Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Archív článkov

  • Snaha vedenia Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK) v Prešove o vybudovanie novej knižnice je opäť o krok ďalej. V súťaži návrhov na architektonické riešenie novostavby ŠVK bol totiž vybraný víťazný projekt (pozri vizualizáciu), ktorý pochádza z dielne bratislavského architektonického ateliéru SPDe.
  • Na cestách zomrie ročne približne 600 ľudí. Zvyšuje sa aj počet ťažko a ľahko zranených pri dopravných nehodách. V januári sa na cestách Slovenskej republiky stalo 4802 dopravných nehôd.
  • V 13. kole najvyššej Košickej mestskej hokejbalovej ligy bol naším súper náš najväčší rival spomedzi všetkých mužstiev ligy, mužstvo Univerzál Košice.
    8.2.2007
    0
  • Riaditeľka školy Mária Lopatová
    Študenti Strednej zdravotníckej školy sv. Bazila Veľkého v Prešove vďaka projektu Odborné kariérne poradenstvo v praxi získajú zručnosti, ako sa uplatniť na trhu práce.
  • Karol Horák
    Divadlo Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove pripravuje na piatok premiéru hry Karola Horáka Domov z plastelíny. Ide o spracovanie antickej témy, kde je príbeh Faidry jemne potlačený do úzadia, no pôvodný mýtus ostáva a je interpretovaný po novom.
  • Vedúci odboru dopravy M. Karabinoš (vľavo) a primátor P. Hagyari
    Vytvorenie jednosmernej komunikácie v centre mesta, riešenie najväčšej križovatky v meste kruhovým objazdom a naštartovanie dokončenia Nábrežnej komunikácie – to sú tri základné veci v oblasti dopravy, ktoré chce v najbližšom čase realizovať odbor dopravy a výstavby Mestského úradu v Prešove.
  • Reklama: Prešovská firma Velmax, s.r.o. pokračuje v programe ekonomických seminárov pre mzdové účtovníčky, obchodné spoločnosti, ekonómov a živnostníkov, seminárom na tému „Ročné zúčtovanie dane z príjmov zo závislej činnosti za rok 2006.
    7.2.2007
    0
  • V zápase predposledného 43. kola základnej časti 1. hokejovej ligy triumfovali hokejisti HK Lietajúce kone Prešov na ľade Ružomberka a definitívne potvrdili 3. miesto v tabuľke. Prešovčania si tak vybojovali priamu účasť v štvrťfinále play-off, kde postúpila najlepšia štvorica 1. ligy.
    6.2.2007
    0
  • Úrad Prešovského samosprávneho kraja bude mať o 20 pracovníkov viac. Celkovo tam bude pracovať 158 ľudí. Je to o 19 viac ako bol ich počet k 15. januáru.
  • Rusínsky orientované periodiká Rusin a Ľudové noviny so sídlom v Prešove rozbehli podpisovú akciu za vrátenie rusínskeho jazyka do gréckokatolíckych cirkevných obradov v rusínskych obciach. Podpisový hárok má názov Charta rusínskych gréckokatolíckych veriacich 2007 a uvádza sa v ňom, že „každý podpísaný sa stáva zároveň aj signatárom tejto Charty“.
  • Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom dnešnom zasadnutí odsúhlasili nové zásady odmeňovania poslancov PSK a členov komisií, ktorí nie sú poslancami. Schváleným návrhom si poslanci, ale aj neposlanci na odmenách prilepšia, zároveň im ale za neúčasť na jednotlivých zasadnutiach hrozia sankcie.
  • Prinášame Vám prepis on-line diskusie s poslancom prešovského MsZ Jozefom Balážim z Klubu kresťanských demokratov a nezávislých, ktorý v stredu od 14. hodiny odpovedal na vaše otázky.
  • Lenka Palaščáková si na Prešov open vybojovala tri zlaté medaile
    Finálovým večerom včera v hale PU Pod Kamennou baňou vyvrcholil jubilejný 5. ročník otvorených majstrovstiev Slovenska Prešov open v teakwondo ITF. Zúčastnilo sa na ňom 230 teakwondistov z 21 klubov piatich krajín, ktorí bojovali spolu o 54 sád medailí v troch disciplínach štyroch vekových kategórií.
    5.2.2007
    0
  •  AKTUALITY: 1) Otvorenie British Council v Knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove. 2) Nová letecká linka Poprad - Praha. 3) Rekonštrukcia kuchyne v HA Prešov. RIEŠIME PROBLÉM: Podpis zmluvy s podnikmi SAD na rok 2007. AKTUALITY: 1) Príspevok PSK pre neštátne subjekty. 2) Kapitálové výdavky PSK na rok 2007. ZAUJALO NÁS: Nové zásady NEFO fondu.
  • Vo Vranove nad Topľou sa v nedeľu konal ďalší zo série turnajov mladých adeptov karate. Zúčastnili sa ho aj karatisti z Junior klubu Prešov.
    5.2.2007
    0
  • Hádzanári Tatrana Prešov sa mohli tešiť zo zisku Slovenského pohára po finálovom víťazstve 31:28 nad ŠKP Bratislava
    Hráči Tatrana Prešov sa stali držiteľmi Slovenského pohára, keď v dnešnom finálovom zápase zdolali vo vlastnej Tatran handball aréne tím ŠKP Bratislava 31:28 (16:14). Víťazstvom si zároveň ako prvý slovenský tím zabezpečili miestenku v budúcoročnej edícií európskych pohárových súťaží.
    4.2.2007
    0
  • Ani v piatom vzájomnom súboji sa nepodarilo hráčom VK PU Prešov zdolať lídra extraligy z Nového Mesta nad Váhom, na palubovke ktorého tentokrát dokonca utrpeli v zápase 8. kola skupiny o 1. -4. miesto zatiaľ najkrutejšiu prehru.
    3.2.2007
    0
  • Prinášame hlasy trénerov po zápase semifinále Slovenského pohára Tatran Prešov – 1. MHK Košice (35:31).
    3.2.2007
    0
  • Hráči Tatrana Prešov postúpili do finále Slovenského pohára v hádzanej mužov, keď v dnešnom semifinále zvíťazili nad 1. MHK Košice 35:31 (20:15). Ich finálovým súperom bude zajtra od 11. hodiny v Tatran handball aréne tím ŠKP Bratislava, ktorý v druhom semifinále zdolal minuloročného obhajcu pohára a úradujúceho majstra z Považskej Bystrice 29:25 (16:11).
    3.2.2007
    0
  • Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu v Prešove v piatok večer rozhodla o väzbe Mikuláša Č. , ide o takzvanú útekovú väzbu. Začína plynúť dňom 1. 2. 2007 o 14:28. Zároveň súd rozhodol, že väzbu si odpyká v Ústave na výkon väzby v Ilave.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK