Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mesto Prešov

  • Mestský priemyselný park IPZ Prešov Záborské je pripravený dávať strechu nad hlavou podnikateľským projektom a novým pracovným príležitostiam.
    20.12.2008
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Mesto Prešov začne v budúcom roku stavať 45 nájomných bytov v investičnom náklade 58,275 mil. Sk (1,934 mil. €), cena je s DPH. Tieto náklady predstavujú sumu 25,9 tis. Sk (859,72 €) na jeden meter štvorcový podlahovej plochy bytu Pôjde o zahustenie staršieho sídliska III. , kde na ulici Mukačevskej vyrastie jeden päťpodlažný bytový dom.
    12.12.2008
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Milan Tkáčik bude hlavným kontrolórom mesta Prešov aj v nadchádzajúcom šesťročnom období. Rozhodli o tom na svojom včerajšom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva. Tkáčik získal potrebnú 16-člennú nadpolovičnú väčšinu všetkých hlasov hneď v prvom kole, keď dostal 18 hlasov.
    12.12.2008
    0
  • Poslanci prešovského mestského zastupiteľstva prerušili dnešné rokovanie po prebratí štyroch bodov programu. Dôvodom bolo neprijatie všeobecne záväzného nariadenia mesta (VZN) o dani z nehnuteľnosti. Vďaka tomu by poslanci nemohli rokovať o rozpočte mesta.
    11.12.2008
    0
  • Už na tento piatok, 5. decembra o 16.00 hod. na pešej zóne pri mestskej radnici, je pripravený program Mikulášske nádielky. Podujatie, ktoré sa každoročne teší obrovskému záujmu deti a ich rodičov. Jeho súčasťou sú viaceré atraktívne sprievodné akcie.
    1.12.2008
    0
  • Prešov už pomaly dýcha atmosférou blížiacich sa Vianoc. Na pešej zóne sa totiž rozbiehajú Prešovské Vianočné trhy. Ich organizátormi sú mesto Prešov a Park kultúry a oddychu.
    24.11.2008
    0
  • Mesto Prešov chce vymeniť všetky guľové svetlá verejného osvetlenia za úspornejšie svietidlá s plochým sklom s nastavením optiky. Pôjde približne o 1 260 svietidiel na parkoviskách, v medziblokových častiach, na cyklistických chodníkoch a v iných častiach mesta.
    20.11.2008
    0
  • Prešovčania prechodom na euromenu budú platiť rovnaké, prípadne nižšie mestské dane a poplatky za komunálny odpad. Rozhodli o tom na dnešnom zastupiteľstve mestskí poslanci.
    20.11.2008
    0
  • Bezdomovci v Prešove nájdu v zimných mesiacoch útočište v útulku Archa na adrese Pod Táborom 33. Sociálne zariadenie prevádzkuje prešovská Gréckokatolícka diecézna charita (GKDCH), ktorá okrem útulku vedie v krajskom meste aj zariadenie chráneného bývania Dom Charitas, Centrum terénnych a sociálnych služieb a Resocializačné stredisko Dom Nádeje.
    19.11.2008
    0
  • Primátor Pavel Hagyari a rektor Prešovskej univerzity René Matlovičom vyhlasujú súťaž na pamätník Nežnej revolúcie. Ten by mal vyrásť v roku 2009, pri príležitosti 20. výročia nežnej revolúcie. Podľa oboch je vhodný čas na vyhlásenie súťaže o návrh pamätníka, ktorý bude symbolom spoločenských, politických zmien a prechodu od totality k demokracii.
    18.11.2008
    0
  • Zriadenie Mestečka seniorov, vybudovanie Medzigeneračného domu, spustenie Mestského sociálneho podniku, ale tiež otvorenie Kancelárie sociálneho poradenstva. To sú zámery mesta Prešov v oblasti sociálnej politiky.
    14.11.2008
    0
  • Novým vedúcim odboru sociálnych služieb Mestského úradu v Prešove sa od začiatku novembra na základne výberového konania stal Marián Bača. Ten bol v predchádzajúcich troch mesiacoch poverený vedením odboru.
    13.11.2008
    0
  • Koncom minulého týždňa sa na prešovskej radnici uskutočnilo rokovanie, ktoré sa týkalo protipovodňových opatrení mesta Prešov súvisiacich s úpravou povodí na toku riek Torysa aj Sekčov. Povodie Hornádu a Bodvy má v tejto súvislosti pripravenú projektovú dokumentáciu na štyri stavebné objekty, ktoré by zabránili vylievaniu Torysy na troch úsekoch a Sekčova na jednom.
    11.11.2008
    0
  • Zimná údržba ciest je v Prešove zabezpečovaná spoločnosťou Správa a zimná údržba prešovských ciest, s. r. o. , ktorá ma na prichádzajúcu zimu pripravených 22 mechanizmov, z toho 5 posypovačov. Jej centrálny sklad posypového materiálu je v sídle spoločnosti na Pionierskej ulici, pričom pre prípad operatívneho zásahu boli na území mesta, konkrétne na 11 miestach zriadené skládky posypového materiálu.
    10.11.2008
    0
  • Pri príležitosti životného jubilea 55. narodenín odovzdal primátor Prešova Pavel Hagyari gréckokatolíckemu arcibiskupovi a metropolitovi Jánovi Babjakovi Cenu primátora. Toto prestížne ocenenie mu udelil za morálny a duchovný rozvoj spoločnosti, šírenie tolerancie, podporu medzikultúrneho dialógu a ekumény. Ocenenie Jánovi Babjakovi odovzdal osobne počas prijatia na radnici. Obidvaja predstavitelia potom hovorili o spoločných aktivitách v prospech občanov Prešova.
    6.11.2008
    0
  • Jedným z bodov, o ktorom sa na stredajšom zasadnutí zastupiteľstva viedla diskusia, bola otázka výstavby mestských bytov na Mukačevskej ulici. V tejto lokalite v súčasnosti prebieha výstavba 80-tich bytov v dvoch sedempodlažných bytových domoch, ktorej investorom je súkromná firma.
    24.10.2008
    0
  • Spravbytkomfort, a.s. Prešov na rokovaní s UPC dnes t.j. 23.10.2008 dohodol predĺženie dodávky signálu do rozvodov spoločných televíznych antén. V ďalších dňoch, po spresnení postupu zo strany UPC, bude prostredníctvom zástupcov vlastníkov bytov v jednotlivých domoch dohodnutý presnejší postup na zabezpečenie obnovy prevádzky spoločných televíznych antén na príjem signálu z pozemných vysielačov. Okrem toho budeme vlastníkov bytov informovať výveskami vo vchodoch. Vedenie Spravbytkomfort, a.s. Prešov
    23.10.2008
    0
  • Prešovskí mestskí poslanci schválili návrh na prípravu projektu Revitalizácia hnedého parku – plavecký bazén, s ktorým sa chce mesto uchádzať o nenávratný finančný príspevok z eurofondov. Mesto sa bude finančne podieľať na projekte piatimi percentami. Štúdia ráta okrem bazéna aj s fitnes, wellness, obchodmi, reštauráciou a parkoviskom.
    23.10.2008
    0
  • Na svojom v poradí 24. zasadnutí sa dnes zišli poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove. Na programe mali pripravených 20 bodov, dva z nich ešte pred zasadnutím stiahol primátor Pavel Hagyari z rokovania.
    22.10.2008
    0
  • Predseda PSK Peter Chudík a primátor mesta Prešov Pavel Hagyari sa dnes popoludní predbežne dohodli na zámene nehnuteľného majetku medzi vyšším územným celkom a krajským mestom. Zámena sa týka krytého 25 metrového bazéna na sídlisku Sekčov a Námestia mieru pred sídlom samosprávneho kraja.
    21.10.2008
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK