Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mesto Prešov

  • Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove a dvojjazyčný magazín Moje mesto Prešov – My City Prešov v spolupráci s prešovskou radnicou vyhlásili dnes 1. ročník súťaže pre širokú verejnosť pod názvom Moje mesto Prešov 2007.
    27.2.2007
    0
  • Náčelník MsP Ján Andrejko má v pĺáne vytvoriť z monitorovacieho pracoviska chránenú dielňu
    Ako sme už na našom portáli informovali, Mestská polícia (MsP) v Prešove má v pláne rozšíriť súčasný desaťkamerový monitorovací systém mesta. Po vzore iných miest by pritom do jeho prevádzkovania chcela zapojiť aj postihnutých občanov.
    26.2.2007
    0
  • Vážení cestujúci, Dopravný podnik mesta Prešov, akciová spoločnosť, oznamuje, že po viac ako 50 rokoch, nebude v ďalšom období vykonávať mestskú hromadnú dopravu v meste Veľký Šariš a jeho časti Kanaš a tiež v obci Bzenov.
    15.2.2007
    0
  • Záujem mesta Prešov o získanie Národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Solivar zo správy Slovenského technického múzea (STM) v Košiciach pod "svoje krídla" naďalej trvá. Potom, čo nedávno absolvoval primátor Pavel Hagyari rokovanie k tejto otázke na Ministerstve kultúry (MK), stretol sa včera na prešovskej radnici v tejto veci so štátnym tajomníkom MK Jozefom Augustínom Langom a riaditeľom STM v Košiciach Eugenom Labaničom.
    14.2.2007
    0
  • Včerajšie rokovanie mestského parlametu trvalo vrátane prestávok takmer 9 hodín, poslanci prerokovali 18 bodov programu. Okrem kreovania Mestskej rady (MsR) a komisií pri MsZ, určení platu primátora, odvolávaní konateľa a dozornej rady spoločnosti Prešov Real, či odpredaju pozemkov pod OD Tesco, o ktorých informujeme samostatne, sa poslanci venovali aj ďalším bodom.
    13.2.2007
    0
  • (TASR) - Mesačný plat 72 400 Sk odsúhlasili na včerajšom zasadnutí MsZ primátorovi Prešova Pavlovi Hagyarimu. Rozhodnutie mestského parlamentu je so spätnou platnosťou od 29. decembra 2006, keď sa Hagyari ujal funkcie.
    13.2.2007
    0
  • Jedným z bodov včerajšieho Mestského zastupiteľstva v Prešove bol oj odpredaj pozemku o výmere 420 metrov štvorcových za celkovú sumu vyše 4,14 mil. Sk pre spoločnosť Multi Veste Czech republic 4 z Prahy.
    13.2.2007
    0
  • Jozef Kislík v pozícii konateľa a riaditeľa Prešov Real skončil
    To, čo sa nepodarilo presadiť primátorovi Pavlovi Hagyarimu na januárovom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva, sa podarilo dnes. Poslanci odvolali konateľa a riaditeľa mestskej organizácie Prešov Real Jozefa Kislíka i súčasnú dozornú radu. Zároveň menovali jej nových členov a urobili zmeny v zakladateľskej listine firmy spravujúcej nebytové priestory v meste.
    12.2.2007
    0
  • Poslanci Mestského zastupiteľstva prerokovali doobeda iba štyri zo 17-tich bodov programu, počas ktorých sa prejavila oslabená sila dvojkoalície KDH – SDKÚ-DS, ktorá stratila v poslaneckých laviciach svoju pozíciu odchodom poslancov do Klubu kresťanských demokratov a nezávislých.
    12.2.2007
    0
  • Riaditeľka KNP Katarína Minarová,
    Komunitná nadácia Prešov (KNP) otvorila nové grantové kolo. V prvom kole chce rozdať do 100 tisíc korún. Na jednotlivé projekty pôjde po 20 tisíc korún. O granty môžu požiadať neziskové organizácie aj neformálne skupiny Prešovčanov.
    9.2.2007
    0
  • V pondelok od 10. hodiny sa na svojom treťom zasadnutí stretnú poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove. Po úvodnom ustanovujúcom a v poradí druhom mimoriadnom zastupiteľstve to bude pre poslancov prvé rokovanie s prívlastkom riadne. Na programe má 18 bodov.
    9.2.2007
    0
  • Vedúci odboru dopravy M. Karabinoš (vľavo) a primátor P. Hagyari
    Vytvorenie jednosmernej komunikácie v centre mesta, riešenie najväčšej križovatky v meste kruhovým objazdom a naštartovanie dokončenia Nábrežnej komunikácie – to sú tri základné veci v oblasti dopravy, ktoré chce v najbližšom čase realizovať odbor dopravy a výstavby Mestského úradu v Prešove.
    7.2.2007
    0
  • Mestský úrad v Prešove prehodnotí všetky zmluvy za prenájom mestských nebytových priestorov a od zajtra zavádza do platnosti novú smernicu primátora, ktorá stanovuje výšku nájomného za tieto priestory.
    30.1.2007
    0
  • Na prešovskej radnici zriadia bezplatnú právnu poradňu, v ktorej základné informácie občanom poskytnú právnici mestského úradu.
    26.1.2007
    0
  • Po odvolaní Viery Andrejkovej z postu vedúcej odboru mestského majetku Mestského úradu (MsÚ) v Prešove poveril primátor Pavel Hagyari jeho vedením Danielu Štieberovú, ktorá bola členkou jeho volebného štábu.
    23.1.2007
    0
  • Primátor Pavel Hagyari (vľavo) a prednosta MsÚ Jozef Višňovský (vpravo)
    Primátor Prešova Pavel Hagyari urobil prvú zmenu na miestach šéfov jednotlivých odborov Mestského úradu (MsÚ), keď z funkcie vedúcej odboru mestského majetku odvolal Vieru Andrejkovú. Stalo sa tak potom, čo odbor nezrealizoval jedno z uznesení Mestského zastupiteľstva (MsZ), vďaka ktorému hrozia mestu opäť problémy s podnikateľom Petrom Jarkovským.
    23.1.2007
    0
  • Okresný prokurátor Michal Glevaňák
    Spor okolo spoločnosti Prešov Real, ktorý nateraz vyvrcholil na stredajšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva, začal trestným oznámením na riaditeľa spoločnosti Jozefa Kislíka, ktoré na Okresnú prokuratúru v Prešove podala hlavná ekonómka firmy.
    19.1.2007
    0
  • Riaditeľ a konateľ spoločnosti Prešov Real Jozef Kislík
    Podnetom na zvolanie stredajšieho mimoriadneho Mestského zastupiteľstva (MsZ) boli výhrady k hospodáreniu mestskej spoločnosti Prešov Real, ktoré chcel primátor Pavel Hagyari riešiť zmenou zakladacej listiny a odvolaním dozornej rady firmy ako aj jej konateľa Jozefa Kislíka.
    19.1.2007
    0
  • vľavo Walter Hildebrand, vpravo Ivan Čopák.
    Primátor Prešova Pavel Hagyari dnes predstavil historické jadro mesta honorárnemu konzulovi Slovenska v Rakúsku a známemu architektovi mesta Viedeň Walterovi Hildebrandovi, ktorého na brífingu predstavil ako svojho nádejného externého poradcu v oblasti investícii a architektúry.
    18.1.2007
    0
  • Prvé "ostré" zastupiteľstvo sa napokon skončilo blamážou
    Včerajšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove malo pôvodne na svojom programe dva rokovacie body – zmenu zakladacej listiny mestskej spoločnosti Prešov Real, s.r.o. a návrh na odvolanie náčelníka Mestskej polície Jána Pavlovského, ktorý sa svojej funkcie vzdal na základe veku. O oboch týchto bodoch ale napokon MsZ nerokovalo.
    18.1.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK