Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Archív článkov

  • Pri príležitosti významného životného jubilea – 60. narodenín – prijal vo štvrtok 15. januára primátor mesta Ing. Milan Benč na radnici svojho predchodcu Ing. Juraja Kopčáka.
  • Ešte koncom uplynulého roka sa uskutočnil v Prešove obľúbený a kvalitný druhý ročník vianočného halového turnaja v minifutbale Skalia Flash Cup 2003,
  • O výsledkoch rokovania Mestskej rady v Prešove, ktorá sa zišla v pondelok 12. januára popoludní na svojom prvom zasadnutí v tomto roku, informovali na druhý deň na pravidelnom brífingu novinárov jej členovia PhDr. Ivan Benko (HZDS, SDĽ), JUDr. Katarína Ďurčanská (KDH) a Ing. Štefan Vaško (ANO, DS, SDKÚ, Smer), ako aj prednosta MsÚ Ing. Ján Dobrovič.
  • V rámci novoročných stretnutí, ktoré organizuje prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster, v utorok 13. januára sa primátor mesta Ing. Milan Benč zúčastní
  • Občianske združenie Patriot – klub východniarov so sídlom v Košiciach usporiadalo vo štvrtok 8. januára v zariadení Technickej univerzity Košice v rekreačnom stredisku Herľany neformálne stretnutie poslancov NR SR z Prešovského a Košického kraja,
  • Pri príležitosti 59. výročia oslobodenia Prešova organizuje MsÚ v spolupráci s OV Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Prešove 19. januára o 15. hod. pietny akt kladenia vencov k Pamätníku osloboditeľov a Pamätníku obetiam gestapa. Slávnostný prejav prednesie primátor mesta Ing. Milan Benč. Tlačový referát MsÚ
  • Nový rok 2003 sa rozbieha a na internetové stránky www.frenky.sk a www.stenly.sk znovu pribudla súťaž. Čo možno vyhrať a ako?
  • Na svoje prvé tohtoročné riadne rokovanie sa v pondelok 12. januára popoludní zíde Mestská rada v Prešove.
  • Prvé zo série tradičných novoročných stretnutí, keď primátor mesta Ing. Milan Benč a ďalší vedúci funkcionári radnice
  • Jedným zo základných identifikačných znakov občana žijúceho v príslušnej obci či meste je jeho adresa. V mestách ako je aj Prešov má dôležitý význam pomenovanie príslušnej ulice, alebo námestia. Tento fakt vnímame ako prirodzený a celkom samozrejmý. Avšak len do toho času, kým nedochádza k zmene, alebo úprave názvu. Vtedy s tým máme problém, pretože musíme meniť doklady, máme nepredvídané starosti a finančné výdavky. V nedávnej minulosti to občania viacerých ulíc zažili tak povediac na vlastnej koži a to isto nepríjemné. Je preto potrebné povedať, že takéto zmeny nemožno vykonať svojvoľne. V tomto prípade sa aj prešovská samospráva musí presne riadiť legislatívnou na to určenou, konkrétne zákonom o obecnom zriadení 369/1990 Zb. v znení zmien a doplnkov. V § 2b „označovanie ulíc a iných verejných priestranstiev“ sa určuje postup pri ich označovaní.
  • Sme na prahu druhého roka od volieb do orgánov miestnej samosprávy. Skôr než sa letmo pristavím pri uplynulých dvanástich mesiacoch, stručne načriem do etalónu náročných úloh, ktoré sa snažíme plniť, ale i zámerov pre nastávajúce obdobie. Dovoľte mi, milí Prešovčania, aby som vám v prvých dňoch roka 2004 zaželal všetko najlepšie. Nech sa nám spoločne darí posúvať naše mesto, metropolu nad Torysou, neustále dopredu, skvalitňovať celkové prostredie, utvárať také podmienky, aby sa nám tu žilo lepšie, aby sa Prešov stal naozaj tým pokojným a šťastným domovom všetkých obyvateľov, osobitne mladej generácie.
  • (vs) - Ako Večerník informoval primátor mesta Ing. Milan Benč v záujme zabezpečenia kvalitnej prípravy aktuálnych územnoplánovacích podkladov pre najbližšie obdobie vypísalo mesto Prešov v závere roka 2003 tri verejné anonymné ideové urbanistické súťaže. "Cieľom súťaží bolo získať najvhodnejší ideový návrh funkčného a priestorového usporiadania jednotlivých riešených území.
  • Po minuloročnej premiére podujatia Prešovský študentský Liverpool, ktoré sa konalo v Mestskej hale, sa koncom decembra 2003 uskutočnilo jeho druhé pokračovanie. Oproti vlaňajšku doznalo viacerých zmien. Tou hlavnou bol presun do Véčka, kde konalo vo večerných hodinách, nie dopoludnia ako vlani.
    7.1.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Tak ako každoročne počas zimnej prestávky, aj tentoraz sa obzrieme za uplynulou jeseňou v malom futbale a okoreníme ju trochou štatistiky. Oproti minulému súťažnému ročníku došlo ku zmenám, hoci nie zásadným.
    5.1.2004
    0
  • Občianske združenie na podporu a rozvoj regiónov v Prešove uzatvorilo dlhodobý projekt „Vzdelávania rómskych poslancov“. Slávnostný večer, ktorý sa uskutočnil dňa 12. decembra 2003 o 18:00 hod. v Hotely Canyon v Lipovciach, bol spojený s odovzdávaním osvedčení o absolvovaní tohto vzdelávacieho programu pre rómskych poslancov obecných zastupiteľstiev Prešovského kraja.
    23.12.2003
    0
  • Plné Véčko čakalo vo na Vianočný koncert Malého princa a jeho hostí. Jeho vrcholom bolo vystúpenie Wabiho Daňka s Milošom Dvořáčkom. Daněk sa v Prešove predstavil po dvoch rokoch s novým programom (i keď osvedčené hity nechýbali) a Prešovčania naň nezabudli.
    22.12.2003
    Autor: Michal Frank
    0
  • Po dlhej - predlhej jesennej časti uličnej ligy v malom futbale prišlo na rad posledné zvonenie, ktoré až do konca februára preruší oficiálne merania síl. Niektoré družstvá v obavách pred nepriazňou počasia odložili svoje zápasy na jar, takže záverečné kolo Ozex Cupu bolo neúplné. V skupine A túto možnosť využili Atak Brahama s Eximprom a Edgar s Nobytom, a tak sa hralo iba jedno stretnutie, v ktorom Alfa Tyre B porazili FC Horses XXX 5:0.
    17.12.2003
    0
  • Druhý ročník Skalia Flash Cupu sa rozbehol ako sa patrí a priniesol už prvé výsledky zo základných skupín. V skupine A úlohu top favorita potvrdil celok AH - texu, ktorý bojoval na turnaji už minulý rok a dotiahol to až do štvrťfinále. Zdá sa, že tento rok mieri ešte vyššie, pretože svojou skupinou prešiel ako nôž maslom a bez straty kvetinky ju vyhral. Atrakciou bolo určite vystúpenie celku TV JOJ, ktorej sa síce podarilo vyhrať iba jediné stretnutie, ale bojovala čo JOJ sily stačili a „odišla“ až v záverečných vystúpeniach.
    17.12.2003
    0
  • Druhý ročník vianočného turnaja v minifutbale Skalia Flash Cup 2003, bude zamestnávať fanúšikov tohto športu počas celého týždňa, až do 21.12. keď vyvrcholí finálovými zápoleniami. Tento turnaj vzbudil veľký ohlas už minulého roku, keď sa konal jeho prvý ročník a preto niet divu, že organizátorom sa prihlásilo dovedna dvadsaťosem celkov. Opätovne, tak ako minulého roku nájdeme na turnaji osvedčené celky, ale aj mužstvá, ktorých skutočná kvalita sa ukáže až v úvodných bojoch v skupinách.
    16.12.2003
    0
  • Čo je to ten Airsoft? Niekto hrá tenis, niekto futbal, niekto sa zabáva na diskotéke a niekto robí airsoft. Airsoft je v podstate adrenalínový šport - zábava pri ktorej sa používajú repliky ozajstných strelných zbraní. Na rozdiel od paintballu airsoftové zbrane strieľajú 6mm plastové guličky (a odnedávna aj 8 mm) ktoré nefarbia, označujú sa aj ako BB. Airsoft sa môže robiť ako streľba na terč, ale naplno sa vychutná ako kolektívny šport - kolektívna zábava - kolektívny koníček. Airsoftové zbrane sú vlastne plynové strelné zbrane, na vlastnenie ktorých je potrebné mať minimálne 18 rokov - vlastnenie zbrojného preukazu nie je potrebné. Pod dozorom dospelého je možné aj zapožičanie airsoftovej zbrane osobe mladšej ako 18 rokov (neodporúča sa vek nižší ako 15 rokov).
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK