Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Kultúra a voľný čas

  • Účastníci sochárskeho sympózia s recesistickým názvom Práci česť, ktoré prebieha v Prešove pred kováčskou dielňou Michala Kačmára na ulici Za Kalváriou, dokončujú svoje diela. Všetky predstavia verejnosti v sobotu (30.7.) na spoločnej vernisáži, ktorá sa začína o 19. hodine.
    29.7.2011
    Autor: TASR
    0
  • ryžovanie zlata
    V obci Zlatá Baňa v Prešovskom okrese dnes vyvrcholili niekoľkodňové majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v ryžovaní zlata. Do nevšedného športového zápolenia pod Slánskymi vrchmi, ktoré odštartovalo v piatok 22. júla, sa v rámci viacerých súťažných kategórií zapojili aj zlatokopi z Poľska a Rakúska.
    24.7.2011
    Autor: TASR
    0
  •  Tento víkend privítala obec Zlatá Baňa účastníkov Majstrovstiev SR a ČR v ryžovaní zlata s medzinárodnou účasťou. Program spestrili folklórne súbory, country skupiny a aj ukážky partizánskych bojov klubov vojenskej histórie.
    24.7.2011
    Autor: Shuster
    0
  • Sigord´11
    Rekreačná oblasť Sigord ožije v závere mesiaca júl na tri dni hudbou a tancom. V dňoch 29. -31. júla sa na letnej terase RO Opalex na Sigorde uskutoční nultý ročník multižánrového minifestivalu Sigord´11, ktorí prinesie počas jedného víkendu house, funky, country, ľudové piesne, tance a rockovú klasiku.
    19.7.2011
    16
  • Heľenine Oči
     Na otváraciom ceremoniáli Hell Drift Race Prešov dostali prítomný jazdci kurz šarištiny v podaní skupiny Heľenine Oči.
    9.7.2011
    0
  • Víťazi tretieho kola Hell Drift Race 2011 v Prešove
    Počasie síce nevyšlo – všetko ostatné ale na sto percent. Východné Slovensko a mesto Prešov opäť dokázalo, že je európskym mestom driftu a dokáže organizovať a hostiť motoristickú športovú udalosť svetového formátu.
    8.7.2011
    0
  • Skunk Anansie, Ivan a Miro Táslerovci
     Počas prvého prázdninového víkendu sa Prešovom prehnala hudobná smršť s názvom Skunk Anansie. A i napriek tomu, že ide o svetoznámu kapelu, pri stretnutí s organizátormi festivalu, na ktorom táto britská rocková legenda vystúpila, bratmi Mirom a Ivanom Táslerovcami, pôsobili nad očakávania milo a kamarátsky.
    7.7.2011
    0
  • Skunk Anansie (foto: Róbert Rybársky)
     Britská kultová skupina Skunk Anansie odohrala v nedeľu 3.júla fantastický koncert na Dobrom Festivale v Prešove. Počas viac ako šesťdesiat minútovej šou odzneli skladby z ostatných troch albumov. Skupina hypnotizovala svojim vystúpením, silou zvuku a psychedelickým rockom.
    5.7.2011
    1
  • Dobrý Festival 2011
     V nedeľu naštartovali hlavný program domáci a vrcholom večera bolo vystúpenie britskej rockovej skupiny Skunk Anansie.
    4.7.2011
    Autor: Mima, Shuster, Greatmilan
    3
  • Dobrý Festival 2011
     Aj napriek dažďu, blatu a chladu si tisíce ľudí vychutnali víkendovú festivalovú atmosféru na prírodnom kúpalisku Delňa.
    4.7.2011
    Autor: Mima, Shuster, Greatmilan
    1
  • Juraj Barbarič
    Posádka projektu Pevné svaly tour 2011 na čele so silákom Barbaričom zavíta tento týždeň do Prešova a Popradu. Barbarič chce v týchto dvoch mestách potiahnuť osobné auto za sebou vždy na 15 km dlhej trati.
    4.7.2011
    0
  • Počasie tento rok driftérom veľmi neprialo, no napriek tomu sa bolo na čo pozerať. Krásne baby a rýchle autá...
    3.7.2011
    Autor: Shuster
    18
  • Už zajta popoludní otvára svoje brány piaty ročník multižánrového Dobrého Festivalu.
    1.7.2011
    0
  • Počas tlačovej konferencie
     King of Europe Drift Series je jednou z najprestížnejších driftérskych súťažných sérií na svete. HELL Drift Race Prešov, je jeden z ôsmych pretekov, ktorý sa tieto dni koná v našom meste. Organizátori nás na dnešnej tlačovej konferencii informovali o posledných detailoch.
    1.7.2011
    Autor: greatmilan
    0
  • KOE: Hell Drift Race Prešov 2011
    Už zajtra začnú pred mestskou halou v Prešove tréningy jazdcov King of Europe (KOE) a King Of Drift Slovakia (KODS). Návštevníci si budú môcť vyskúšať jazdu bokom na Drift Taxi a čaká ich aj bohatý sprievodný program.
    30.6.2011
    0
  • Skunk Anansie
     Britská rocková kapela Skunk Anansie, ktorá začiatkom júla vystúpi na Slovensku, zavarila organizátorom. Ich kamión s aparatúrou potrebuje špeciálne povolenia na prejazd tromi európskymi krajinami.
    30.6.2011
    0
  • Miro Tásler
     Dobrý festival je „dieťaťom“ Mira Táslera, známeho hudobníka z IMT Smile. Korzár sa s ním zhováral o novinkách, ktoré čakajú prvý prázdninový víkend (2. - 3. júla) návštevníkov prešovského prírodného kúpaliska Delňa.
    29.6.2011
    0
  • Od piatka 1. júla sa začínajú letné prázdniny a množstvo Slovákov na dovolenku využije domáce destinácie.
    29.6.2011
    Autor: TASR
    0
  •  V industriálnych priestoroch starej tehelne v Drienovskej Novej Vsi sa v sobotu spojila košická a prešovská kultúrna scéna. Zrejme pre neskorý dátum oznámenia si zaujímavý festival prišlo pozrieť menej ľudí, ale vzhľadom na to, že sa konal prvý krát, dopadol veľmi úspešne.
    26.6.2011
    Autor: greatmilan
    0
  • King of Europe v Prešove
     52 jazdcov zo 14 krajín príde 1. až 3. júla predviesť svoje umenie a vášeň pre tento najmladší motoristický šport, ktorý prešiel z miesta svojho vzniku v Japonsku úžasnú cestu a dnes dobil prakticky všetky krajiny sveta, ktoré holdujú tradícii vo vyznávaní rýchlosti a vône benzínu.
    25.6.2011
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK