Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Mesto Prešov

  • kanadský veľvyslanec J. E. Michael Calcott
    Dnes dopoludnia navštívil prešovskú radnicu veľvyslanec Kanady, J. E. Michael Calcott.
    28.7.2009
    Autor: Katarína Pirohová
    0
  • obyvateľka Prešova oslávila 104. narodeniny
    V Zariadení pre seniorov „Náruč“ na Veselej ulici v Prešove sa dnes konala výnimočná oslava. Obdivuhodných 104 rokov sa dožila jedna z obyvateľov tohto domova seniorov, najstaršia Prešovčanka, pani Ema Mesznerová.
    27.7.2009
    Autor: Katarína Pirohová
    0
  • V prvom polroku 2009 sa v Prešove narodilo 1295 detí. Mnohé z nich si životom ponesú na naše pomery skutočne nezvyčajné meno. U dievčat zatiaľ vyhráva cudzokrajne znejúce meno Vanesa. Najpoužívanejšie chlapčenské mená, ktoré v našom meste dávajú rodičia svojim deťom v tomto roku, sú však stále slovenské – Martin, Tomáš či Samuel.
    26.7.2009
    Autor: Katarína Pirohová
    0
  • Rekonštrukcia okolia nákupného centra na Šváboch
    Areál nákupného centra na sídlisku Šváby v Prešove bude mať novú podobu.
    25.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • (ilustračný obrázok)
    Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP), ktorý prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu (MHD), plánuje získať na obnovu vozidlového parku 9,93 milióna eur (299,15 milióna Sk) z Regionálneho operačného programu - Životné prostredie.
    25.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • (ilustračné foto)
    Stavebné práce pri nákupnom centre Šváby sú v plnom prúde. Ich cieľom je celková estetizácia námestíčka vrátane výmeny dlažby, osadenia nových lavičiek a košov, rekonštrukcie schodísk, fontány a zastávky MHD. Koncom roka sa ľudia na sídlisku budú môcť tešiť z vynovenej oddychovej zóny.
    24.7.2009
    Autor: Katarína Pirohová
    0
  • V mestskej časti Nižná Šebastová dokončili výstavbu druhej etapy chodníka na Herlianskej ulici, ktorú financovalo mesto Prešov v investičnom náklade približne 222.400 eur (6,7 milióna Sk).
    23.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • Mladí fotografi z Jalty na prešovskej radnici
    Víťazi študentskej fotografickej súťaže z Jalty zavítali včera na prešovskú radnicu. Na prijatí u zástupkyne primátora mesta, JUDr. Kataríny Ďurčanskej, ich sprevádzal aj honorárny konzul a vicekonzulka Ukrajiny.
    23.7.2009
    0
  • Vo fontáne plávajú rybičky
    Od dnes má centrum mesta ďalšiu atrakciu. V Neptúnovej fontáne sa usídlili červené karasy, ktoré majú potešiť návštevníkov južného parku. Šlo o dar pre mesto Prešov a jeho turistov.
    23.7.2009
    Autor: Katarína Pirohová
    0
  • stavebné práce na Okružnej ulici
    Na úseku aktuálne budovanej Okružnej ulice už vidno asfaltový koberec, hotové sú aj obrubníky po oboch stranách na začiatku prvého mestského okruhu. Táto dopravná stavba mesta Prešov, zrejme najrozsiahlejšia za posledné desaťročia, si vyžaduje komplexné práce – od rekonštrukcie inžinierskych sietí až po archeologický prieskum.
    23.7.2009
    Autor: Katarína Pirohová
    0
  • miniramp session 2009 prešov - plagát
     Takmer stovku aktívnych skateboardistov očakávajú organizátori podujatia Miniramp session 2009, na otvorení novej mini u-rampy, ktoré sa bude konať 25. júla v areáli letného kúpaliska na Sídlisku III. v Prešove. Ide o prvú zo série akcií v rámci mestského festivalu Hľadáme miesto pre priestor, ktorý pripravilo občianske združenie (OZ) Riders4Riders s cieľom získať podporu pre myšlienku výstavby skate parku v meste Prešov.
    23.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • Práce na prvej etape výstavby mestského dopravného okruhu v Prešove, ktorý povedie po Okružnej ulici, sú v plnom prúde. Koordinátor stavby Slavomír Fabuľa z Mestského úradu v Prešove odhaduje, že ak sa nevyskytnú nepredvídané okolnosti, rekonštrukcia 947-metrového úseku by mohla byť hotová do konca novembra tohto roka.
    22.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • ilustračný obrázok
    Mesto Prešov sprístupní od septembra tohto roka pre verejnosť školské bazény na ZŠ Mirka Nešpora a ZŠ Májové námestie. Tie sa doposiaľ využívali na vyučovanie telesnej výchovy, plavecké kurzy, prípadne na športovú prípravu klubov. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Mestského úradu v Prešove Katarína Pirohová.
    21.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • Mnohí obyvatelia bytovky na Štefánikovej ulici v Prešove nemohli využiť uplynulé víkendové dni na oddych. Sobotná večerná búrka spojená s asi dvojhodinovým dažďom pravdepodobne zapríčinila vytopenie viacerých bytov v dome.
    20.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • Vedenie mestskej spoločnosti Prešov Real s.r.o. , ktorá zabezpečuje správu a údržbu nebytových priestorov mesta, sa po dnešnom hlasovaní poslancov mestského zastupiteľstva nezmenilo.
    15.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • Americké maškrty by do roka mali byť dostupné už aj v prvom prešovskom „mekáči“. Na včerajšom stretnutí so zástupcami spoločnosti Mc Donald´s o tom rokoval primátor mesta Prešov, Pavel Hagyari.
    15.7.2009
    Autor: Katarína Pirohová
    0
  • Poslanec opozičného klubu mestského zastupiteľstva v Prešove Juraj Hurný (KDH-SDKÚ-DS) v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám adresoval mestskému úradu žiadosť o poskytnutie informácií, ktoré sa týkajú zmlúv a faktúr evidovaných v účtovníctve mesta od 1. januára 2007 do 30. júna 2009.
    14.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • Zdevastovaný objekt bývalej materskej školy na Kúpeľnej ulici v Prešove sa bude búrať. Primátor Pavel Hagyari informoval médiá, že spoločnosť, ktorej vlastníkmi sú poľskí štátni občania, už požiadala o vydanie stavebného povolenia na tieto práce.
    14.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • (ilustračný obrázok)
    Prešovská mestská samospráva chce v najbližších dvoch mesiacoch pristúpiť k asanácii zdevastovaných detských ihrísk.
    14.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • Mesto Prešov plánuje zvýšiť dotáciu na výrobu ľadovej plochy, ktorú na zimnom štadióne v rámci športovej prípravy využívajú mládežnícke kluby, o sumu 46.471 eur (1,4 milióna Sk). Na vykrytie strát za energie v súvislosti s výrobou ľadu schváli poslanci v tohtoročnom rozpočte 82.984 eur (2,5 milióna Sk).
    13.7.2009
    Autor: TASR
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK