Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Archív článkov

  • V prešovskom kultúrno-spoločenskom mesačníku, ako aj v propagačných materiáloch Divadla Jonáša Záborského v Prešove je uvedené, že dnes, o 10. hodine sa na veľkej scéne DJZ uskutoční verejná generálka muzikálu Majster Pavol. Prvá premiéra tohto nového predstavenia mala byť, podľa uvedených zdrojov, 11. mája, druhá premiéra 12. mája. Nič z toho však nie je pravda.
    9.5.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • V malom futbale sa odohral tak trocha revolučný víkend, pretože lídri tabuliek oboch súťaží, ale aj ďalší papieroví favoriti nepotvrdili svoje postavenie.
    9.5.2001
    0
  • Povzniesť Divadlo Jonáša Záborského (DJZ) a vytvoriť na to všetky dostupné podmienky je ambíciou Rolanda Čuru, nového povereného riaditeľa tejto inštitúcie, zriaďovateľom ktorej je Krajský úrad (KÚ) v Prešove. V pondelok 7. mája ho predstavili vyše 200-člennému pracovnému osadenstvu DJZ.
  • Dovedna 28 darcov krvi z okresov Prešov a Sabinov ocenili zlatou Janského plaketou na slávnostnom zhromaždení v Prešove 7. mája pri príležitosti Svetového dňa Červeného kríža.
  • Pri kontaktoch s ľuďmi, alebo inštitúciami nás obyčajne zaujíma s kým máme do činenia. Snažíme sa o objektoch nášho záujmu získať čo najviac objektívnych informácií.
  • Červený Kláštor (TASR) - Za nádherného slnečného počasia a záujmu, ktorý o 300 percent prevyšoval možnú kapacitu slávnostne otvorili 1. mája na Dunajci s výborným vodným stavom v poradí 123. pltnícku sezónu.
  • Červený Kláštor - Ľubovnianske múzeum (ĽM) v Starej Ľubovni ako nový správca sprístupnilo 1. mája nové štyri expozície v priestoroch bývalého kláštora v Červenom Kláštore. Dokumentujú národopisné, historické a archeologické pamiatky Zamaguria.
  • Úvodné jarné kolo Pohára primátora v malom futbale poznamenalo odstúpenie celku U Greka. Je to vôbec po prvý raz od rozdelenia súťaže na dve ligy, čo prvoligista predčasne ukončil sezónu.
    2.5.2001
    0
  • Pestrosť dramaturgického výberu rusínskych, ukrajinských, východoslovenských, maďarských a židovských ľudových piesní a tancov dominovala 28. apríla večernej premiére nového celosúborového programu folklórneho kolektívu PUĽS (Poddukelský umelecký ľudový súbor).
  • Vláda Holandského kráľovstva vzala 10-ročnú garanciu na úver 1,1 milióna holandských guldenov Holandskej národnej banky pre Gemor Fashion, spol. s. r. o., v Prešove. Vďaka tomu mohla táto spoločnosť, v ktorej dvoma 50-percentnými spoločníkmi sú prešovská firma Gemini Fashion a holandská Manderley Fashion kúpiť objekt s pozemkom v Prešove a rekonštruovať ho pre výrobné potreby, ktorými sú šitie konfekcie. V piatok 27. apríla tieto priestory slávnostne otvorili.
  • Tulčík - Oceniť významný podiel na záchrane lesa je cieľom vyhláseného už 3. ročníka súťaže o lesoochranársky čin roka. Iniciatíva patrí Nadácii Zelená nádej so sídlom v Tulčíku v okrese Prešov a uzávierka nominácií za rok 2000 na ocenenie je do 15. júna t. r.
  • Aj keď sa verejného poveľkonočného upratovania, zorganizovaného 28. apríla Komunitnou nadáciou v Prešove na najväčšom miestnom sídlisku Sekčov, zúčastnilo asi len 30 brigádnikov, riaditeľka nadácie Katarína Minárová vyjadrila s ňou spokojnosť.
  • V metropole Šariša neexistuje rockový klub, ktorý je samozrejmosťou v každom väčšom, ale i menšom meste Európy. Viaceré pokusy o jeho založenie stroskotali. Príležitostí na hranie je pre rockové kapely stále málo. Od februára však začal v Prešove fungovať Time Pub, ktorý má ambíciu vytvoriť miesto na koncerty rôznych skupín. Zatiaľ sa mu to darí.
    27.4.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Živá krása je názov nového celosúborového programu folklórneho kolektívu PUĽS, súčasti Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove. Jeho premiéru chystajú na sobotu 28. apríla a bude to veľký sviatok, pretože naposledy sa takto PUĽS predstavil v roku 1997.
  • Z 53 skupín organizovaného zločinu na Slovensku sa podarilo rozložiť viac než polovicu. V súčasnosti ich je 27, z toho sú dve zahraničné. Uviedol to včera minister vnútra Ladislav Pittner v diskusii, ktorú pripravila Katedra manažmentu Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove, a ktorú viedol šéf katedry docent Róbert Štefko. „Verím, že čoskoro rozložíme aj jednu skupinu, ktorá pracuje tu u vás, a ktorej sídlo je v Poprade,“ podotkol k téme minister.
    26.4.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Úvodné dvojkolo druhej GRANITO ligy v malom futbale sa nieslo predovšetkým v znamení boja o postupové priečky. Líder tabuľky Palmeiras narazil na papierovo slabšie AC Husky, tie však podali doposiaľ jeden zo svojich najlepších výkonov a o víťazstve favorita 5:2 prakticky rozhodli dva sporné pokutové kopy.
    25.4.2001
    0
  • Nepodľahnime lacným sľubom: Pred nedávnom som v sobotu cestou do úradu stretol známeho, starého pána, ktorý ďaleko prekročil osemdesiatku. Každé stretnutie s ním znamená pre mňa okrem príjemnej debaty aj najmenej pol hodiny času. Nikdy som ale čas, strávený rozhovorom s touto, dovolím si povedať známou autoritou v meste, nepovažoval za čas stratený...
  • Lipany - Smrťou deväťročného Patrika Kravianského z Lipian sa skončil sobotňajší útek dvoch Československých vlčiakov z objektu firmy Ultra Plast v Lipanoch (okres Sabinov). Okrem toho, že psy na smrť pohrýzli lipianskeho školáka, za obeť im padol aj ďalší pes nezistenej rasy. Jaroslav R. zo Šarišských Michalian stihol rozzúreným krížencom nemeckého ovčiaka a vlka újsť. Podľa policajných informácií podľahol Patrik ťažkým zraneniam v dôsledku straty krvi a udusenia. Oba psy vo vyčíňaní zastavil poľovník Antonín H. z Lipian, ktorý ich zastrelil guľovnicou.
  • Jonathan Gresty, 35-ročný Angličan, je štyri roky vysokoškolským učiteľom anglického jazyka a literatúry na Prešovskej univerzite v Prešove. Svoj vyše 8-ročný pobyt na Slovensku najnovšie zúročuje v divadelnej hre, ktorej premiéra bude v pondelok 23. apríla na javisku Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove.
  • Objasnenosť na bezmála 55 percent dosiahli za 1. štvrťrok t. r. policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) SR v Prešove. Je vyššia o vyše 11 percent v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2000. Vzrástol však aj počet prípadov trestnej činnosti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK