Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Archív článkov

  • 46.ročník Prešovskej hudobnej jari otvoril koncert Mariána Vargu Posledný zo svojich albumov pod názvom Solo in concert (vydavateľstvo Ars Nova 2003) prišiel do prešovskej reduty (21.4.2004) predstaviť Marián Varga. Tento hráč na klávesové nástroje a skladateľ, jeden z hlavných osobností slovenskej a československej hudobnej scény svojím koncertom otvoril 46.ročník Prešovskej hudobnej jari.
  • Na vyberovom konaní zo dňa 17.5.2004 Rada pre vysielanie a retransmisiu rozhodla, prideliť frekvenicu 91,7 MHz (Košice) spoločnosti Flash Prešov, s.r.o. – prevádzkovateľovi programu Rádia FLASH, ktorá vysiela t.č. na frekvencii 103,7 MHz.
  • Druhá liga v malom futbale má za sebou dvadsiate piate kolo, ale tajnička kto postúpi do Pohára primátora nie je ani zďaleka rozlúštená. Prakticky šestica vedúcich celkov ešte môže výrazne prehovoriť do postupového rébusu a ani jedno z týchto mužstiev nie je z hry vonku.
    25.5.2004
    0
  • Určite najväčším šlágrom sedemnásteho kola uličnej ligy v malom futbale bol súboj adeptov na zisk Pohára primátora, Hesty s MFC Tatra Temexom.
    25.5.2004
    0
  • Vyše dvadsať bodov bude na programe XII. riadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Prešove, ktoré primátor mesta Ing. Milan Benč zvolal na pondelok 31. mája s netradičným začiatkom, už dopoludnia o 10. hodine.
  • Slovenská Taekwon-do reprezentácia sa zúčastnila v dňoch 14. - 16. 5. 2004 10. juniorských a 19. seniorských Majstrovstvách Európy vo fínskom Tampere.
    24.5.2004
    0
  • Druhá liga v malom futbale má prakticky iba dva kľúčové rébusy. Sú nimi postupové priečky do Pohára primátora o ktoré sa urputne bojuje a občas sa poradie mení ako na hojdačke.
    20.5.2004
    0
  • Hesta bojujúca o svoju šancu na tohtoročný primát v Pohári primátora urobila, ako sa zdá, osudovú chybu.
    20.5.2004
    0
  • Literárno-výtvarnú súťaž v tvorbe komiksov po tretí raz organizuje Šarišské osvetové stredisko v Prešove. Krajská súťaž Komiks 2004 bude mať tento rok podtitul Moje nie zlu.
    19.5.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Zdalo sa, že festival East Side Music (predtým za slobodu prejavu) je definitívnou minulosťou. Vlani sa mal uskutočniť jeho šiesty ročník, ale nestalo sa tak. Uvažovalo sa, že z priestranstva Pod Bikošom zvanom tiež „Marakaňa“ sa presunie do centra Prešova. Nevyšlo to. Až teraz.
    17.5.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • V piatok (dnes, 14. 4. 2004) bude slávnostne otvorená druhá súkromná prírodná rezervácia v strednej Európe Rysia (SPR Rysia).
  • Pätnáste kolo Pohára primátora v malom futbale sa hralo v znamení dvoch superťahákov. Žreb dal dohromady vedúci MFC Tatra Temex s tretím Gemor teamom a druhú Hestu s lanským majstrom, pred týmto kolom štvrtým Atakom Brahama.
    13.5.2004
    0
  • Na svoje piate tohtoročné rokovanie sa v pondelok 17. mája popoludní zíde Mestská rada v Prešove.
  • Delegácia mesta Prešov na čele s primátorom Ing. Milanom Benčom, ktorú ďalej tvoria poslanci mestského zastupiteľstva Šimon Blichár (KDH) a Ing. Igor Gula (ANO, DS, SDKÚ, Smer), odcestuje vo štvrtok 6. mája na trojdňovú návštevu partnerskej mestskej časti Praha 10 na pozvanie jej starostu Ing. Milana Richtera.
  • Na pôde Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši sa vo štvrtok 6. mája zíde Prezídium únie miest Slovenska (ÚMS),
  • Prešov - V štrnástom kole Pohára primátora pútal na seba najväčšiu pozornosť súboj lanského víťaza a obhajcu tejto trofeje Atak Brahamy s doposiaľ najúspešnejším družstvom sezóny MFC Tatra Temexom. Šlo o veľa, pretože ak si chcel obhajca ponechať reálnu šancu na zisk majstrovského titulu aj v tejto sezóne musel zvíťaziť.
    5.5.2004
    0
  • Prešov - Boj o vedúce pozície v druhej lige malého futbalu naberá na obrátkach a dvadsiate druhé kolo dalo dohromady po jeseni vedúce Eximpro s aktuálne prvým celkom tabuľky Edgarom. V tomto zápase šlo o veľa a ani jeden zo súperov nechcel stratiť čo i len bod. Pozorne sa bránilo, preto bolo jasné, že ak niektoré z mužstiev skóruje, môže sa to ukázať ako rozhodujúci moment.
    5.5.2004
    0
  • Pri príležitosti osláv vstupu Slovenska do Európskej únie (veľkolepý kultúrny program pod názvom Nový krok sa konal pred Divadlom J. Záborského) zavítal v piatok 30. apríla na radnicu predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda
  • Nielen ľudia ale aj naša Zem má svoj sviatok. Verejné oslavy „Dňa Zeme“ sa konali v 184 krajinách na rôznych miestach sveta. V Prešove sa na zorganizovanie verejnej oslavy Dňa Zeme v piatok 23. 04. 2004 už po 12-ty krát podujal Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny, ZO č. 3 Prešov s finančnou podporou Mestského úradu.
  • Súbor mažoretiek pri Parku kultúry a oddychu v Prešove vznikol pred pätnástimi rokmi. Pri príležitosti tohto jubilea chystajú Witches, ako sa dnes nazývajú, sériu podujatí. Krátko po svojom vzniku sa mažoretky, ktoré boli vtedy úplnou novinkou, predstavili v poslednom „klasicky komunistickom“ prvomájovom sprievode. Napriek nevôli vtedajších činovníkov presadil do sprievodu pochodujúce mladé dievčatá s paličkami a prikrátkymi sukňami riaditeľ PKO Július Štetina. Náhlym pádom režimu sa otvorili nové možnosti aj prešovským mažoretkám, ktoré za tie roky pochodili celú Európu a okúsili aj severoafrické slnečné lúče v Tunisku.
    30.4.2004
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK