Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Archív článkov

  • Tréner Podbrezovej Anton Jánoš
    Prinášame názory trénerov na priebeh zápasu 2. kola nadstavbovej časti 1. futbalovej ligy, skupiny o záchranu, medzi Prešovom a Podbrezovou (0:0).
    10.3.2007
    0
  • Tohtoročnú domácu ligovú premiéru dnes mali futbalisti Tatrana Prešov, keď na svojom štadióne privítali v zápase 2. kola nadstavbovej časti 1. ligy, skupiny o záchranu, tím Podbrezovej. Aj v piatom stretnutí oboch celkov v rade sa ale diváci gólu nedočkali.
    10.3.2007
    0
  • V čase od 22.00 hod. dňa 10.marrca, teda dnes, do 2.00 hod. dňa 11. marca bude vykonaná odstávka tunela pod Braniskom z dôvodu čistenia vozovky a bezpečnostného zariadenia.
  • David Kollár Band vydáva druhé album Way From East, ktorý vydala košická Hevhetia. Novinka nadväzuje na debut Free Your Minds, z pôvodnej zostavy však ostal len líder, gitarista David Kollár.
  • Beatmakers
    Skupina Beatmakers vznikla okolo roku 1963 v Prešove. Zakladal ju gitarista Peter Bobák, ktorý oslovil basgitaristu Miroslava Táslera (dnes sa žiada dodať - seniora). Kvarteto dopĺňali bubeník Stanislav Bobák a gitarista Dušan Lukáč.
    10.3.2007
    Autor: Michal Frank
    0
  • Začína sa stavať.
    Slovenský skauting 112. zbor Prameň Prešov – Sekčov postaví na prešovskom sídlisku Sekčov na Námestí Krista Kráľa špecializované petangove ihrisko a lezeckú stenu. Ihrisko je určené pre staršie deti od 12 rokov a bude susediť so športovým areálom, ktorý patrí rímskokatolíckej cirkvi.
  • Pravoslávna cirkev v českých krajinách a na Slovensku je jedinou historickou cirkvou v bývalom Československu, ktorá stále zväčšuje počet svojich veriacich. Za posledných desať rokov sa ich počet zvýšil o jednu tretinu, hlavne vďaka prisťahovalcom a robotníkom z Ukrajiny a Ruska.
  • Kamerový systém Mestskej polície v Prešove dnes ráno o 4:00 hod. zaznamenal na ul. Hlavnej, v parku pred MsÚ pohyb skupiny piatich mužov. Operatívne k ním bola vyslaná hliadka MsP. Tá zistila, že sa jedná o cudzincov.
  • V stredu v nočných hodinách, približne o 22.30 hod. , sa dvaja muži rozhodli prostredníctvom lúpeže získať peniaze.
  • Šek na milión pre cykloželezníčku Prešov - Zlatá Baňa odovzdaný...
    Šek na milión korún, ktorý bol odmenou pre víťazný kraj nedávno skončenej relácie Slovenskej televízie Superkraj, dnes na pôde Úradu PSK prevzali z rúk predsedu PSK Petra Chudíka ako aj členov víťazného tímu – Mariána Čekovského, Marcela Forgáča, Milana Štefánika a Ondreja Kandráča predstavitelia združenia Sigordská spoločnosť (ZSS).
  • Dnes v čase od 19.30 hod. cca 1 hodinu bude uzavretá cesta I/18 v obci Bertotovce, okr. Prešov z dôvodu rekonštrukcie dopravnej nehody. Premávka pre osobnú dopravu presmerovaná cez obec Bertotovce, nákladná doprava bude počas uzávierky odstavená. Na mieste dopravu riadi dopravná polícia.
  • Prešovská regionálna komora Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (PRK SOPK) bude po dnešnom Valnom zhromaždení pracovať pod vedením 11- členného Predstavenstva, v ktorom ostalo šesť pôvodných členov a päť nových. Na čele Predstavenstva PRK SOPK bude stáť predseda Stanislav Čorej. Funkcie podpredsedov budú zastávať Emil Babjak, Jozef Hrobák a Ladislav Koudelka.
  • Najvyšší pravoslávni duchovní sa dnes v Prešove stretli na prvom rokovacom dni riadneho XII. snemu Pravoslávnej cirkvi v českých krajinách a na Slovensku. Ide o najvyšší vieroučný, ústavodarný, správny a cirkevnokánonický orgán Cirkvi, ktorý rozhoduje o zásadných otázkach cirkevného života.
  • Od 1. marca už nie sú členmi KDH mestskí poslanci Katarína Ďurčanská a Jozef Baláži. Rozhodlo o tom Predsedníctvo Okresného centra KDH v Prešove, ktoré koncom januára začalo proti ním disciplinárne konanie a následne rozhodlo o ich vylúčení zo strany.
  • Vo štvrtok a piatok sa stretnú na pôde Prešovskej pravoslávnej eparchie najvyšší predstavitelia Pravoslávnej cirkvi v Českých krajinách a na Slovensku.
  • Po viac ako ročnom úsilí a debát sa podarilo vytvoriť občianské združenie zamerané na pomoc pri živelných pohromách, odstraňovanie ich následkov, pomoc pri hľadaní nezvestných osôb a ďalších činností spojených s humanitnou činnosťou.
  • Ahojte. Ďakujem za mailíky i ohlasy v diskusii hoci ma niektoré až tak nepotešili. Iné však povzbudili, takže to tu asi ešte nejaký ten čas potiahnem. A nedám sa na háčkovanie, ako mi to niekto radil. Háčkovať ani neviem, hoci ma to babka učila, keď som bola malá :-)
    7.3.2007
    0
  • Aktivisti programu Mladí mladým Lenka Dzivá-Baluchová a Róbert Baláž
    Tretí ročník grantového programu Mladí mladým, organizovaný pod záštitou Komunitnej nadácie Prešov (KNP), dnes otvorili aktivisti rovnomennej skupiny „Mladí mladým“. Sumou 50-tisíc korún v rámci neho podporia aktivity mládeže od 16 do 25 rokov.
  • Symbolický šek na jeden milión korún odovzdá predstaviteľom Sigordskej spoločnosti vo štvrtok, 8. marca o 14.00 hodine predseda PSK Peter Chudík.
  • Personálne rošády na rôznych úrovniach stále pokračujú. Nové vedenie má od včera Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, zmene vo funkcii prednostu sa nevyhol ani prešovský Krajský pozemkový úrad.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK