Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Archív článkov

  • Na svoje štvrté tohtoročné riadne rokovanie sa v pondelok 19. apríla popoludní zíde Mestská rada v Prešove.
  • MESTO PREŠOV zastúpené primátorom mesta Ing. Milanom BENČOM v zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov a zákona NR SR č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme vypisuje
  • Prešov - Finálová fáza ligového pohára Ozex Cup dospela do záverečného rozuzlenia. Stretnutiami o prvenstvo, respektíve o bronz vyvrcholila táto súťaž a musíme dodať, že podľa predpokladov. Súboje o konečné umiestnenie na 5. – 8. mieste sa nakoniec neuskutočnili pre nabitý kalendár druhej ligy, ktorá zarovno s finále pohára odštartovala svoje jarné odvety. Predkrmom pred veľkým finále bol súboj o bronzovú priečku medzi favorizovaným Atakom Brahama a PreDopsom.
    6.4.2004
    0
  • 20. KOLO, nedeľa 04.04.2004 o 09.30 hod.; HBC Tornádo Prešov – HBC HNI73 Atak Prešov 7 : 7 ( 2 : 1, 4 : 3, 1 : 3 ) V 20. kole si zmerali sily v derby zápase dve Prešovské mužstva – Tornáda a Ataku. Hralo sa na starom ihrisku v Košiciach, lebo súčasne ihrisko je v rekonštrukcií a pripravuje sa na play off Slovenskej hokejbalovej ligy, kde účinkuje výber mesta Košice. Ale poďme k zápasu. Lepšie začali hráči Tornáda, najskôr Šindľár prekvapil strelou takmer z bránkovej čiary brankára Ataku a možno aj sám seba.
    6.4.2004
    0
  • Pri príležitosti významného životného jubilea – 85. narodenín – prijal v piatok 2. apríla primátor Ing. Milan Benč nestora prešovských výtvarníkov, najstaršieho umelca a pedagóga Júliusa Mušku.
  • Prešov 4. apríla (TASR) - Z trestného činu útoku na verejného činiteľa obvinil v sobotu vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície v Prešove dvoch 30-ročných Prešovčanov Stanislava P. a Roberta F.
    5.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Prešov 3. apríla (TASR) - Svoje umelecké schopnosti predstavilo dnes v Prešove dovedna 120 dievčat a chlapcov na regionálnom kole 14. ročníka Najmilšieho koncertu roka. Pred svojimi rovesníkmi sa predviedli deti zo siedmich detských domovov, troch špeciálnych základných škôl internátnych a jedného odborného učilišťa internátneho z celého Prešovského kraja.
    3.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Prešov 1. apríla (TASR) - Constantin Ciosu z Rumunska sa stal víťazom desiateho ročníka medzinárodnej súťaže kresleného humoru na tému pivo pod názvom Zlatý súdok 2004. Získal Veľkú cenu Grand Prix a odmenu 10 tisíc Sk. Prvá cena a malý zlatý súdok za kolekciu kresieb patrí Břetislavovi Kovaříkovi z ČR.
    2.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Lyžiarske stredisko Relax Center Plejsy pripravilo 2. ročník akcie "Lyžovanie - jediná správna droga". Študenti základných a stredných škôl si môžu na Plejsoch zalyžovať za necelých 30 Sk / deň. Akcia začne v piatok 2. apríla a potrvá počas pracovných dní až do konca sezóny.
    1.4.2004
    0
  • Lesoochranárske zoskupenie VLK považuje vládny návrh sústavy chránených území NATURA 2000 za dokument, ktorý nebráni ničeniu slovenskej prírody a v stave v akom bol schválený vládou, je kontraproduktívnym materiálom. Vládny návrh obsahuje množstvo chýb, pri jeho návrhu boli použité nedostatočné a vzájomne nekompatibilné dáta a hlavne bol pripravený bez spoluúčasti súkromných majiteľov lesov! Lesný pôdny fond pritom zaberá v národných parkoch (NP) 89%, v chránených krajinných oblastiach (CHKO) 71% a v rezerváciách 88%. V súkromnom vlastníctve je 48% územia NP, 66% územia CHKO a 39% územia rezervácií.
  • Bratislava 1. apríla (TASR) - Na hliníkové batožinové police z vlakového vozňa sa ulakomil 44-ročný elektrikár Stanice technickej prevádzky v Prešove. Ešte koncom vlaňajšieho decembra počas služby v prešovskom vozňovom depe demontoval z osobného vozňa určeného na vyradenie osem takýchto políc, ktoré mali byť ďalej použité ako náhrada do iných vozňov. Police následne predal v miestnej zberni druhotných surovín za 690 korún, no Železničnej spoločnosti, a. s., spôsobil škodu za 12 640 Sk.
    1.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Prešov 1. apríla (TASR) - Evanjelické kolegiálne gymnázium v Prešove získalo ako prvá škola v Prešovskom kraji certifikát na vyučovanie nemeckého jazyka podľa štandardov Spolkového úradu Nemecka pre zahraničné školstvo. Osvedčenie prevzal dnes riaditeľ školy Milan Černaj z rúk odborného poradcu pre nemecký jazyk v SR Heinricha Heinrichsena.
    1.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Jedenáste zasadanie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove, ktoré otvoril a viedol primátor mesta Ing. Milan Benč, sa zišlo v pondelok 29. marca (začalo sa o 13.14 a skončilo sa 20.57 h), a malo na programe 21 bodov.
  • Ozex Cup speje úspešne do záverečnej fázy, v ktorej spoznáme nového víťaza ligového pohára. Kto to bude sa dozvieme až po víkendovom dvojkole, ale už teraz je isté, že Atak Brahama vlaňajší primát neobháji. V súboji o finále ho zdolal jeho najväčší rival MFC Tatra Temex 6:4. Stretnutie začal ale lepšie obhajca a prakticky dve tretiny stretnutia viedol o dva góly.
  • Lyžiarske stredisko Relax Center Plejsy pripravilo najväčšiu akciu v tejto sezóne. Už túto sobotu popoludní čaká na všetkých návštevníkov bohatý zahrievací program: keltskí šermiari, tanečná show s Romanom Paulechom z „markízáckeho“ Fajn Clubu a moderátor Rišo Vrablec. Milovníci zvierat budú mať možnosť previezť sa na koníkoch.
  • V dňoch 25. a 26. marca sa na pôde Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity bude konať tretí ročník speváckej súťaže študentov vysokých škôl pedagogického smeru a učiteľov z praxe pod názvom Moyzesiana.
  • V obradnej sieni radnice sa uskutočnila v pondelok 22. marca prezentácia knihy Sabinovská padla, historky ostali, ktorej autorom je František Šťastný.
  • Harmonogram pristavenia a umiestnenia veľkoobjemových kontajnerov (VOK-ov) v dňoch 24. – 26.3.2004. a 31.3. –2.4.2004
  • <B>19. KOLO</B>, nedeľa 21.03.2004 o 09.30 hod.; <B>HBC Tornádo Prešov – HBC Technic Košice 5 : 6</B> ( 2 : 1, 1 : 1, 1 : 3 ) Zostava, góly + asistencie mužstva Tornáda : Priateľ – Horňák 1+0, Gmuca 0+1, Valkár 0+1, Babkovič 1+2, Žulkovský 1+0 Ceperko, Kvietok 1+1, Cvanciger 0+1, Šindľár M. 1+1, Pasierb 0+1 V 19. kole narazili na seba mužstva Tornádo Prešov a Technic Košice. Prvá tretina sa hráčom Tornáda vydarila, svojho súpera nepustili do vážnejšej šance, loptičku držali čo najdlhšie na svojich hokejkách, aj preto tretinu vyhrali 2:1.
    23.3.2004
    0
  • V sobotu bolo na programe dohrávané stretnutie 16. kola, v ktorom sa stretli mužstva Univerzál Košice a HNI73 Atak Prešov. Obe mužstva sú na čele tabuľky, preto sa očakával vyrovnaný súboj.
    23.3.2004
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK