Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mesto Prešov

  • Pripravovaná racionalizácia v sieti základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov zaktivizovala rodičov žiakov ZŠ na Mukačevskej a ZŠ Matice slovenskej. Tí spustili petície za ich zachovanie a podpisové hárky už odovzdali na mestský úrad.
    3.4.2011
    Autor: TASR
    0
  • Peter Bracke, Juraj Miškov a Pavel Hagyari
    Nový závod na výrobu turbodúchadiel, ktorý sa rozhodla pri Prešove postaviť americká spoločnosť Honeywell, by mal začať vyrábať v druhej polovici roka 2012.
    31.3.2011
    Autor: TASR
    0
  • Peter Bracke, riaditeľ divízie dopravných systémov spoločnosti Honeywell
     Dnešná tlačová konferencia za účasti ministra hospodárstva Juraja Miškova, primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho a finančného riaditeľa divízie dopravných systémov spoločnosti Honeywell pána Petra Bracke. Honeywell zamestná na východe Slovenska 446 ľudí. Priemerný plat má dosahovať 1 300 EUR, čo je viac ako slovenský priemer.
    31.3.2011
    Autor: greatmilan
    4
  • JUDr. Pavel Hagyari, primátor Prešova / ilustračné foto: greatmilan
    Prešovský primátor Pavel Hagyari bude mať s účinnosťou od 1. apríla mesačný plat 3268 eur. Rozhodli o tom dnes poslanci mestského zastupiteľstva.
    30.3.2011
    Autor: TASR
    0
  • Prešovskí mestskí poslanci dnes schválili rozpočet mesta na rok 2011. Tento materiál bol na rokovanie mestského zastupiteľstve (MsZ) predkladaný v novembri 2010 a následne v januári tohto roka, vtedy však nemal dostatočnú podporu.
    30.3.2011
    Autor: TASR
    0
  • Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove dnes schválili zámer predaja pozemkov v Investičnom priemyselnom parku v Záborskom (IPZ) spoločnosti Honeywell Turbo, s.r.o. Z 24 prítomných členov MsZ návrh podporilo 23, jeden poslanec nehlasoval.
    30.3.2011
    Autor: TASR
    0
  • (ilustračné foto)
    Pri príležitosti Dňa učiteľov portál mladyfotograf.sk minulý týždeň vyhlásil súťaž Najučiteľ mesta Prešov. Do súťaže sa mohli hlasovaním zapojiť žiaci základných a stredných škôl, ako aj rodičia.
    29.3.2011
    Autor: Ľuboš Lukáč
    2
  • Štvrtkový podvečer patril učiteľom a zamestnancom školstva.
    28.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • V rámci výstavy ABC stavebníctva - Záhrada - Prešov sa aj tento rok krájal niekoľkometrový šarišský koláč.
    25.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • Hodina Zeme
    Jedným zo slovenských miest, ktoré sa počas soboty 26. marca zapoja do celosvetovej akcie s názvom Hodina Zeme, je aj Prešov.
    25.3.2011
    9
  • Dnes sa na neformálnom rokovaní stretol primátor mesta Pavel Hagyari s predstaviteľmi troch biskupstiev v Prešove, rímskokatolíckeho, gréckokatolíckeho a evanjelického.
    24.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • Mesto Prešov má záujem o pridelenie štatútu člena v združení IT Valley Košice, z.p.o. , ktoré pomôže vytvoriť nielen podmienky pre sociálno-ekonomický rozvoj, vzdelávanie a zamestnanosť, ale aj podmienky pre rozvoj výskumu a vývoja informačných a komunikačných technológií na východe Slovenska.
    21.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • (ilustračné foto)
    Prostredníctvom schváleného staro-nového projektu tzv. Menších obecných služieb v termíne od 1.3.2011 mesto Prešov s súčinnosti s Úradom prace sociálnych vecí a rodiny v Prešove realizuje činnosti plošne na území mesta Prešov v rozsahu cca 100 nezamestnaných.
    19.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • Schválením rozpočtu mesta na tento rok by sa Mestské zastupiteľstvo v Prešove malo zaoberať 30. marca. Na návrhu sa v novembri minulého roka nedohodli bývalí poslanci a preto mesto začalo rok 2011 s rozpočtovým provizóriom.
    15.3.2011
    Autor: TASR
    0
  • Klesajúci počet žiakov na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov, nízka priemerná naplnenosť tried a vysoké náklady na prevádzku nútia samosprávu, aby rozhodla o prípadnom zrušení niektorých škôl.
    15.3.2011
    Autor: TASR
    0
  • honeywell
    Mesto Prešov a Ministerstvo hospodárstva SR potvrdili investíciu Honeywellu v IPZ Záborské Prešov
    14.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • Aj tento rok sa 7. mája v meste Prešov uskutoční podujatie organizované materskými centrami združených v Únii materských centier Slovenska, ktorá patrí k oslavám Dňa matiek. Dnes o tom rokoval primátor Pavel Hagyari so zástupkyňami rodinného oddychového centra EMERKA.
    9.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • V rámci riešenia terajšej dopravnej situácie v Prešove sa dnes za prítomnosti hlavného architekta mesta, Ing. arch. Vladimíra Ligusa a vedúcej oddelenia dopravy, Ing. Adriany Compeľovej uskutočnilo pracovné rokovanie primátora mesta, JUDr. Pavla Hagyariho so zástupcami cestných správnych orgánov, konkrétne s vedúcim odboru dopravy Prešovského samosprávneho kraja (PSK), Ing. Václavom Mihokom, štatutárom Správy a údržby ciest PSK, Ing. Vladimírom Kozákom a prednostom Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prešovskom kraji, Ing. Petrom Jergem.
    9.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    14
  • „Z lásky k žene sa zrodilo to najkrajšie...“
    8.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • Dnes bol na Kliniku pediatrie FNsP J. A. Reimana v Prešove odovzdaný symbolický šek, ktorý pomôže deťom, malým pacientom.
    8.3.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK