspivajme sobi...

Marianna Železná uvedie vo Viole ďalších hostí cyklu Zaspivajme sobi…


Sestry Uhlárové Marta, Anna a Mária spievajú už 35 rokov. Ich predkovia pochádzajú z dedinky Blažov, ktorá bola násilne vysťahovaná. Tradície, ktoré v tomto nádhernom prostredí mali, si ich mamka Anna Uhlárová doniesla so sebou do náhradného domova, do Žakoviec, a je jedinou Blažovčankou, ktorá zachovala piesne a tradície zaniknutej obce. Na mape už síce neexistuje, ale všetko to krásne kultúrne bohatstvo ostalo zachované v štvorgeneračnej rodine, ktorá sa venuje tradíciám Blažova. Tri sestry, ale i vnuk Ľubko, ktorý sa učí hrať na akordeóne, vnučka Mária mu pomáha spevom. Pravnučka Zuzanka sa učí hrať na husliach a taktiež nádherne spieva. Vydali audiokazetu „Z Bvažova sme dávno prišli“, CD „V tym Bvažovy“ a CD „Koledy z Blažova“. Spievajú na rôznych festivaloch doma i v zahraničí. V ich repertoári nájdeme množstvo folklórnych, ale aj duchovných piesní.
Srdečne pozývame.


VSTUPNÉ: 3 € predpredaj / 4 € v deň podujatia


Vstupenky si môžete zakúpiť priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo rezervovať na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665 (t. č. je aktívne v čase otváracích hodín kaviarne)
Platnosť rezervácie vstupeniek končí 24 hodín pred konaním podujatia. Ak rezervované vstupenky nebudú vyzdvihnuté v tejto lehote, budú zaradené do predaja.

Pridal: Redakcia PIS
581
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK