Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Archív článkov

  • Počas štyroch dní veľkonočných sviatkov hasiči v Prešovskom kraji museli zasahovať pri 65 požiaroch. Až 22-krát horelo v pondelok. Najničivejšie požiare trápili hasičov na Veľký piatok a Bielu sobotu, kedy zasahovali v lokalite Ramžová vo Vysokých Tatrách a v obci Stráne pod Tatrami.
  • V Prešove začala nová interaktívna multimediálna súťaž pre hudobných interpretov a verejnosť REBRÍK. Prihlásiť sa do nej môžu hudobní interpreti všetkých žánrov.
  • V Prešove sa v posledných rokov osvedčilo využívanie dlhodobo nezamestnaných prostredníctvom aktivačných prác. Ľudia zapojení do tejto činnosti sa podieľajú napríklad na jarnom a jesennom upratovaní, ochrane verejných objektov...
    11.4.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Juraj Hurný
    Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) za SDKÚ-DS sa nazdávajú, že Prešovu hrozí špekulatívny odpredaj majetku. K tomuto poznaniu ich viedli niektoré body programu, o ktorých minulú stredu na svojom zasadnutí rozhodovalo MsZ.
  • Ahojte. Teším sa z toho, že konečne má naše mesto na poste viceprimátora ženu. Ale aj tak sa myslím, že zvolenie Kataríny Ďurčanskej je zlá správa pre mesto.
    11.4.2007
    0
  • Mesto Prešov bude uvoľnené byty predávať výlučne formou verejnej súťaže. V najbližších dňoch pôjde na dražbu sedem takýchto bytov po neplatičoch. Tri byty už mesto predalo verejnou dražbou v marci.
  • Riaditeľka Úradu práce v Prešove Alena Krištofíková.
    V Prešovskom kraji je celkom 11 detských domovov (DeD) s celkovou kapacitou 689 miest. Z toho v zriaďovateľskej pôsobnosti prešovského Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny je osem detských domovov s kapacitou 542 miest. V kraji pôsobia aj tri neštátne detské domovy s počtom 147 miest – v Medzilaborciach je DeD Sv. Nikolaja, v Prešove – časť Cemjata je zariadenie Pre teba, a DeD Sv. Hofbauera v Podolínci.
  • Do polovici apríla sa ešte môžu Prešovčania pripojiť pod petíciu za zachovanie priameho vlakového spojenia medzi Prešovom a Bratislavou. Ako uviedol člen petičného výboru Jozef Šmigalla, „od 8. marca sa im podarilo získať okolo 3 tisíc podpisov. “
  • V septembri 2006 na prešovskej pešej zóne bola výstava fotografií z diania v nedemokratických štátoch, vrátane Kuby. Niečo o tejto výstave.
    8.4.2007
    0
  • V zápase 5. kola nadstavbovej časti 1. futbalovej ligy - skupiny o udržanie, si futbalisti Tatrana Prešov až prekvapujúco ľahko poradili so svojimi hostiteľmi z Lučenca a uštedrili im štvorgólový debakel.
    7.4.2007
    0
  • Island
    Koncom 90. rokov vznikla v Prešove formácia Island, ktorá bola odpoveďou na slávne írske U2. Kapelu založili Dušan Guman (gitara, autor hudby a textov) a Daniel Lanščák (basgitara), ktorí figuruje aj v aktuálnej zostave. Zakladajúce duo dopĺňal bubeník Vašo Bednář. Medzičasom sa v zostave objavila aj speváčka Maja Mikolajová, klávesák Miloš Kriššák či zaujímavá postavička od Sniny - Ľubo Dubjak (basová gitara). Zostava sa napokon vykryštalizovala tak, že k pôvodnému duu sa pripojili spevák Ľubo Leško a bubeník Martin Javorský.
    7.4.2007
    Autor: Michal Frank
    0
  • Pol hodiny pred polnocou sa včera skončil maratón rokovania Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove. Poslanci na svojom 4. zasadnutí, počas vyše 13-tich hodín, prerokovali spolu 24 materiálov.
  • Nájomné politických strán v nebytových priestoroch mesta sa napokon upravovalo – ale iba symbolicky. Zo súčasných 130 Sk za meter štvorcový ročne poslanci výšku nájmu upravili na 250 korún. Platí to pre priestory do 100 m2, nájomné vo väčších kanceláriách bolo na úrovni 250 korún aj doteraz.
  • Bachureň
    Flyšové pohorie Bachureň vypĺňa priestor medzi mohutnými hradbami Braniska a Čergova, na hranici regiónov Šariša a Spiša. Hrebeňovka tohoto pohoria je vďačnou túrou, ktorá vedie krajinársky zaujímavým územím s niekoľkými veľkolepými výhľadmi.
  • Novou zástupkyňou primátora sa stala Katarína Ďurčanská.
    Novou zástupkyňou primátora na nasledujúce volebné obdobie sa stala Katarína Ďurčanská z Klubu kresťanských demokratov a nezávislých. Svojim hlasovaním o tom dnes na svojom 4. riadnom rokovaní rozhodli poslanci MsZ.
  • Krajskí poslanci rozhodli o podstatnom zvýšení ceny pri predaji pozemkov v správe Hotelovej akadémie v Prešove.
  • Návrh ministerstva zdravotníctva na redukciu nemocničných lôžok, podľa ktorého sa má v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) zrušiť vyše 2000 postelí, krajskí poslanci zamietli. V dlhej diskusii najčastejšie padali argumenty, že rezort zdravotníctva nebral do úvahy fakt, že k racionalizácii lôžok na území kraja za posledné roky už došlo a to v počte 400 postelí. Podľa poslaneckého zboru ministerstvo nezobralo do úvahy ani skutočnosť, že boli zrušené Kúpele Štrbské Pleso a Nový Smokovec.
  • Záujem holandskej developerskej spoločnosti CTP Invest podnikať v Prešove sa potvrdil. Spoločnosť kúpila v lokalite Grófske v katastri mesta Prešov od súkromného vlastníka vyše 45 hektárový pozemok.
  • Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) schválilo prvú racionalizáciu stredných škôl v Bardejovskom okrese, ktorý bol jediný z 13 okresov, kde k týmto opatreniam doteraz nedošlo.
  • Ahojte. Všimli ste si, ako sa Smer pomaly dostáva k moci aj tam, kde nemal najlepšie výsledky. Napríklad v Prešove. Voľby do VÚC vyhrali KDH a SDKÚ, ale predsedom VÚC je blízky Smeru a riaditeľ úradu priamo krajský šéf Smeru. V meste je to podobné.
    4.4.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK