Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mesto Prešov

  • Analýzou stavu dopravnej infraštruktúry mesta Prešov a plánovanými zámermi, ktoré majú v najbližších rokoch pomôcť riešiť súčasnú nepriaznivú situáciu v tejto oblasti, sa dnes zaoberali účastníci podujatia Fórum o doprave. Stretnutie pripravila prešovská radnica v spolupráci s viacerými organizáciami a zišlo sa na ňom približne 200 ľudí.
    2.6.2009
    Autor: TASR
    0
  • Dnes si nenechajte ujsť jedinečný koncert kapely „Pražský Výběr II“. Organizátori sľubujú kvalitný zážitok, nepremeškajte preto tento koncert, ktorý dostane do varu prešovské námestie počas dnešného večera. Začiatok koncertu je o 20.00.
    2.6.2009
    0
  • Dnes v ranných hodinách bola pre nehodu uzavretá Sabinovská ulica. Po presmerovaní dopravy cez sídlisko III. vznikli v smere do centra kolóny v ktorých sa čakalo aj 1 hodinu.
    1.6.2009
    0
  • Dni mesta Prešov (ilustračný obrázok)
    Centrum mesta už v najbližší pondelok 1. júna 2009 na plných sedem dní ožije mimoriadne bohatým kultúrnym programom, ktorý sľubuje dostať do varu ľudí všetkých vekových kategórií. Dni mesta sa tentokrát ponesú v znamení osláv 710. výročia udelenia mestských výsad Prešovu.
    29.5.2009
    0
  • Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove dnes rozhodli o udelení Ceny mesta Prešov za rok 2008 trom osobnostiam, ktoré sa svojou činnosťou významne podieľali na zviditeľnení mesta v oblasti kultúry. Ocenenými budú Viliam Tarjányi, Dušan Srvátka a Fero Fenič.
    27.5.2009
    Autor: TASR
    0
  • Pri výstavbe Okružnej ulice sa našiel zaujímavý nález. Tzv. Francisciho turbínu z roku 1930 objavili pred niekoľkými dňami zamestnanci stavebnej spoločnosti, ktorá výstavbu cesty realizuje, pri Základnej škole na ulici Kúpeľnej.
    27.5.2009
    0
  • Po rozšírení možnosti platenia parkovného prostredníctvom mobilu na celú centrálnu mestskú zónu, ktoré platí od 1. mája tohto roku, pribudnú v parkovacom systéme od 1.6.2009 ďalšie úpravy. V červenom pásme sa zníži minimálna sadzba z hodiny na polhodinový poplatok, v zelenom pásme zas bude možné vybaviť si parkovanie na celý deň za 1 euro.
    26.5.2009
    0
  • V utorok 19.5.2009 sa na prešovskej radnici uskutočnilo stretnutie predstaviteľov miest Prešova, Bardejova a Humenného so zástupcami železníc. Rokovanie sa týkalo zavedenia priameho denného vlakového spoja medzi Bratislavou a Prešovom, ktorý by cestujúcich z Prešova i okolitých miest odbremenil od viacnásobného prestupovania.
    21.5.2009
    0
  • Bežnou súčasťou prešovskej radnice sa postupne stala bezplatná energetická poradňa. Jej návštevníkom sú k dispozícii nové, aktuálne a veľmi zaujímavé informácie. Tie najnovšie súvisia s uvoľnením 8 mil. EUR na využitie biomasy a slnečnej energie.
    19.5.2009
    0
  • Solivary, a.s. , Prešov nie sú schopné splácať svoje záväzky. Vedenie spoločnosti preto podalo návrh na konkurz.
    17.5.2009
    Autor: TASR
    0
  • Májové trhy a výstava Svet na kolesách
    Tento víkend máte možnosť navštíviť 15. ročník autosalónu Svet na kolesách a zabaviť sa na programe prešovských Májových trhov. Vystavovatelia a predajcovia zo štyroch krajín ponúknu novinky z oblasti automobilového priemyslu, predvedú veteránov a ponúknu zájazdy cestovných kancelárií. V exteriéri nebude chýbať predaj textilu, športových potrieb, nábytku a neodmysliteľné kolotoče.
    13.5.2009
    0
  • S osemmesačným oneskorením sa dnes v Prešove začali realizovať stavebné úpravy a výstavba svetelnej signalizácie na križovatke Bajkalská – Sabinovská - Jánošíkova. Neprehľadná dopravná situácia a kolóny vozidiel na tomto úseku medzi Prešovom a Sabinovom spôsobujú v čase rannej a popoludňajšej špičky komplikácie pri výjazde vozidiel zo Sídliska III. a mestskej časti Šidlovec.
    11.5.2009
    Autor: TASR
    0
  • Problémy súvisiace s katastrofálnym stavom schátralého areálu niekdajšej materskej školy a detských jaslí na Kúpeľnej ulici v Prešove, ktorý v súčasnosti vlastní súkromná firma, chce vedenie radnice vyriešiť rýchlo a radikálne. Uviedol to dnes primátor Prešova Pavel Hagyari, ktorý si prezrel okolie zdevastovaného objektu.
    8.5.2009
    Autor: TASR
    0
  • Už v tento víkend sa uskutoční ďalšia zo série potuliek historickým Prešovom. Tentokrát na tému „Príbehy prešovskej zelene“. Zaujímavý výklad na príjemných potulkách môžete absolvovať v sobotu 9. mája a v nedeľu 10. mája 2009.
    7.5.2009
    0
  • V utorok 5. mája 2009 o 9.00 sa v priestoroch Ekoparku v Prešove začne II. etapa projektu „Žime zdravo“, ktorý organizuje Odbor školstva kultúry a športu MsÚ v Prešove. Školáci spolu s primátorom mesta pokrstia nových obyvateľov Ekoparku – barančeka Valentína a kozliatko Huga.
    5.5.2009
    0
  • Prešov 3. mája (TASR) - Prešovská mestská samospráva sa bude uchádzať o získanie nenávratných finančných zdrojov z pripravovanej výzvy Regionálneho operačného programu "Infraštruktúra sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately", ktoré plánuje využiť na rozsiahlu rekonštrukciu a modernizáciu Domova dôchodcov (DD) na Veselej ulici v Prešove.
    4.5.2009
    0
  • Skúšobná prevádzka platobného systému cez mobil, ktorú spoločnosť VINCI Park spustila 9. februára 2009 v centrálnej zóne mesta, mala trvať do konca mája. Keďže systém funguje bez akýchkoľvek reklamácií a ľudia ho využívajú stále častejšie, spoločnosť sa ho rozhodla rozšíriť už skôr. Od 1. mája tak môžu vodiči parkovné vybaviť jednou esemeskou vo všetkých mestských zónach.
    30.4.2009
    0
  • Prešov 29. apríla (TASR) – Poslanci mestského zastupiteľstva v Prešove schválili dnes Koncepciu odpadového hospodárstva mesta na roky 2009 – 2015. Na základe tohto dokumentu sa bude môcť samospráva uchádzať o získanie nenávratných finančných zdrojov z eurofondov v rámci očakávaných septembrových výziev.
    30.4.2009
    0
  • Prešov 29. apríla (TASR) – Vedenie mesta Prešov očakáva, že v príjmovej časti tohtoročného rozpočtu dôjde k výpadku približne 1,81 milióna eur (54,53 milióna Sk), ktorý zapríčiní hlavne nedostatočný výber na daniach z príjmov fyzických osôb. Vyplýva to z informatívnej správy o dopade finančnej a hospodárskej krízy na ekonomiku mesta, ktorou sa dnes na rokovaní zaoberali poslanci mestského parlamentu. Okrem toho administratíva mesta predpokladá aj zníženie výberu o 500.000 eur (15, O6 milióna Sk) na mestských daniach.
    30.4.2009
    0
  • Prešov 28. apríla (TASR) – Obyvatelia Prešova budú môcť od 1. mája využívať na cestovanie v rámci mestskej hromadnej dopravy (MHD) dva nové minibusy, ktoré zakúpil Dopravný podnik mesta Prešov (DPmP). Slávnostné naštartovanie minibusu sa uskutočnilo dnes popoludní na Hlavnej ulici v Prešove. Počas prvej skúšobnej jazdy sedel za volantom minibusu primátor Prešova Pavel Hagyari
    29.4.2009
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK