Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mesto Prešov

  • klavír 1.jpg
    V centre Prešova pribudla zaujímavá novinka v podobe verejného klavíra, ktorý je umiestnený v podchode pred vstupom na nádvorie Čierneho orla. Okoloidúci si môžu na piane zahrať alebo sa pri ňom na chvíľu zastaviť a vypočuť si tóny hudby v podaní niekoho iného. Park kultúry a oddychu v Prešove chce aj takýmto spôsobom podporiť rozvoj kultúry v meste.
    16.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • ETM1.jpg
    Európsky týždeň mobility potrvá od 16.9.2021 do 22.9.2021. Šíriť posolstvo tejto kampane bude aj mesto Prešov, ktoré sa k tomu zaviazalo podpisom takzvanej Charty 2021. DPMP ponúkne počas takzvaného Dňa bez áut bezplatné cestovanie v MHD, novinkou bude žrebovanie o predplatné cestovné lístky. Zvýhodnená bude aj jazda na zdieľanej elektrokolobežke či bicykli.
    9.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • týždeň dobrovoľníctva.jpg
    13. ročník národnej kampane Týždeň dobrovoľníctva sa začína 16. septembra a potrvá do 22. septembra, pričom otvorí brány stoviek dobrovoľníckych organizácií po celom Slovensku. Týždeň dobrovoľníctva prináša možnosť vyskúšať si dobrovoľnícku prácu, spoznať výnimočných ľudí a pomôcť tam, kde je to práve potrebné. Slovensko sa tak aj v roku 2021 zmení na krajinu dobrých skutkov.
    8.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • M.Nešpora.jpg
    Mesto Prešov informuje vodičov o plánovaných výkopových prácach na ulici Mirka Nešpora a ulici Na brehu, s ktorými budú súvisieť dočasné dopravné obmedzenia.
    7.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • Tri jarky 5.jpg
    Mesto Prešov odovzdalo do užívania výstupný chodník Tri jarky v obľúbenej lokalite v Lesoparku Borkút. Nový prírodný chodník vedie z lokality Za Kalváriou až na Malkovskú hôrku a bude slúžiť pre peších aj pre cyklistov.
    7.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • trasy 1.jpg
    Počas návštevy Svätého Otca v Prešove 14.9.2021 budú z dôvodu dočasných zmien organizácie dopravy v meste vytvorené pešie koridory pre všetkých účastníkov podujatia.
    6.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • Nové autobusy 1.jpg
    Do Prešova dorazilo 6 dieslových autobusov, ktoré už čoskoro odvezú prvých cestujúcich. Nové vozidlá postupne nahradia najstaršie autobusy, ktoré sú za hranicou životnosti a nespĺňajú súčasné štandardy modernej MHD.
    6.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • MINI Dobrý Festival
    Organizátorov dobrého festivalu neodradila pandemická situácia natoľko, aby nám nepriniesli aspoň ochutnávku toho najlepšieho z nášho domáceho repertoáru.
    5.9.2021
    Autor: AtoZ
    0
  • MHD 1.png
    Od 1.9.2021 budú platiť v sieti prešovskej MHD nové cestovné poriadky. Pri viacerých linkách dôjde k miernym úpravám v cestovných poriadkoch a na cesty sa vrátia školské spoje.
    31.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • ruža 1.jpg
    Mesto Prešov je ďalším zo slovenských miest, ktoré zdobí Ruža Generál Štefánik. Tento špeciálne vyšľachtený druh venovaný osobnosti M. R. Štefánika vysadili pri Zariadení pre seniorov Náruč v Prešove.
    31.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • dopravnauzavierka.png
    Počas návštevy Svätého Otca v Prešove 14.9.2021 budú na cestách v meste platiť rozsiahle dopravné obmedzenia. Niektoré ulice uzavrieme už o deň skôr v popoludňajších, respektíve večerných hodinách.
    31.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • Peter Lipa na Stromoradí
    Hudobný klub Stromoradie pandémia nezastavila a otvorili svoju hudobnú sezónu vo veľkom! Peter Lipa a jeho kapela sa ukázala ako neoddeliteľnou súčasťou prešovskej hudobnej scény, na koncerte sám povedal: "Som rád, že tu môžem stáť pred vami."
    26.8.2021
    Autor: AtoZ
    0
  • trolejbus 1.jpg
    Mestská hromadná doprava v Prešove bude posilnená o 10 nových parciálnych trolejbusov. Zmluvu o ich financovaní z eurofondov podpísal minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. Prvé trolejbusy dostane Prešov ešte v tomto roku.
    26.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • mapa.jpg
    Mesto Prešov vyčlenilo parkovacie plochy, ktoré budú k dispozícii pre pútnikov v deň návštevy Svätého Otca. Zabezpečené sú parkovacie miesta pre autobusy aj pre osobné autá, vrátane záchytných parkovísk v okolí mesta. Pútnikom však odporúčame, aby pri ceste do Prešova 14.9.2021 využili verejnú dopravu.
    26.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • rekonštrukcia 1.jpg
    Mesto Prešov ukončilo rekonštrukciu chodníkov na uliciach Potočná a Vodná. Úpravou prešli aj vjazdy do dvorov.
    23.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • cyklo 3.jpg
    Akčný plán pre zlepšenie podmienok cyklistickej infraštruktúry v Prešove pomocou organizačných opatrení je schválený. Sieť cyklotrás v meste sa tak už čoskoro rozšíri o nové úseky. Celkovo pribudne 4,3 km cyklistických chodníkov, automatické sčítače a cyklostojany.
    19.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • Mukacevska 3.jpg
    Mesto Prešov je o krok bližšie k rekonštrukcii uzavretej lávky na Mukačevskej ulici. Stavenisko už prevzal zhotoviteľ, ktorý vypracuje projektovú dokumentáciu na realizáciu stavby a zároveň zrealizuje celú rekonštrukciu. Práce potrvajú do konca roka 2021.
    19.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • očkovanie.jpg
    Prešov už má plne zaočkovaných 42% obyvateľov. Očkovanie prvou dávkou už má za sebou 46% Prešovčanov.
    9.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • Jarková 2.jpg
    Na Jarkovej ulici v centre Prešova prebieha inštalácia parkovacích automatov. 5 nových automatov bolo spustených do prevádzky v sobotu 7.8.2021.
    9.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • titulna.jpg
    Mesto Prešov sa počas uplynulého víkendu stalo dejiskom 4. ročníka cyklopretekov Grand Prix Prešov. Vidina zisku tučnej porcie bodov UCI pritiahla na jediný slovenský velodróm slušnú medzinárodnú konkurenciu. Medzi zahraničnými pretekármi sa podarilo presadiť i našim jazdcom. Na velodróme sa okrem Veľkej ceny Prešova uskutočnili aj majstrovstvá SR v dráhovej cyklistike elitných kategórií.
    3.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK