Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Objavovanie Prešova: Nočné objavovanie gréckokatolíkov v Prešove

V nadväznosti na minulé úspešné ročníky pre Vás mesto Prešov v spolupráci s OOCR Región Šariš a neziskovou organizáciou urbanika pripravili Nočné Objavovanie Prešova.


Rok 2018 je jubilejným rokom pre prešovskú gréckokatolícku archieparchiu. Jej história začala pred dvesto rokmi, v roku 1950 ju násilne prerušil komunistický režim, no pred 50 rokmi bola jej činnosť znovu obnovená. V roku 2008 bola zriadená gréckokatolícka Prešovská metropolitná cirkev sui iuris na Slovensku a prešovská eparchia bola povýšená na archieparchiu.


Všetky významné medzníky prešovských gréckokatolíkov si pripomenieme vo večernom prítmí a pri nezvyčajnom osvetlení, pričom nazrieme do interiéru rezidencie so zaujímavou stálou expozíciou pamiatok Prešovskej archieparchie, vstúpime do arcibiskupskej Kaplnky sv. Jozefa aj do chrámovej krypty a atmosféru prehliadky Chrámu sv. Jána Krstiteľa umocní bohoslovecký Zbor sv. Romana Sladkopevca.


Zažiť netradičné spoznávanie dejín a pamiatok nášho mesta môžete v sobotu 15. septembra 2018 alebo v nedeľu 16. septembra 2018. Stretneme sa o 20:00 pred Mestským informačným centrom na Hlavnej 67 v Prešove. Sprevádzať budú Darina Petranská, Andrea Sivaničová a Anton Liška. O osvetlenie sa postarajú Lightroom a Hazliting.


Predaj vstupeniek: MIC Prešov alebo na mieste konania


Cena vstupenky:


V predpredaji v MIC Prešov : 4, - € (predpredaj končí 14.9.2018)


Počas víkendu a na mieste konania : 5, - €


Zvedavé deti zadarmo

Pridal: ddz
900
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK