Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mesto Prešov

  • Mesto Prešov zriadilo provizórne centrálne trhovisko. Verejnosti je prístupné od stredy na Baštovej ulici, z časti na parkovisku a neskôr sa rozšíri na upravenej trávnatej ploche. Ako informoval tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák, „radnica už dlhšie hľadala náhradu za zrušené centrálne trhovisko na spojnici ulíc Weberova – Hviezdoslavova. “
    21.3.2008
    0
  • Statné jedle, brezy a ozdobné kríky padli v týchto dňoch za obeť výstavbe obchodno-zábavného centra Forum Prešov na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici v Prešoven pod Obchodným domom Tesco.
    21.3.2008
    0
  • Na mimoriadnom zasadnutí včera rozhodovali poslanci mestského zastupiteľstva o ďalšom osude priemyselného parku IPZ v Záborskom. Tomu koncom minulého roka Ministerstvo hospodárstva pozastavilo štátnu dotáciu vo výške takmer 230 miliónov korún.
    20.3.2008
    0
  • Autobusová zastávka Rázcestie Cemjata v Prešove je dočasne zrušená. Ako zverejnil v pondelok Dopravný podnik mesta Prešov, dôvodom sú rekonštrukčné práce na Levočskej ulici.
    18.3.2008
    0
  • Mesto Prešov chce riešiť problém s neplatičmi mestských bytov a s neprispôsobivými obyvateľmi kúpením 25 prístreškov kontajnerového typu. Na tento účel navrhuje radnica vyčleniť osem miliónov korún čím by vyriešila bývanie pre 84 problémových osôb.
    17.3.2008
    0
  • Mesto Prešov podpíše so zástupcami izraelského mesta Rishon LenZion partnerskú zmluvu o spolupráci. Stane sa tak v Izraeli, kde odletí delegácia zástupcov prešovskej radnice. Prešovský primátor Pavel Hagyari od vzájomnej dohody očakáva novú dynamiku zahraničných vzťahov.
    11.3.2008
    0
  • Od pondelka na prešovských mestsých základných a materských školách odštartujú Týždeň zdravého stravovania v rámci projektu Stravovať sa zdravo je moderné. Pre takmer 9 400 stravníkov budú od 10. do 14. marca variť a pripravovať jedlá zdravej výživy, s ktorými niektoré deti doteraz ani nemuseli prísť do styku.
    10.3.2008
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Prešovská radnica prostredníctvom svojho odboru sociálnych služieb organizuje v piatok v priestoroch Čierneho orla Parku kultúry a oddychu v Prešove oslavy Medzinárodného dňa žien. Podujatie je určené hlavne seniorkám. V programe vystúpia členovia folklórneho súboru Šarišan, ktorý pracuje pri prešovskom PKO. Asi v hodinovom vystúpení predstavia folkloristi časť programu A muj dzedo, ktorý mal premiéru v decembri minulého roku a vznikol pri príležitosti 40. výročia založenia súboru. Kapacita sály je vyše 400 miest. Ženám príde blahoželať primátor Prešova Pavel Hagyari a ďalší zástupcovia mestskej samosprávy.
    6.3.2008
    0
  • Zrušené výberové konanie na post riaditeľa Domova dôchodcov na Cemjate, problémy s kruhovou križovatkou na Námestí mieru a nerozvysielanie Rádia Prešov boli témami ostatného stretnutia novinárov s primátorom Pavlom Hagyarim.
    6.3.2008
    0
  • Prešovčania môžu od dnešného dňa využívať služby Kancelárie prvého kontaktu. Tá sídli v nových priestoroch MsÚ na Jarkovej ulici 26 a má uľahčiť občanom komplikované vybavovanie žiadostí na úrade. Tie bude možné odteraz vybaviť na jednom mieste.
    3.3.2008
    0
  • Členka Mestskej rady Mária Čížiková
    Jedným z bodov, ktorým sa na svojom ostatnom zasadnutí zaoberala Mestská rada, bola aj Informácia o stavebných aktivitách fyzických a právnických osôb na území mesta.
    28.2.2008
    0
  • Vicerpimátorka Katarína Ďurčanská a radný Ivan Benko
    Mestská rada v Prešove sa na svojom ostatnom zasadnutí venovala plánu kultúrno-spoločenských a športových aktivít v meste. Ten obsahuje spolu 61 kultúrnych podujatí a 19 športových aktivít, ktoré sa v Prešove uskutočnia a MsÚ ich buď sám organizuje, podieľa sa na nich ako spoluorganizátor, alebo na nich ich organizátorom prispieva.
    27.2.2008
    0
  • Prednosta MsÚ Jozef Višňovský
    Po tom, čo sa zámer spoločnosti Fecupral rozšíriť kapacitu svojej spaľovne nebezpečného odpadu v užšom okruhu mesta dostal pod drobnohľad verejnosti, vyvolal vlnu nevôle. Kolektívnu pripomienku voči zámeru poslalo Občianske združenie Táborisko, záporné stanovisko prijali členovia výboru predmetnej mestskej časti. Na problém na samostatnej tlačovej besede upozornila aj opozičná poslankyňa Mária Čížiková (KDH a SDKÚ-DS). Súhlasné stanovisko však mala spoločnosť Fecupral od prešovského Mestského úradu. Už tomu tak nie je.
    25.2.2008
    0
  • Spoločnosť Fecupral, s.r.o. , ktorá prevádzkuje spaľovňu nebezpečných odpadov v Prešove na Budovateľskej ulici, chce rozšíriť svoju kapacitu 20-násobne a požiadala aj o súhlas na spaľovanie ďalších komodít - olejov a PCB látok. Mesto dalo súhlasné stanovisko, ale na rokovaní na ministerstve životného prostredia sa za samosprávu nikto nezúčastnil.
    15.2.2008
    0
  • Primátor zvýšenie odmien podpísal
    Poslanecké odmeny sa definitívne zvýšia. Primátor Pavel Hagyari už totiž podpísal uznesenie, ktorým si poslanci na svojom januárovom zasadnutí prilepšili svoje odmeny o 50 percent, čo mestskú pokladnicu bude ročne stáť 1,2 milióna korún navyše.
    14.2.2008
    0
  • Odvolaný riaditeľ DD Cemjata František Krajč
    Domov dôchodcov (DD) na Cemjate nemá od začiatku februára riaditeľa. Františka Krajča, ktorý zastával túto pozíciu, odvolali poslanci na svojom ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Odvolaniu predchádzalo aj vystúpenie samotného riaditeľa.
    12.2.2008
    0
  • Najbližší štvrtok spríjemní oslavy Sv. Valentína obyvateľom Prešova hudba, veľké balónové srde a obrovská torta. To všetko umocní atmosféru sviatku zaľúbených.
    11.2.2008
    0
  • Mesto Prešov vyhlásilo súťaž na výtvarné dielo pre laureátov Ceny mesta Prešov. Víťazný návrh nahradí doterajšie výtvarné dielo, ktorému dal podobu sklenenej plakety s erbom mesta výtvarník Ľubomír Guman.
    9.2.2008
    0
  • Mesto Prešov presne pred rokom uzavrelo dohodu s Prešovským samosprávnym krajom o prevádzkovaní školského bazéna na SOU elektrotechnickom na ulici Ľ. Podjavorinskej v Prešove. Od začiatku však išlo iba o provizórne riešenie problému neexistujúceho krytého bazéna v meste.
    8.2.2008
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Štvormiliónovej "sekere" v mestskom rozpočte sa poslancom podarilo predísť. Schválením všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o státí, parkovaní a odťahovaní vozidiel na území mesta Prešov na svojom minulotýždňovom zasadnutí totiž opäť umožnili vyberať peniaze za parkovanie motorových vozidiel, ktoré v januári nemalo oporu v zákone a tak vodiči mohli v meste parkovať zadarmo.
    4.2.2008
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK